červenec 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
957
20.12.08 16:41

červenec 2009

katka82 mudra mi říkala, že krev se bere ráno a na lačno, naštěstí jsem objednaná už na 7hod, takže se tam aspon nevyvrátím z hladu :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7371
20.12.08 17:03

Jitko díky a ten utz není hned na to asi vid, jde mi o to když pojedu skoro 30km na krev a pak utz zbude třeba až odpol co tam budu dělat..ach jo to je v pytli..a ještě aby měl Péta dovču, kvůli hlídání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7870
20.12.08 17:21

jejda vy tady pořád mluvíte o screeningu a já vím houby co to je. Jsem těhotná poprvé a nemám potuchy co mě vlastně všechno čeká za vyšetření. To ten screening dělá gyndař?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
20.12.08 17:41

Alíku, nic si z toho nedělej, já to taky kloudně nevím, ale já v nevědomí žiju většinu života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
20.12.08 17:51

me uz je tonejak jedno platim pokud je to v mezich normy a nepremyslim nad tim,zdravi a zdravi nasich deti je to nejdulezitejsi,ovsem pokud by to byla nejaka silena cifra nebo neco co vim jiste ze je blbost platit tak se ozvu. V kazdem pripade ja to za tu prukazku v pohode dala,chudak sestricka ji se vsema telefonatama avsim okolo vypisovala pres pul hodiny :roll:

umrti nebudte smutni,na svet se zrodime a nekdy zas umreme…jako lecitelka a clovek s mnoha schopnostmi a zazitky,mam mozna trosku nadhled o tehle vecech,ale nerikam ze me nemrzi pokud nekdo umre.Ja take radeji v prvnim tehu nesla v 8.mesici na pohreb dedecka a ted umrela i babicka a bhuzel jsem mela zvlastni sen o prababicce,u me to byvaji obcas tuchy.Lide,ktere jsme meli radi,zustavaji stale pri nas,dokud potrebujeme…A kdyz to tak vezmu,je vlastne hromada ruznych svedectvi o tom at v casopisech nebo nekde jinde v knihach.A pokud vam muzu napsat trochu povzbuzujici vec: Moje maminka si pamatuje jak se u prababicky varili na plotne raci,presne popsala kde jak.....no jo,ale to jeste pry nebyla na zivu,kdyz se prababicky ptala :wink: .
Lide,kteri jsou v nasem blizkem okoli nebo pro nas hodne znamenaji,ti jsou s nami ponejvic kazdy zivot,proto treba kdyz se ma nekdo narodit,nekdo umre,aby se narodil do jine ulohy…ale to uz je vec diskuze a nazoru.Ale v kazdem pripade se vam jiste stalo,ze jste treba potkali nekoho a prisel vam velmi znamy a velmi vzacny a mate bajecny vztah at uz pratelsky nebo jiny,nebo s nekym v rodine mate silne pouto.....Nebdu to vice rozebirat moc to sem nepatri.
boruwecko opravdu za prababickou moc nechod,nechcej si na ni krasnou vzopminku,v myslenkach se ji omluv ze bys rada ale mas miminko v brisku…ona to pochopi uvidis :wink: ,A preji aby se ji darilo lepe!

aliku screening znamena velky test…je bud UTZ nebo z krve a kazdy se dela v ruznou dobu jde o to co se sleduje,testuje :D Treba na UTZ to trva pres pul hodiny tam studuji projasneni sije,zda se vsechno poradne vyvinulo,dopodrobna sleduji srdicko a chlopne zda dobre funguji,prutok krve zda dobre funguje apod…Je to na vyvozeni nejakych vad miminka a z krve je take na vyvozeni vyvojovych vad miminka,to je takzvany trippletest,pokud se ukaze ze je nejake vetsi % z krve,doporucuje se podstoupit jeste odebrani plodove vody tzv amniocenteza,kde ty testy jsou v podstate temer 100% a pak je na mamince jak se rozhodne,jde zde hlavne o downuv syndrom.

katko no co budes delat…tak se zajdes projit jeste po obchodech,zajdes si na nejaky dobry obidek 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9534
20.12.08 18:11

nO MY JSME OBJEDNANÍ NA KREV NA 8,30 A NA UV AZ v 11,15 takže taky mazec jedeme do Vlašimy a netuším co tam celé dopoledne budeme dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
20.12.08 19:01

tak me brali krev ted ve stredu, ne na lacno!!!! a na ten utz jdu az zacatkem ledna…mam pocit, ze je to vsude trochu jinak :nevim:
no a pry budou porovnavat vysledky toho screeningu s vysledkama tripple testu a pak z toho vyvodi nejpresnejsi vysledek…no jsem zvedava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
20.12.08 19:05

Pavlus ty porad zvracis? a hubnes? me uz je celkem lip, teda po ranu se jeste presvedcuju, ze tu snidani nevyhodim do wc, ale uz je to fakt lepsi nez na zacatku.....zacinaji me spis bolet zada, hlavne kdyz cely den sedim v praci :roll:
holky mam jeste dotaz: muzou se v tehu brat nejake tablety s vapnikem? nevim ani jestli neco takovyho existuje, ale z mlika se mi dela zle i z jogurtu, ale zaroven potrebuju ten vapnik doplnit, ptz me boli kycel jak prase (pardon)…ale nekdy nemuzu ani poradne chodit jak to boli :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
20.12.08 19:12

Holky, já bych se chtěla naložit do vany, ale mám strach, abych neublížila krevetce, přeci ta horká voda, ačkoliv bych si jí nedala tak horkou jako jsem si dávala před těhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7870
20.12.08 19:46

díky za vysvětlení screeningu, jsem zvědavá kdy mě tam doktor pošle.
Mně minule krev odebírali v půl dvanáctý a dokrot říkal, že na lačno být nemusím. Ale radši jsem si dala jen čaj a banány (stejně bych nic jinýhod o sebe nedostala, vždycky jsem nervozní když mam jít na kontrolu a nemůžu jíst)

Jinak jsem se taky vážila a šok mam 1,5kg dole. Nechápu to. Jim za dva - takřka furt, tak jsem čekala už aspon 60kg a ono nic. Doma si říkámě, že asi jak sme dva tak rychleji spalujeme energii.

Do vany už jsem se párkrát naložila, ale jen na chvíli a ne tak vařicí vodu. Mně je totiž pořád zima, tak jsem se už potřebovala trochu zahřát. Myslim, že když to bude v míře mimi to neublíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
20.12.08 21:53

hanulko a tehu vitamnky beres? Tam mas vapnik akorat v norme co potrebujes jinak samozrejmne prodavaji tabletek hromadu a nezapomen na vit D bez neho se ti vapnik do tech kosti nedostane ale pokud beres tehu vit tak tam by mel byt

lentilkooo to vis ze se muzes nalozit do vany!! :wink: Pokud te boli zada klidne si udelej vic teplou vodu ale max 10 minut vic ne! Normalne ani normalni lidi by se nemeli vyvalovat v horke vane dlouho,jinak normalni vodu( takovou ze nemusis cekat az si na ni zvyknes nez do ni vlezes) ,v te muzes byt i dele,neboj se naopak ti to prospeje a na konci tehu ti horka lazen ulevi od kontrakci dokonce :wink:

odbery a testy jsou asi vsude fakt nejaky jiny a divny…ja mam byt taky nalacnoa musim jet na Homolku coz bude znamenat nejist do xx hodin :(

aliku poradny hunaty backurky si kup,at je teplo od nohou,hned to bude lepsi 8) Ja kolikrat i zalezu jen tak k televizi pod deku a je mi fajn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9534
20.12.08 22:02

Hanulko pořád a už mi to nebaví, někdy hned po jídle někdy třeba za 2 až 4 hodiny po a někdy z hladu tak já nevím, nehubnu to ne, ale je mi všelijak. Včera jsem za odpoledne byla 6× a pak už jsem se celá třásla. Dneska jsme měli jít na narozky a jsme doma ani manža sám jít nechtěl.
no na ty normální krve co nabírají u dr. se jíst může ale u toho screeningu prý ne. No já to mám taky na půl 9 to asi nedám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
20.12.08 22:46

Ahoj holky , tak co jak Vám je? Já už naštěstí nezvracím, je mi celkem fajn, jen jsem unavená a nějaká lítostivá… :( , ale to už k tomu asi holt patří. Moje váha stále míří směrem dolů, v tuto chvíli jsem na 55 kilech - najedená! Což je moje nejnižší váha za posledních několik let. Dneska jsem si četla, že bych už měla mít mini bříško, ale já nemám nic ani extra mini bříško :( . Mudra říkala, že je to tím, že jsem závodně sportovala a tak mám vypracovaný svalstvo, ale stejně je mi z toho smutno…

Borůvečko , moc mě to mrzí. Dneska jsem volala mamině a říkala jí, že je to tak strašně nefér, že se někdo narodí a jiný umře a ona říkala, že je to jen nesmysl, že ona byla těhotná dvakrát a nikdo neumřel, tak nebuď smutná! U starších lidí je to těžký, jakmile se dostanou do nemocnice nesou to špatně…ale říkala jsi jí, že budeš mít miminko? Aby se měla na co těšit a za co bojovat…Kdybys něco potřebovala klidně napiš SZ…

Hanulko , já kvůli alergii nemůžu mlíko ani mléčný výrobky a mudra mi řekla ať beru vitamíny pro těhulky, samotnej vápník není asi moc dobrej…nedoporučil mi ho ani můj doktor. Mám Femibio 800…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
21.12.08 07:54

dobre ranko,

holky diky za rady, vezmu si ty tehu vitaminy co mi dala sestricka a uvidim jestli se to zlepsi.....jinak jim jen listovku a hodne ovoce a zeleniny…
jinak me tu krev i na screening brali normalne, ne na lacno, tak fakt nevim :nevim:

Pavlus tak ja kdybych zvracela tak casto jako ty, tak uz vypadam jak somalec a lezim na kapackach…ja jsem zhubla i bez zvraceni a to pritom jim normalne, sice min nez pred tehu, ale pravidelne......no snad te to zvraceni prejde, to musi byt sileny

ZuziM , neboj, brisko bude a pokud jsi sportovala, tak mas opravdu ty svaly pevny a jeste brisko nebude videt.....to ja byla „tehotna“ uz pred tehu :lol: ja po operaci desne zhubla a pak jak jsem se vykrmovala, tak jsem to nejak prehnala a najednou jsem mela bricho sileny, do niceho jsem se nevesla a to uz mi zustalo :oops: jen nevim jestli je to porad ten spek nebo uz treba mimino :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
21.12.08 12:15

Děkuji Zuzko dneska je to už lepší. O mimi jsem jí neřekla, byl u toho můj tatínek a tomu to chci říct až na Vánoce a v téhle situaci bych nechtěla, aby se to dozvěděl..Přemýšlela jsem, jestli jí to řeknu (třeba s ní zkusím být chvíli sama), ale ona hrozně špatně slyší, tak bych to musela křičet a nevím.. nedokážu si to představit, doufám, že se jí to zlepší a pak jí to řeknu… Zas ale aby si neříkala, jéjda, mohla jsem mít prapravnouče, škoda, že se ho nedožiju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí