Poradna duly
Jana Čurdová
Zuzko, Boru, Alíku taky jdu v po na kontrolu
asi nás tam před těma svátky nahnali co nejvíce ![]()
Hlavu mám nabarvenou minulý týden a v pohodě v mezích normy.
holky já se před chvílí tak
ach jo já už nechci.
Jituš , jojo jdu na ten, co se platí. A myslím, že to bude přes bříško, protože mi řekla paní, že můžu vzít i manžílka ![]()
Se mou jede tatka taky akorád malou nakonec necháváme u mamky bo ráno jdu na krev a na uv až v 11,15 a ta by to tam asi nevydržela. No a uv prý trvá tak kolem 3/4 až hodinu, někd yi dýl
Ahoj holky!
Budu vas muset jeste docist,nevim co to melo byt ale mela jsem horecky 38(pro me horecky v zivote jsem nestonala) a strasne bolavy cely telo a jak to tak vypada doslova jsem se z toho „vyspala“ zadne poceni,zadne horke caje,jen vlazne caje a cely den i noc jsem spala…ale vypada to ze dneska uz je to OK,jeste jsem se nemerila ale uz se citim skvele,tak snad zvladnu dopect jeste nejake to cukrovi.
v 10h mam byt na prohlidce tak potom dam vedet.
Zatim preji krasne rano!!!!
Taky jsem si chtěla obarvit hlavu a bavila jsem se o tom s kamarádkou, která byla těhotná(včera se jí narodil prcek) a povídala, že mi to moc nedoporučuje, pač ona jaksi kadeřnici zapomněla říct, že je těhotná a kadeřnice pak byla celá špatná z toho, že jí nechytla barva:D
Při pátku zdravím všechny těhule.
Liky a Danuš je mi to moc líto a držím palce at příště je vše o.k.
Nevím kdo už se ptal na barvení vlasů.Barvit se muže ale první 3 měsíce je riziko že barva nechytne.Mě poradila holička přeliv a ten chytl v pohodě.Já jsem dopadla ve středu dobře na kontrole.Další s odběrama na tripltesty 12.1. +UTZ.Dnes si jdu kopit větší podprsenku ,protože se mi začíná zvětšovat hrudník.A to mám základ dost slušnej tak se hrozím na jakým čísle budu před porodem.Zatím se mějte užívejte si vánoc a jak řekla moje paní doktorka hlavně žádný žlučníkový záchvat.Ale to u nás asi nehrozí když je skoro všem zle.
Ahoj všechny
, tak se mě dneska podařilo domluvit řezníka na chudáka pana kapra, protože bych ho chtěla vzít z pondělí na úterý domů, aby Kubík viděl kapříka ve vaně, jen byl problém, že já to nezabiju, a manžel se k tomu stavěl tak všelijak, takže aby oba trpěli co nejméně, jsem musela domluvit souseda, co je rybář. Že bude zabíjet asi 60kaprů, tak prej veme i toho našeho
Od rána mě zas bolí bříško, dokonce mě začalo tvrdnout, tak přemýšlím, jestli jít ještě dnes k mudře, nebo počkat, co to udělá, at zas zbytečně neplaším,achjo ![]()
screenig - tak mě teda nikdo neřekl, že tam budu ležet hodinu, jsem myslela, že když moc tak půl hodky a bude hotovo, no to mám radost, protože malého nemáme stejně kám dát, takže bude muset s námi a bude muset vydržet
, tak to asi tu ordinaci zboří.
Ahoj holky, omlouvám se, že vám sem takhle vpadám, jsme taky v očekávání a termín mám 14,července.
Ted jsem byla na druhé ko a chtěla jsem se zeptat, ty co už byly taky na 2.ko jak probíhala? Mě totiž jen vypsal těhu průkaz, vyš nedělal, UTZ taky ne, prostě nic, to jsem mohla zavolat, že je mi dobře a průkaz si vyzvednout za měsíc..pry je to dobry doktor, co mám, už mám jedno dítko odrozené a myslím, že poprvé mi na 2,ko dělal utz i vyš…tak jsem z toho trochu přepadlá..
Děkuji za pomoc a odpovědi, a ještě se zeptám, můžu když tak někdy přijít a pokecat? Mějte se krásně a dobrou noc, Katka ![]()
Ahoj Katy, ono je to asi u každého lékaře jiné. U Kubíčka mě teda vyšetřil pokaždé, ale uz zas po každé nedělal, v té době jsme se stěhovali, a pak mi byl doporučen lékař v Brně, ke kterému jsem chodila jen do 4 měsíce, pak jsem chodila kvůli jeho vytíženosti k jiné mudře, a ta mě vždy jen vyšetřila a žádny uz taky nedělala, takže jsme mímo viděla až jak jsem se nahlásila do porodnice. Ted mi zatím uz dělala pokaždé, protože jsem to chytla úplně na začátku a při první ko, tam nebylo pořádně nic vidět a hrozila mimoděložním, posledně dělala taky uz, ale já zas nebyla ještě na krvi, vůbec mě nevážila a dokonce nemám ještě ani průkazku
. Přitom u prvního vše proběhlo již při druhé návštěvě, kdy mi těhu lékař opravdu potvrdil a to jsem byla cca v 6tt.Určitě je vše v naprostém pořádku ![]()
Dobbbrrré ránko holky…
Jsem dnes už od šesti vzhůru
protože jedu k prababičce do nemocnice. Ono to asi bude pravda, že když někdo v rodině otěhotní, na druhou stranu někdo onemocní (zemře)
Doufám, ale, že se prababička dožije prapravnoučátka…
Dobre ranko!
katko no,uprimne,pokud te nevysetril tak jsi mela otevrit pusu a zeptat se…no ale coz,stalo se.Me teda je trosku divny ze te ani neprohmatl zda je vse v poradku,bdeme verit ze ano
.Ja byla na KO vcera a jindy me pokazde delala UTZ a vcera taky ne,jen prohmatala bricho..
Jinak u nas kontrola v pohode az na to ze jsem tam byla objednana na 10h a vzala me az v pul 12,meli tam nejaky blazinec,jesteze jsm tam nebyla s prckem
.Napsala me i nejake tabletky na vyzivu a protizanetlivost cev,protoze od minuleho tehotenstvi se me udelaly fakt osklive zily,na kolenou mam pekne uzlove boule,po porodu si budu muset zajit do nejakeho centra na zlikvidovani,ale no…doktori jsou dnes schopni a ty decka za to stoji..
Dalsi KO mam 20.1. a 19.1. trippletest akorat na ten UTZ screening manzel nechce abych tam sla,ze mu nejde o prachy ale o to abych neplasila proc by nase ditko nemelo byt v poradku?
Pritom s Tomaskem jsem to podstupovala..nevim prijde me celkove lhostejny,prvni tehu me porad hladil a lehal na brisko apod a ted nic a navic tohle ![]()
Hlavu si hodlam barvit zitra jinak ja si ji normalne barvila i v tehotenstvia chytlo me to vzdycky ale jako kadernice rikam ze je velmi pravdepodobne ze vlivem hormonu muze chytat spatne nebo vubec protoze se zmeni i struktura vlasu.Takze kdyz tak s vyraznymi odstiny pockat po konci 3.mesice
hlasim se pro stastne majitele tehuprukazky!!
Vyplazla jsem za ni 200Kc
kaprik tak to ja uz se psychicky pripravuju an to jak budu vystavat u prodejce kapru a vyckavat az si ho lidi nechaji vykuchat abych mohla vyloudit jikry na polivku
Snad ta malej bude v klidu ze bude pozorovat rybicky…my vzdy meli jen jikry z naseho kapra ale tchyne jimi mela doslova zahustenou polivku a to nam mooc chutnalo,tak je zkusim vyloudit ![]()
JEDENÁCTÝ TÝDEN - dělat si dobře, dobře, dobře, dobře
Miminko. Vznáší se v teplé lázni o teplotě asi 37,5 stupňů Celsia, začíná se hýbat, ale ty to zatím necítíš. Kdybys mohla nahlédnout do tajemného, prenatálního světa tvého miminka, viděla bys, jestli se ti za šest měsíců narodí holčička nebo chlapeček, ale to zatím zůstává tajemstvím. Měří tak 9 centimetrů a váží 14 gramů.
Změny v mém těle. V těhotenství tvoje tělo zrychluje veškeré své funkce, zrychluje se tep, a protože musíš svému miminku dodávat více kyslíku, zrychlí se i dech a vydechuješ více oxidu uhličitého a také se víc potíš. Děloha je veliká asi jako grapefruit. Přibrala jsi tak 1 kg.
Práce? Pokud vykonáváš fyzicky namáhavou práci, nebo se necítíš při práci dobře a máš potíže, gynekolog ti může napsat rizikové těhotenství a raději zůstaň doma. Ale pokud nemáš při práci problémy a těší tě, můžeš ji vykonávat dál. Můžeš pracovat s chutí do poslední chvíle, ale stejně tak můžeš chtít zůstat hned doma a odpočívat. Obě varianty jsou v pořádku a je na tobě a tvém těle, co je pro tebe vhodné. Budeš-li chodit do práce, neztratíš kontakty s okolím, můžeš se realizovat a rozvíjet, a když strávíš těhotenství doma, máš prostor se na narození dítěte důkladně připravit, chodit na procházky, odpočívat, těhotenství si užívat.
Určitě se vyhýbej zvedání těžkých předmětů, velkým otřesům a čemukoli, co je ti nepříjemné. Pokud máš v těhotenství problémy nebo obavy z potratu, raději se nenatahuj (např. při věšení prádla), nepleť svetříčky (kupodivu i tak zdánlivě nenáročná činnost může uspíšit porod), pohybuj se rozvážně a ne zbrkle.
DVANÁCTÝ TÝDEN - za informacemi beze strachu
Miminko měří 11,5 centimetrů, váží 19 gramů. Vyvinuly se ušní lalůčky, jsou vytvořeny končetiny i s prstíčky, na kterých rostou miniaturní nehty. Miminko umí skrčit a roztáhnout prsty na nohou nebo zatnout pěstičky. Mračí se, špulí rty a otevírá a zavírá pusinku. Může reagovat na vnější podněty (např. když se do tvého břicha zatlačí, ale jemně prosím).
Jak se cítíš? Tvůj váhový přírůstek je tak 2 kg a měla by ses začít cítit mnohem lépe, ranní nevolnost je na ústupu, i časté nucení na moč je snesitelnější (už jen dvakrát za noc). Úzkost z těhotenství pomalu mizí. Nemusíš se bát spontánního potratu, jeho riziko se snížilo téměř na nulu. Těhotenství snáze přijímáš jako součást svého života. Hladina hormonů se ustaluje, a tak se i tvé psychické výkyvy stávají snesitelnější a méně výrazné.
TŘINÁCTÝ TÝDEN - vlnit břichem
Miminko měří 13 centimetrů a váží 39 gramů. Jeho tělo je pokryto jemnými chloupky, kůži má tenkou, až je průhledná. Srdíčko mu bije dvakrát rychleji než tvoje.
Jak se cítím po třech měsících těhotenství? Počáteční únava ustupuje a ty se začínáš cítit silná a plná energie. Bříško ti začíná růst a je příjemné sledovat, jak se ti ztrácí pas a jak se miminko zviditelňuje. To je hmatatelný důkaz tvého těhotenství. Možná vystrkuješ bříško, aby celý svět viděl, že v něm nosíš svůj poklad a těšíš se, až to bude poznat hned na první pohled. Těhotenství vnímáš jako krásnou součást svého života a pocity štěstí převažují nad smutky. Prostřední tři měsíce jsou jednoznačně nejkrásnější část těhotenství. Bříško ještě není příliš velké, těhotenské nepříjemnosti se snížily nebo pominuly úplně. Začínáš si se svým miminkem rozumět. Přibrala jsi tak 2,5 kilogramu od začátku těhotenství.
Sport a pohyb vůbec. Můžeš se cítit tak nabitá energií, že se nic nebude zdát nemožné. To je vhodná doba obnovit cvičení, ale nesmí tě příliš vyčerpat ani zadýchat. Velmi příjemný je pomalý tanec. Bezvadný je orientální tanec, protože vzešel od žen, které se připravovaly na mateřství a porod a vlnit bříškem můžeš do posledního dne těhotenství. Také u tance ovšem platí zá:,–(a, dělej cokoli, co ti dělá dobře a je ti příjemné, ostatnímu se vyhni. Ideální je jóga, plavání, chůze. Naopak raději neriskuj jízdu na lyžích, jízdu na kole, jízdu na koni, o bojových sportech nemluvě. U všech těchto sportů hrozí poranění bříška a to, i když jsi dobrá a zkušená sportovkyně.
ahoj holky,
Katko ja asi moc neporadim, ja byla na prvni KO ve skoro 1Ott a dalsi me ceka zacatkem ledna, tak jsem sama zvedava jestli bude utz.....
Haidule za tehu prukazku se plati?? ja ji dostala zdarma a jeste mi sestra nahazela do tasky spoustu vitaminu a rennie a podobny blbosti, takze si tehu vitaminy ani kupovat nebudu…
k tomu screeningu v 1. trimestru bych se chtela zeptat, do jakeho tydne tt se dela? ja jdu 6/1 a to budu asi 13+4tt.....neni to uz pozde? kdy jdete na screening vy?
Dobré ránko
, screenig se dělá v 11.-13. tt,aspon teda dle toho, co mi dala mudra napsané za informace, stojí 1450,–kč a dělá se k tomu i krevní test
Jsem teda netušila že se za těhu průkazku platí
. Už mě překvapilo i to, že se platí ten screenig, protože u malého mě to lékař objednal a prostě jsem šla
. No co už, ale chci vědět, že je vše v pořádku ![]()