Červenec 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2660
23.3.14 08:15

Hm, tak prcek má zas pres 38 teplotu a celou noc nespal… Jestli neco chytil na ORL, kdyz jsme sli s Maxem na kontrolu…? Cekali jsme tam pres hodinu. :pocitac: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
31.3.14 19:20

Zdar holky jak zijete?
jdu se zeptat jestli valcite se zubama? ja mam pocit, ze male rostou asi druhy stolicky, obcas byla nevrla, ze ji asi tlacily, ale tedka teda rvala jak tur a nechtela usnout tak jsem se ji ptala jestli ji neco boli a ona mne rekla ze pusa a ukazovala si tam :nevim: dala jsem ji nurofen a cekam co bude…jak to resite? davate taky neco na bolest? nebo jen mazete gelem a tak?

obdobi vzdoru je teda masakr :mrgreen: che jist/nechce jist/ pak zas teda ze chce jist/ ale nakonec vlastne nechce, a kdyz reknu ze teda ok a dam to pryc tak zas rev ze chce :pocitac: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
31.3.14 21:41

Ahojky, u nas zuby nehrozi… Kazdopadne kdyz jsme zuby resili, davali jsme take nurofen/panadol. Ke gelum nemam duveru. Zkouseli jsme u Maxe a akorat vyvadel a poblinkal se.

S jidlem to mame po psychicke strance stejne. Tuhle komedii hrajeme uz minimalne pul roku nebo spis vic. Rozdil ale je zrejme ve skutecne zkonzumovanem jidle. Nakonec sni stejne max. 1× denne trochu neceho jineho, nez peciva, takze kalorie ma stale prevazne z mleka. :,( Dneska to napr. byla u nasich pouze polevka… Opravdu uz nemuzu..

Jinak je dost nezvladatelny, demolicni ceta. Jak se clovek na vterinu otoci, visi na lustru. :cert: Vcera na hristi vylezl behem vteriny az nahoru na prolejzacku. To Max nedal dodnes. :mrgreen: Ja na ten temperament nejsem od Maxe zvykla, porad me to prekvapuje. Kdyz jsme vezli minuly tyden Maxe do skolky, poutala jsem Maxe do sedacky a Theo toho vyuzil a metelil si to po chodniku pryc, pouzila jsem osvedceny donucovaci prostredek. Nastartovala jsem a rozjela se. To byla panecku najednou jina spoluprace. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7740
31.3.14 22:09

Ahoj, my jsme teď na týden změnili prostředí a jsme u mojí babičky v Litoměřicích. Doma už jsme se nudil. Jinak nic nového, akorát dítě projevuje enormní zájem o písmena, je to legrace. Dneska psala tužkou po dveřích a tvrdila, že píše „T“. To je vůbec její nejoblíbenější písmeno, protože tak začíná „táta“. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
31.3.14 23:13

@Fíková Jé, tak to je tedy hlavička s těmi písmenky! :palec: A kde na to přišla? Ukazovala jsi nebo z nějakých magnetek nebo tak?

U nás frčí písmenka u staršího. Teď píše jednoslabičná slova - cíl, kos atd. a pokouší se o delší. Kupodivu u delších, než těchto jednoslabičných, vynechává samohlásky, nikoli souhlásky. Po cestě ze školky mě teď nutí vymýšlet slova, která hláskuje. (Jsem se musela podělit o tu radost.) :srdce: :oops:

Theo tedy absolutně ne, ale jednou byl u toho, když brácha sestavoval slova z pexesa Šmalcova abeceda a donesl mi „X“ jako Max. Theo je teď hrozně vtipný, když něco načmárá na papír nebo sebere někde nějaký obrázek, přiřítí se s tím, předkloní se, ukazuje ho a s hypervýslovností a našpulenou pusinkou vykřikuje: „iks!!!“ :mrgreen: Je vážně k sežrání. :srdce:

Jeho další kousek je kukačka z kukačkových hodin z jednoho dílu Prasátka Peppy. Tu teda předvádí také užasně a vyžehlí si tím nejednu rošťárnu.

A ještě mi nedá nezmínit, jak se tuhle zastal jeho zbožňovaného táty. :-) Trochu jsme po sobě s manželem ječeli, ale nic hrozného, spíš jsem to obrátila v žert. Načež ke mně Theo přišel, začal mi plácat na zadek a říká: Maminka zlobíš, nařežu ti na zadek! Já byla úplně hotová! :lol: Docela jsem koukala, bylo to vcelku intelektuální cvičení. Vyhodnotil, kdo je viníkem hádky, co má udělat, zopakoval kýžené fráze a ještě ta koordinace při fyzické exekuci. :mrgreen:

Jsou opravdu občas tak vtipní! :palec: Malej tedy mluví hodně ve větách, dneska to říkala i máma, že se úplně rozmluvil, ségra také koukala. Její malá mladší o 3 týdny nic, prý se konečně naučila říct auto. :andel:
Vyžaduje čtení před každým spaním - tak si vždy vzpomínám na Vev, jak tu s tím začala asi už před rokem… No tak my se k tomu dopravovali až teď poslední asi 2 měsíce. Ale holky, znervózňuje mě, že není pořád naprosto zvědavý na ty pohádky! Maxovi tu vcelku dost jedou, pohádka ráno při snídani při výpravě do školky a většinou zapneme aspoň 1 i večer. A Theo se jedině baví tím, že zapíná a vypíná TV. :cert:
Nezadívá se na to ale ani na pár vteřin. :nevim: Křičí Prasátko Pípa nebo PatAMat, ale když to zapnu, nezájem. Já mu to jako nechci vnucovat, jen se mi zdá, že to není normální. Všechny mladší děti kamarádek se sourozenci koukají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
1.4.14 08:09

Koukam ze u levandulu spousta novinek :mrgreen:

s tim ctenim - ja jsem se jen ptala jestli cteni pred spanim, my cteme pres den, pred spanim ne, to jsem nakonec zustala u toho, ze je vecere, koupani a pak se jde do hajan, ale spis teda posledni dobou cteme narazove :oops: vcera jsem ale zrovna cetla vochomurku a kremilka :mrgreen: a to si dokonce na me lehla a poslouchala :srdce: jinak smatle po strankach a cist se neda :cert:

vety stale nic, obcas jen vypadne neco jednoducheho

no a TV a DVD atd. - to je u nas abolutni krize, stale vyzaduje toma a jerryho, a to opravdu vehementne :zed: napred jsem si rikala ze tak 2 dily denne, ale tedka ji nechavam nektere dny bez, jinak na tom bude absolutni zavislak :zed: coz zrovna neprispiva k rozsireni intelektu, takze bych spis uvitala kdyby ji to taky nic nerikalo, z cehoz vyplyva, ze kazdy chce to co nema :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
1.4.14 08:24

@Fíková jj taky mam zkusenost ze zmena prostredi jen prospeje (vsem :mrgreen:). kdyz je mala u babicky tak je cela nadsena, vsechno je pro ni znovu nove, takze se taky nenudi jako treba nekdy doma, krome toho jsou samozrejme nadseni i prarodice :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7740
1.4.14 15:33

@Levandule121 ona má nad postýlkou nalepenou větev se sovama a na ní visí nápis MATYLDA. A tak to začalo. :mrgreen:
Jinak mluvení u nás stále probíhá jen ve slovech, sem tam spojí dvě, ale fakt výjimečně. Jinak si vystačí s pantomimou a citoslovci. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7740
1.4.14 15:38

A u babičky je fajn, akorát mám pocit, že teď mám na krku dvě batolata, protože babička už dost zapomíná a je zmatená a vůbec je to s ní občas těžké. :mrgreen: Ale zatím to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
3.4.14 09:03

Jj, to i ta nase, ukaze na to co chce, vyslovi to a pak se na me uprene diva pricemz kdyz to nedostane tak zacne rvat :mrgreen:

aha, to je jakoze tvoje babicka, takze ne jakoze tvoje maminka jako babicka M. :D no tak to pak verim ze to jsou dve batolata :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
4.4.14 21:05
@Fíková píše:
@Levandule121 ona má nad postýlkou nalepenou větev se sovama a na ní visí nápis MATYLDA. A tak to začalo. :mrgreen:
Jinak mluvení u nás stále probíhá jen ve slovech, sem tam spojí dvě, ale fakt výjimečně. Jinak si vystačí s pantomimou a citoslovci. :jazyk:

Jé, tak to je supr! Přiští rok touhle dobou už bude psát, když to půjde tímhle tempem! :palec: Je to podobné, jako s těmi magnetkami s abecedou, jak jsem psala. Ty byly snad v nějakých dětských jogurtech a děti to hrozně bavilo. My měli na lednici jen magnetky vláčku převážejícího zvířátka, tak se holt s písmenky opozdil. :jazyk: A Tádu nezajímá nic, takže vlastně v pořádku… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7740
7.4.14 09:34

Pár fotek, jak nám trpaslice roste :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
28.4.14 09:36

@Fíková Jé, říkala jsem si, že bych to tu mohla trochu oživit a vyzjistit, co je u nás všech nového a přišla jsem na vaše krásné fotečky!!! :srdce: Jak mi to mohlo uniknout? Malá je tak velká! :mrgreen: Hlavně s těmi krásnými vlásky vypadají děti tak dospěle… Naši kluci nemají do 2 let na hlavě nic, Max až tak po 2,5. A prcek jde zatím v jeho stopách. Takže pořád vypadá jak mimino. :roll:

Tak holky, jak se máte? Já mohu zmínit jediný pokrok, že prcek začal zpívat - ale dost chabě. :P "Koně vraný koně to sou to sou mí mí mí… " :lol: Miluje koně, pořád je hledáme ve všech knížkách.

Také se snaží čmárat, Max má malovací období, nedělá nic jiného, nekouká ani na pohádky - vůbec ho to nenapadne - HURÁ! Mám tu už stohy jeho kreseb. Bohužel Prcek děsně ničí pastelky. Když je se svojí čmáranicí hotov a všem se dostatečně pochlubí, vyhází je na zem, okouše, roznosí po bytě, pošlape, znova pohází.. Chjo. Pořád jen sbírám pastelky a papíry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7740
28.4.14 19:03

Tak u nás nového celkem nic. Matylda stále píše T. Dostala pastelky do vany, tak si umíte představit, jak to v koupelně po lázni vypadá. :mrgreen:
Zpívá maximálně „lalala“ nebo doplňuje slova do mého zpívání. Mluvit se stále nijak zvlášť nesnaží, ale rozumí naprosto všemu. I tomu, čemu podle mě rozumět nemůže. :lol:
Ale hlavně stále je naprosto zdravá, ani kýchnutí. Doufám že jsem to právě nezakřikla. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
29.4.14 08:23

Ahoj, no u nas zatim nic noveho, ma takovou tu magnetickou tabuli na malovani a porad chce at ji tam naaluju kocku a kdyz ji namaluju tak to cely zacara, pak to smaze a pak to chce cely na novo :lol: jak je tedka pekne pocasi tak chodime ven tak se brodi v pisku, musim ji koupit babovky a tak

vlasy ma, dokonce celkem delsi, ale nenecha si na nich ani sponky ani gumicky :zed: vzdycky prijde at ji udelam culik nebo dam sponku ale pak si to sunda :pocitac:

@Fíková pockej az zacne chodit do skolky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital