Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1052
28.8.06 10:09

hu

theresie že se tak ptám, co říkáš ty na CD?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
28.8.06 10:12

vlcice
Já vložky do podprdy nepoužívám. Tvorba mléka se mi upravila dle potřeb Silvy.

Taky běduju nad tím, jak to letí. Na dětech poznáme, že rychleji stárneme. S Áňou ty roky utekly kosmickou rychlostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
28.8.06 10:29

Ahojky holky,

jak jsem v sobotu brecela ze budem sami tak se nam tatka vratil docela brzo a jeli jsme se podivar na vystavu zvirat a pak jsme byli jeste pozvany na grilovani teda spis chlastani v manzelove pripade :lol: a kdyz jim dosel chlast tak me tahli jeste na diskoteku :roll: ,no jak zamlada :lol: .
Vcera vecer u nas byla jeste svagrova nam predstavit nastavajiciho a dovezli Matoj z Francie bodycko s tucnakama :roll: no zas trapna komedie :roll:

ockovani taky dame normalni a souhlasim s Danielou,taky jsme to vsechny prezili bez nasledku.

Michello ta prvni fotka je dobra :lol: :lol: , jojo co se v mladi nauci se ji neztrati :lol:

fusak jeste jsem nekoukala :roll: ale uz bych asi mela

Vlcice vlozky do podprdy pouzivam furt, pres den projistotu kdyby neco a v noci musim protoze po 10 hodinach Matova spanku jsem jak krajska mlikarna :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
28.8.06 10:45

Vlcice76
Bohužel vložky do podprdy musím používat, jinak bych měla mokré fleky. Nějak mám furt přebytky mléka. A taky když kojím z jednoho prsu, tak mi to teče i z druhého celkem dost.
Např. Včera večer jsem nakojila a po 2h jsem měla to druhé prso nalité a Peťka jsem věděla, že se probudí tak po 4h i více, tak jsem musela odstříkat. Odstříkala jsem 75ml a prso už nebylo tak nalité, ale stejně hodně plné - zas jsem dala do mražáku k mlíku nedávno odstříkanému.
A to se pak Peťa vzbudil za 3h, nějak ho trápili prdíky, a furt měl mlíka z toho prsu dost.

Holky, kolik tak mimčo vypije na jedno kojení? Mám v každé lahvičce v mražáku 190ml, tak nevím, jestli je to dost nebo málo. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
28.8.06 10:52

hoj holky.
teda ste me zase nahlodali s tou hexa .ja taky propagovala,ze jsem to prezila s normalni ockovanim,ale mati rikala,ze segra to dost nezvladala,horecky jak blazen a do toho se ji rozjel zanet ucha…no fakt nevim.no hlavne ted v lekarnach nejsou,tak uvidim.treba budu mit proste smulu…
jinak vlozky do podprdy …nosim jen jednu a tu prehazuju.tece mi mliko jen pri kojeni z druheho prsa,takze tam dam v lozku a pri pristim kojo ji soupnu na druhy…
vlci -Cd jaksi jeste nedorazilo…ale dam vedet.)
jinak vc erejsi pokus dat mrne spat o hodinu driv moc nevysel.hulakala do pul 9 a pak to konecne zalomila.
jdu zehlit,tak se mejte.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
28.8.06 11:19

Tak s vlozkama do podprdy to mam stejne, prehazuju podle prsa, ze kteryho zrovna kojim, protoze se mi obcas to druhy trosku spusti. Jinak kojim cca 15 min. a to rozdeluju mezi obe prsa, takze z kazdyho cca 7 minut. Vy kojite jen z jednoho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052
28.8.06 11:46

hu

theresie - no neblázni holka, posílala jsem ho na druhý den, cos mi napsala do SZ svoji adresu 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
28.8.06 11:56

Ahoj :lol:

Danielo –tak já jsem si objednala fusak na těchto stránkách http://www.babylife.cz/…ts/zbozi.php?… a dovezli mi ho na druhý den, stojí tam jen 660,–, já mám kožich+fleece bordo, ale už ho nemají. Cetla jsem nějaké dizkuze na ty fusaky a prý i ten fleesovej je teplý, že v tom kožichu není rozdíl. Tak zkus na ně podívat a uvidíš.

Nik se vzbudila tak pak dopíšu zbytek zatím pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
28.8.06 12:09

Pěkné poledne…

Já teď zase používám sběrače mlíka kvůli prasklinám ať kozeny větrají..jinak mlíko teče jen při kojení…

EvaK: ještě máš to prso bolavé?

Fusak: taška co máme v kočárku se používá i jako fusak..má nějaké tepelně izolační schopnosti…pak vyndám tu pevnou destičku a mám z toho fusak do sporťáku.
 http://www.ekocarky.cz/…ky/t-lift-s/

Po malém mám ještě z umělého kožíšku a myslím že mu zima nebyla. Chci koupit ten fusáček do autosedačky…vyrábí ho jenom Emitex? nevíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
28.8.06 12:36

Koukala jsem na ty fusaky a jsou moc krasny. Jen se chci zeptat - myslite, ze je lepsi ta kombinace vevnitr fleece a venku polyamid nebo kombinace vevnitr fleece, navrch taky fleece?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
28.8.06 12:58

79Simona: myslím že je to asi jedno…já měla z venku fleece a vevnitř umělý kožíšek…hlavně se nesmí zapomínat na to aby miminku nebyla zima odspodu odkud jde zima…tak nevrstvit nahoru,ale pamatovat i na prdelku..jo a lepší než peřina nahoře je zabalit mimi do dečky a pak do fusáčku ať nevznikají prázdná místa kde se drží zima :wink:

EvaK: já bych chtěla vidět Tvůj mražák :lol: máš tam i něco jiného než mlíčko :?: jinak těch 190 je až dost…jenže při Tvém množství mlíka ty zásoby snad ani nevyužiješ :lol: já bych potřebovala tvorbu mlíka zvýšit tak poraď 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
28.8.06 13:12

Hanah

Prso mám ještě bolavé. Koupila jsem taky ty sběrače mlíka s těma otvorama na odvětrání. Akorát je blbé, že se mi v nich hromadí mlíko a pak když se zapomenu a předkloním se, tak mám mokrý flek. Ale už si dávám pozor.

Jinak kojím při jednom kojení z jednoho prsu. A pokud chce Peťka pít třeba za 1,5h, tak kojím ze stejného prsu, ať se mu nemíchá mlíko. Pokud za 2h a více, tak už z druhého. Slyšela jsem, že přední mlíko je na žízeň a zadní na hlad a že z předního je více prdíků. Že se má kojit při jednom kojení z jednoho prsu, pokud to mimču stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
28.8.06 13:23

Hanah
Mám v mražáku teď dvě zahvičky po 190ml. Měla jsem 3, ale jednu už jsem odnesla sousedce. Ona nemá mlíko, tak krmí Sunar (nebo jak se to teď jmenuje) a tak alepoň jednu dávku ušetřila.
mám to tam pro jistotu. Prý kolem 3 měsíce bývá ta laktační krize, tak kdyby náhodou někdy bylo potřeba.

Nevím, jestli to má na to vliv, ale po každém kojení mám žízeň, tak se jdu napít. Vypiju tak 3dcl vody. I v noci.
ALe možná je to geneticky. Moje mama nosila mlíko do kojeňáku, když mě kojila.
Třeba ta sousedka mlíko ztratila. A to teď i u první holčičky. Prý ji nepřibývala a byla s ní i v nemocnici a musela přejít na umělou výživu. Celkem jí to mrzí. Taky říkala, že ty umělé výživy jsou pěkně drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
28.8.06 13:44

Tak jsem tu, Nik usnula tak můžu rychle něco napsat.

S tou laktační krizí to máme přesný, jak v 6 týdnu tak i ted. Taky jsem měla pocit, že malé mlíko nestačí, pila i z obou prsů, pořád ji to ale teklo a pořád měla málo, vztekání, odtahování, ale nedali jsme žádný příkrm, nechci si pokazit kojení, aji to píšou, že se nemá přikrmovat, musíme to zvládnout. Ted nás provázela 14 dní, vztekala se u toho pořád, možná ji aji trápili prdíky, dala jsem před kojo Sab Simplex, někdy pomohly a někdy né. Ted je to už lepší tak jsem zvědavá jak dlouho. Jak se tak vztakala už jsem byla na nervy, že jsem ji to odstříkala do flašky a vypila to z ní, ale to jen jednou, aby jsem viděla, že to mlíko tam opravdu je a pak ho stejně vyblila, taková škoda :lol:
Zítra jdeme na KO ve 3 měs. na kyčle a přišla nám pozvánka do nemocnice na KO TBC, tak nevím co to jako je. Zeptám se zítra u Dr jestli tam máme jít, přitom se Dr dívala a TBC máme zahojený.

Hexa dáváme taky, už jí máme objednanou v lékárně, ted na trhu není ale v září už prý bude. Nás naočkují v poradně 21.9. není to pozdě když už budeme mít skoro 4 měs??? Hexa u nás stojí 1590,–

Naušnice píchnou až po druhým očkování, to si ty uši asi utrhne 8O

V sobotu Nikolka tak křičela, vůbec celý den nespala, prdíky jak blázen, jsem si „debil“ dopřála a dala polívku ruský boršč ze zelím a dělala jsem knedle se svíčkovou a malou šlo rozervat. Chudinka už to nebudu jíst, je na to nějaká citlivá tak budu pokračovat ve svém klasickém jídlu –starý chleba, řízky, těstoviny a tak…za ten křik mi to nestojí.

Holky a co sex?? Já už sice od šestinedělí jím prášky, s manžou to trénujeme ale já si pořád připadám jak PANNA :lol: Já nevím jestli mě tak blbě zešili, mám pocit, že tam mám nějaké výrustky a překážkovou dráhu, manža to cítí taky když do mě sáhl, tak bez lubr.gelu se nehneme, budu to muset říct na gyndě jak půjdu pro další prášky. jsem z toho na nic, přitom sex jsem tak milovala, nechci, aby byl pro mě utrpení ale pohoda. :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
28.8.06 13:51

FUSAKY - Tak si asi pořídím tento (je z Emitexu za 990,–):

http://www.babylife.cz/…combi011.jpg

V kočáru máme taky přenosnou tašku, co se z ní dá udělat fusak, jenomže ta už začíná být Elči malá. Do zimy nevydrží.

Luca - jaký byl oběd? Užili jste si to aspoň trochu?

EvaK - množství mlíčka: když se podíváš na balení UM, stojí tam, že pro dítě 2-3měsíce 120ml, 3-4měsíce150ml.
Chtěla bych na tom být stejně jako ty, mít dostatek mlíka. Musím pořád odstříkávat, aby se dělalo. No ale hlavně, že je.
Posledních pár dní malá u kojení trucuje. Vždycky chvilku hezky pije a pak se začne vztekat a vřískat a je po kojení. A přitom hlad má! Zkoušela jsem odstříkat a dát jí napít z láhve a to sála jak o život. Takže jsem vyloučila možnost, že by jí mlíko nechutnalo. Asi jí vadí poloha při kojení. Stačí abych ji jenom trochu natočila na bok a už to začíná. Přemýšlím, že bych pořídila kojící polštář. Třeba by se jí leželo pohodlněji, ale nevím, jestli na něj už není dost velká. Zkoušela jsem kojit i v leže, ale je to stejné. Prostě Elča na boku ležet nebude :evil:

A taky jsme zdárně překročili dvojnásobek porodní váhy!!! To jsme ale šikulky 😉 :oops: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí