Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
635
25.8.06 15:12

Ahojte tak jsem zpět..
Byla to docela dlouhá přednáška a abych řekla pravdu, poslouchala jsem tak jedním uchem, protože jsem bavila Klárku.. Doufám, že Marketa182 toho pochytila víc!!!
Co jsem postřehla…dávat děti co nejvíce na bříško..třeba po pár minutkách.. Otáčení na bok až ve 4.měsíci, pokud se vám teď mimi otočí z bříška zpátky, tak to není ta „pravá“ otočka.. Správně se má otočit ze zad na bok a pak na bříško a na tohle má čas tuším do 6.měsíce.. Pak když je mimi na bříšku, tak poznáte na zádíčkách, jestli zapojuje správně svaly.. když od krčku vidíte „V“ tak je to OK, když moc zvedá hlavičku tak má na zádech u krku dva takové vodorovné kopečky a to je třeba na tu hlavičku trochu potlačit.. Když je na bříšku neklidné, tak jemným tlakem na zadeček mimi uklidnit a samo začne správně „pást“..
Jinak my jsme ok, paseme vcelku hezky, ale není to ještě ono, zato Viktorka pase předpisově :wink: :wink: :wink:

Tak tohle se mi zatím vybavilo, doufám, že mne Marketa182 doplní!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
25.8.06 15:17

Jo hlavně nám říkala, že nemáme srovnávat děti s jinýma..Každé je unikátní a má svůj rytmus.. Některému půjde něco lépe než jinému a naopak a srovnávání dětí, jakože tvoje už umí to a moje ne je zcela zbytečné a jen by to deptalo rodiče :wink: Každé se naučí co má jen na to potřebuje svůj čas :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
25.8.06 15:24

Hanah - doufám, že nám to vydrží aspoň tak dlouho, jako tvým rodičům :D
Dívala jsem se do galerky, to je opravdu růžové mámení :D A jak si Viki drží tu flaštičku! To je krásný!

Co se týče těch oblečků, máte pravdu, že by si to výrobci měli ujednotit. Takhle aby člověk chodil na nákupy s metrem.

Luco, Luco! Musíte si dávat pozooor! :wink: :D

EvaK - jsem ráda, že je Peťka v pohodě, asi opravdu jenom moc tlačil.

svobca - Možná je těch 5min na bříšku pro Filípka ještě moc. Někde jsem četla, že ze začátku by to nemělo být déle než jedna minuta a postupně prodlužovat. Eluša to taky nevydrží moc dlouho. Má ale tu nevýhodu, že když je na břichu tak hlavu nepoloží. Nevím proč, nedělala to nikdy. Tak ji musím hlídat, aby se nepřepínala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
25.8.06 15:27

EvaK: vím,že jsi nikdy neměla problém s kojením…je teda možné,že to bude tím ekzém…já si to zadrbala asi sama…bylo to už dost dlouho v pohodě tak jsem flákala mazání Bepanthenem a nošení těch větráčků :lol: když budeš mazat a větrat mělo by to být OK…jinak malá taky u kojení začne tlačit prdíky a kozu tahá jako divá..tak se to taky musí na té bradavce projevit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
25.8.06 15:40

michello - díky za postřehy. Až se malá vzbudí, dám ji pást a budu kontrolovat „V“. Snad jej najdu, Elča má totiž faldy i za krkem :D

EvaK - mně na prasklinky pomohly kojící kloboučky. Teď už je nějakou dobu nepoužívám a prsa jsou pořád OK. Ani Bepanthenem nemažu. To jsem dělala prvních cca 14dní a žádné zlepšení jsem stejně nepostřehla. Tak proč se něčím patlal, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052
25.8.06 15:41

hu

Ahojda,
tak jsem chtěla svého potomka bavit, zpívám mu tu písničky a on mi leží na klíně. Kouknu na PC a pak na něj a on chrápe. Kdykoli mu začnu zpívat, tak usíná :lol: dnes už potřetí 8O :lol:
Koukněte na tu potvůrku, jak se směje, když ho pusinkuje moje mamka :lol: :lol: :lol: http://www.david.estranky.cz/…-2-mesice/18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
25.8.06 15:52

vlcice pěkný fotky, nejlepší je ta, jak Davča vyplazuje jazyk :wink: :D

No ale Paroubkovi taky nemají chybu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
25.8.06 17:04

michello
To máš svatou pravdu. Kámoška taky vždycky říká, že Peťka je v tom vývoji malinko dopředu než její holčička. Tak jí vždycky říkám ať to proboha neřeší, že ve 20-ti už se to nepozná a spíš bude dospělejší její Barborka a Peťa bude ještě malý puberťák. :lol: No nic, jdeme ven. Tak zatím pá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
25.8.06 17:27

Ahoj holky
Koukala jsem na fotečky. Krásná miminka a hubené maminky.Holky jak to děláte, že jste tak hubené. Já mám ještě 5kg nahoře. Když kojím, tak nehubnu. Máme to v rodině.

Danielo
Neboj, dáváme si pozor. Nejsme blázni. Další mimi bych teď nzvládla. Stačí že Anička pusu nezavře celý den. Hlavu mám z ní jak meloun. Ještě že jde za chvíli do školky. Budu mít chvíli klid, než rozváže Silva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
25.8.06 18:17

Luca235: co bych dala za 5 kg hore…já mám 8 a ruka na váze se sviňa ani nehne :evil:

EvaK: u nás leje celý den tak ven nemůžem

Vlčice: pěkné fotky…já ty stránky začala dělat než se malá narodila a ještě jsem je nedodělala..musím na to vlítnout :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
25.8.06 18:45

Ahojky všem!
já mám nahoře 9-10 a skoro vůbec to dolů neleze :evil: :evil: :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
25.8.06 19:12

By mě zajímalo kdy to teda sleze :lol: jestli vůbec…brrr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
25.8.06 19:19

Holky, tak kila po porodu jsem do týdne všechny shodila, ale ta vytahaná kůže je snad ještě horší!! Snažím se trochu cvičit, ale nějak pořád nemám čas a ani chuť:-(.

Tak jsme s přítelem poprvé od porodu zkoušeli sex. No jakž takž se to dalo, ale jsem tam dole nějak víc roztažená! Máte to některá taky?
Myslíte si, že se to vrátí do stejné velikosti? No a hlásím, že se mi vrátila menstruace - právě dneska:-(. A já si celý týden říkala, jaktože jsem tak nafouklá. No alspoň se nemusím bát dalšího mimča!
Já a pilulky nejsme moc kamarádi - věčně na ně zapomínám!! Tak doufám, že se nám nepodaří další mimino - chci další tak za tři roky.

Tak plínky máme taky trojky - dvojky nám byli obtáhlí přes stehýnka a v pasu už se taky nedali dopnout - a to mi malá nepřipadá nějak velká - spíš patří k jedněm z těch menších dětí. No jestli je po mě, tak bude drobek.

Vlčice - fotky jsou krásný!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
25.8.06 19:41

Mě s manžílkem čekají hezký chvilky až přijede,tak nevím,jak na tom dole jsem…už teď mám z toho děs :roll: :roll: :roll: Ale snad to bude dobrý.On si myslí,že na mě skočí,ale to se chlapec nějak přepočítal :lol: (když odjížděl,byly Tobimu necelý 3 týdny),bude to od porodu po prvé,takže jako poprvé,no uvidíme… :?

Já když mám i trochu času na cvičení,tak nemám rozhodně chuť,je už po 9 večer a za celý den toho mám tak akorát dost… :x
Dole už mám 14,ale těch 9 doufám půjde taky,no musí,protože chci pak dát dalších 10 :roll: :roll: :roll: No jsem zvědavá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
25.8.06 19:45

Plínky -v porodce jsme měli jeden balík 2-5.Asi 3 balíky babylove 3-6,tam jich je kolem 40 a jinak máme 4-9.Ale faktem je,že i plínky stejné velikosti jsou hodně rozdílné.

A o oblečení ani nemluvím.Něco Tobi nosí ve velikosti 62,něco v 68 a kabátek v 74 je mu tak tak :roll: :roll: :roll: A pak jdu do obchodu,prodavačka chce vědět velikost a já se tam přehrabuju v několika velikostech a připadám si jak debil,no ale co mi zbývá že? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí