Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
67
23.8.06 13:37

tak jsem si chválila tesco plínky a dneska máme už třetí dupajdy :twisted: :twisted: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
23.8.06 13:49

Holky, prosim, poradte.

Peťka poslední asi 3 dny se chce furt přitahovat do sedu. Jak mě chytne oběma rukama za obě moje ruce (prsty), tak se snaží strašně zvedat halvičku, jakoby do předklonu a přiahovat se. Když jej přitáhnu, tak furt drží hlavičku a jakoby si sedne. Pak jejpomalinku položím a stále drží hlavičku. A chce znova. Ale já se to bojím dělat. Dělá to hlavně, když je na nakloněné rovině, na mých stehněch, když sedím a mám zvedlé nohy opřené o židli. To se snaží zvedat halvičku i sám. A když je úplně na rovině, tak taky, ale to jen když se zapře o mé ruce. Má z toho strašnou radost. Ale já to raději nedělám, bojím se. Co vy na to?
Moc děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
23.8.06 16:23

Evi naše Elen to dělá taky, začala s tím minulý týden. Stejně jak píšeš, když je na nakloněné rovině, zvedá se do sedu nebo když jí podám prsty, sama se přitahuje. Já myslím, že pokud to dítě dělá samo, není na tom nic špatného. Prostě už má posílené svalíky a na to zvedání se cítí.
Něco jiného by bylo, kdyby jsi jej zvedala násilím a Peťka hodně zakláněl hlavičku. To se nesmí. Takhle je podle mně všechno OK - toť můj názor. Chytré knížky třeba říkají něco jiného.

Tady je něco z Rodiny.cz:
http://www.rodina.cz/dotaz251.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
23.8.06 16:49

DanielaB
Moc děkuji za odpověď.
On Peťka na nakloněné rovině hlavičku i v pohodě předkloní. Na rovině ji dá do osy těla a někdy i kousek výš. Rozhodně ji nemá zakloněnou.
On jakmile jej chytnu za obě ručičky, že třeba chci udělat "ták je veliký apod.) tak se začne snažit přitahovat a zvedat hlavičku.
Občas mu v té nakloněné rovině malinko pomůžu a jak jakoby sedí, tak jak jej pomalinku pokládám, tak stále hlavičku drží a jak jej položím, tak tak být nechce a je nespokojený a chce znova nahoru. Tak to radši nedělám, že bych mu pomáhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
23.8.06 16:55

No jsou to děti snaživé :D
Elen by se nejraději přitahovala pořád, hrozně ji to baví. Chechtá se u toho, ale běda, jak ji položím :wink:

Dneska už jsem to nevydržela a začala Elči olupovat hlavičku. Teda řeknu vám, vyčesat to z těch vlasů, to je výkon!!! Ale má tu hlavu celou žlutou, jsou to takové šupinky. Vypadá to hrozně, tak jsem se do toho pustila. Kamarádka mě „uklidnila“, její dcera to měla do dvou let! 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
23.8.06 17:03

Chtěla bych se taky na něco zeptat. Elen se poslední cca tři dny pořád chytá za hlavu, není to divný? :? Myslela jsem, jestli ji třeba nebolí uši, ale to by brečela, tak já nevím.

A učí se chytat věci. Je jak suchý zip, pobere všechno kolem! Vždycky když ji zvedám, tak s sebou táhne deku, plínu nebo prostě něco, co je po ruce. Nebo si bere dudlík, chvíli si jej prohlíží a pak jej odhodí. Jenom chodím a hledám :roll: Taky se jí líbí cpát si oblečení do pusy a řádně ho oslintat.
Včera se zase naučila převrátit se z „koníků“ zpátky na záda. Přijde jí to hrozně vtipné a tak se směje na celé kolo. Máme doma veselo :wink: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
23.8.06 17:29

Ahoj,

tak se hlásíme z dnešní ko u Dr, tak prosím o zapsání---máme 5,55kg a 59 cm ve 12 týdnu. Za posledních 14 dní jsme toho moc nenabrali, pouhých 160g, ale prý to nevadí, nejsme hubení, něco jsme přibrali, ale i tak si máme raději za týden přijít na převážení. Dr mě strašila s příkrmama, kdyby ti Nik. nestačilo, ale já chci kojit :cry: :cry: Mlíka mám dost, prsa nalitý jak blázen, tak uvidíme. Kolik průměrně přibírají vaše mimča?? Dr jěště říkala, že už ted tak nemusíme přibírat jako na začátku. Jinak 21.9. jdeme na očkování, dáváme tu Hexa, ted není na trhu až v září, ale i tak to nám budou už skoro 4 měsíce a není to pozdě na první očkování, když se má očkovat ve 3 měsících???
Dneska jsem NIk. koupila naušnice, tak už se těším jak v nich bude vypadat :lol:

Nik.se mi taky zvedá, když ji dám ruky a jde i do sedu, ale neděláme to pokud se sama nepřitáhne a nevidím u ní snahu, že by chtěla.

Dudlík si už taky sama vezme do ruky a snaží se ho nacpat zpátky do pusinky, někdy se ji to podaří :lol: :lol:

DANIELO–to, že se chytá za hlavu, snad nic neznamená, kdyby ji něco bolelo tak by brečela, třeba jen objevila nový kus svého těla :lol: Uvidíš jestli to bude dělat pořád.
To vyčesávání těch strupů je šílené, zvlášt když má Elenka takovou hřívu, my máme krátký vlásky, ale i tak to dá fušku, já to vyčesávala malinkatým hřebínkem co má hustější zuby u sebe a jak to šlo dolů, na těch strupech byli aji vlasy.

S tím hřbitovem tu pověru taky neznám, tak mě taky zasvěťte at to vím, ale já pověrčivá nejsem.

Dneska budu první noc sama doma, manža musí na noc do práce, tak budeme s nikolkou vegetit sami v naší posteli :wink: :wink:

Nikolka usnula kolem 14 hod a jěště spinká, ale za chvilku se snad vzbudí.

tak zatím ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
23.8.06 18:01

Ahoj maminky a miminka,
děkuju všem za pěkné přivítání mezi Vámi! :)
DanieloB- decoupage je technika zdobení všeho možného pomocí ubrousků, tady u nás se jí říká ubrousková technika… A co se týče mého povolání, tak je spíš dobře placené než zajímavé :wink: (alespoň pro mne!).
Ještě bych chtěla dodat Karolínčiny míry, aby tam v tom seznamu příště už neměla otazníky… Narodila se 1.6.2006, 3100g a 49cm. A taky bych chtěla dát nějakou fotku do galerky, ale nevím jak… :oops: Poradíte mi, prosím? Večer na to vlítnu, teď jdu péct švestkový koláč! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
23.8.06 18:01

Taky se Peťka chce přitrahovat furt do sedu. No co mají mimča dělat, že. :) To jsem ráda, že jste mi napsali názor. Jsem klidnější.

S tím převracením z pasení koníků na záda dělá Peťka taky už dost dlouho. (Dokonce se mu to podařilo 4 den po porodu, ale to asi spíš omylem, ale pak občas se mu to povedlo, ale teď už pravidleně) Právě jsem si tady před nedávnem stěžovala, že je těžké ho udržet na bříšku. Prostě sebou mrskne a je na zádech. Musím jej tam vždycky přidržet. No zlobíčci. :)

Když jsme u té hexavakcíny, tak které pojišťovny přispívají. Já jsem u Vojenské a tam jen pokud jsou všichni členové rodiny u nich, jenže manžel je uu ZVP, takže smůla. A jelikož já jsem měla od 1 roku do 13-ti let atop. ekzém a teď po porodu se mi vrátil před měsícem ( prý hormálně jak kojím apod.) , tak asi taky půjdu do té hexavakcíny. Tak bych asi přehlásila Peťku k jiné pojišťvně, která na to přispívá (může se po 3 měsících). Vím zatím o Metal Alianz. Moc děkuji za tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
23.8.06 18:19

EVI–já jsem s manžou u Vojenské, přispívá 700,– a dnes mi Dr říkala taky o té Metal alians, že přispívá 1500,–.

Zkus se kouknout na stránky pojištoven, třeba tam něco objevíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
23.8.06 18:46

EVI---tady máš stránky na seznam pojištoven v ČR

http://www.euromedicina.cz/pojistovny/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
23.8.06 21:02

Já zase někde četla, že krční svaly a svaly na páteři jsou dostatečně vytrénované a silné až tehdy, až si miminko samo sedne.. Že dřív by se to nemělo podporovat tím přitahováním, že tím mimi neposiluje žádný sval, je pasivně zvedáno do sedu a nemotivuje ho to… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
23.8.06 21:05

Marry, moc děkuji!

Holky zas prosím o radu. :)
Dnes Peťka ráno hodně tlačil a měl 2 velké stoličky. Pak ještě měl jednu odpoledne a po ní jakoby malinko a to byl žlutý hlen a v něm asi 3 malilinkaté tečičky krve. Asi čerstv, protože byla jasně červená. A teď večer si zas malinko uprcnul a zas v tom měl žlutý hlen a v tom jedna malinká tečička krve. Jsem z toho hodně nervózní a přemýšlím, jestli zavolat na pohotovost, nebo počkat do rána k doktorce. Na webu jsem si o tom přečetla, že to může být nějaká trhlinka na konečníku. Tak jsem přemýšlela, jak ráno hodně tlačil … Prosím, kdo jste teď online, nemáte s tím zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
23.8.06 21:07

michello
No a když zvedá sám hlavičku do předklonu? Že se drží za ruce, tak sám zvedne hlavičku do předklonu. Bez jakéhokoliv tahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
23.8.06 21:28

Ahoj,
právě jsem napsala dloooouhý vzkat, dala jsem odeslat a „Stránku nelze zobrazit“ :evil:

Tak ve zkratce - pár dnů jsem tu nebyla, protože manžel je na služebce, tak jsem byla u rodičů na horách.
EvaK - Já bych pohotovost nevolala, počkej do rána a pak zavolej doktorce a zeptej se. Něco jsem o tom někde četla, bohužel si nepamatuju na příčinu, ale vím, že tam psali, že to nemusí být nic vážného.

Michello - Ano, taky tam máme přijít v pátek v 10, tak se uvidíme. Teda doufám. Měla jsem totiž jet zítra pracovně na otočku do Prahy, ale nějak to vypadá na pátek. Ale myslím, že nepojedu… Tak se uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí