Poradna duly
Jana Čurdová
teda holky vy jste se rozkecaly ![]()
Evviku jsem rada ze vidim ze to beres pozitivne a tak to ma byt!!!!!!Jak jsi psala predtim ted ti dva andilci budou tvoje budouci miminko hezky chranit a hlidat!!!!!!!!!!Urcite se za nama prijd podivat-jsi stejne jako Onka „teta“..
Palonko -pises o screeningu takze asi myslis prosviceni sije miminka na vyvojove vady,ze?Pokud teda myslis tohle tak je to uplne normalni a nemas se ceho bat.Ja na tom byla v 11tt,dr se ve me stoural utz a kontroloval mimi a dival se zda je tam vse ok.Fakt to neboli ![]()
Sheelle jeste jednou jsem premyslela nad tvym pritelem a jak psala Eviska-musis zvazit zda on je ten „pravy“.Bude to pro tebe hodne narocne a ty hlavne musis byt v klidu.
Aurinko neboj vse bude v poradku..jinak btw vyuz jste byli na genetice?My tam predtim byli taky.
no ohledne krys…ja to teda taky nemusim a kdyz jsem si predstavila Niki jak se s tim mazlinkuje-no nevim..Nic proti tomu nemam ale mazlit se s tim bych asi neustala.Ale pobavilas me Niki jaks psala ze potkan je malej pes akorat s tim rozdilem ze se psem se musi ven ale potkys se vykaka do klece:lol:
![]()
My mame doma taky gaucovou povalecku jmenem Amy,ted ji bude pul roku a je v puberte a je na zabiti!!!!!!!!!!!!!!
Luckacku teda tys toho naspala..to ti i zavidim..Ja teda chodim ted casteji curat coz je zapricineno tim ze deloha tlaci na mocovy mechyr a jakmile se rano vzbudim treba v pet a musim na zachod(pokud bych nesla tak bych asi omdlela) tak uz pak nemuzu usnout
![]()
Jo jinak ja uz mam taky prsa aspon o cislo vetsi a uz nevim jakou podprdu nosti-musim si koupit nejakou bez kostic aby me to netlacilo.
jinak ha ha palonko-ja nevim vsechno ale pri minulem tehu jsem se o vsechno zajimala a mam toho hodne nacteneho a navic se nebojim u doktoru zeptat takze se toho hodne dozvim i od nich.
A jinak internet je take muj velky kamarad ![]()
Ahoj hokly, teda koukam, ze od vcera jste toho stihly hrozne moc napsat. Takze nejprve zdravim nove tehulky, doufam, ze se vam mezi nami bude libit.
Teda Sheele, ten tvuj pritel se moc pekne nechova, asi bych si snazila s nim nejak dukladneji promluvit, protoze jeho chovani je fakt takovy hodne „zvlastni“. Jinak rozhodne nejsi nejaka zarlivka nebo hysterka, me by taky nepotesilo zjisteni, ze se pritel prochazi se svou ex nekde venku a me ani nedoprovodi k doktorce. ![]()
Onko: Preji Ti hrozne moc sily, je mi opravdu lito jak to dopadlo. Urcite ale budete mit brzo dalsi mimi na ceste.
PiDo; myslim, ze ty jsi psala o tech bolestech v prsou, no me taky pekne boli a jelikoz nejradeji spim na brise, tak je to docela „sranda“. Chtela jsem se zeptat, moje gyndr. mi taky rekla, ze mam zaklonenou delohu, ale o lezeni na brise mi teda nic nerikala. Myslis, ze zaklonena deloha je neco vazneho v tehotenstvi, ja teda vubec nevim.
![]()
Evisko; vidim, ze statecne bojujes s jidlem , me je kupodivu dobre, bolesti v podberisku jsou jen minimalni a nevolnosti taky celkem jdou. ![]()
jenifer zaklonena deloha nic hrozneho neni - jen se kvuli tomu pry hure otehotnuje - coz mame nastesti uz za sebou.. jedine co je ted trochu jinak je, ze se deloha musi sama narovnat, protoze ted smeruje dozadu jako k pateri a musi smerovat dopredu.. tim jak tam bude mimi rust se vsak sama narovna a po porodu se zase vrati zpet do zaklonu.. me doktorka rekla, ze pokud tomu chci pomoct, mam se snazit co nejvic lezet na brise a tim tomu pomuze i gravitece… akorad, ze kdyz lezim dlouho na brise a u toho si treba ctu nebo pisu na notebooku tak me pak boli po certech zada.. tak to proste musim stridat.. spat se ale snazim na brise.. minule mi rekla, ze deloha je jeste staaale zaklonena, tak predpokladam, ze by se mela v teto dobe uz nekdy zacit predklanet… a vse bude ok
existuji pry i ojedinele pripady, kdy se deloha nepredklani a mimi nema misto, tak tomu pak museji nejak pomoci a narovnat ji mechanicky, ale to se pry fakt moc nestava, takze zadny strach… ![]()
Evvi, jsi statečná holka.. je dobře, že už to máš za sebou a že tě hned pustili domů! Já byla v nemocnici 4 dny..
Doma to je určitě lepší a líp se ti s tím bude sžívat.. Určitě to bude ještě dlouho bolet.. nebudu psát že ne, vím, jaké to je, ale věřím, že se brzy o mimíska začnete snažit znovu a nebude trvat dlouho a ty nám budeš hlásit //..
ja teda nastesti byla ve spitale taky jen pres noc,navic jsem mela „protekci“ tazke jsem dostala nadstandart abych se nemusela s nikym bavit,o pul treti jsem sla na zakrok a rano v osm uz jsem valila domu.
Jinak o tom spani na brise-ja nejradeji spim v teto poloze a jak me boli prsa tak to je des a budu se muset naucit usinat v jine poloze protoze s briskem se takhle spat neda.
jen jen jeste dodavam, ze je pry dobre si klidne brisko podlozit polstarkem kvuli tem zadum, ale to mi pak tlaci na zaludek a chci se mi intenzivne blinkat.. ![]()
jo a jeste z rad pani doktorky ohledne nevolnosti: pry se doporucuje zmrzlina!! jednak cukry, taky energeticky prisun pro nevolnostmi oslabene telo a zaludek se tim zchladi, znecitlivi a neprodukuje nejakou slozku tech stav, ktere nevolnost zpusobuji.. ja sice na sladke moc nejsem, ale jestli mate rady zmrzlinku.. smele do toho!!! a dalsi z dobrych rad pani doktorky: pokud si o tehu chcete neco nastudovat, pak je u nas v soucasne dobe na trhu pry jasne nejlepsi kniha Tehotenstvi@porod od doc. Antonina Parizka.. je tam pry vsechno skvele vysvetlene a hlavne to odpovida pomerum v ČR… jeste ji nemam, ale mozna si ji koupim…
Holky, já teda nevím, vím, že je to kravina, ale od té doby, co jsem zjistila, že jsem těhu, tak na břiše vůbec neležím, ani v noci. ![]()
Holky, ještě jsem se vás chtěla zeptat jaké vitamínky berete. Vím, že se to tady někde na začátku probíralo…
Já beru každý den kys. listovou a ještě od Centrum Materna a ty beru taky každý den.
Ale ted jsem se zděsila, že na forum píšou, že se rodí daleko větší miminka, Tu maternu beru, ale už mi dochází, tak pokud by jste mi mohly poradit, jaké si koupit jiné. doktorka říkala, že je to jedno, že ono by to těhot. i bez vitamínů, protože člověk se snaží stravovat zdravě a jí více ovoce a zeleniny, tak se ptám jen tak pro pořádek.. ![]()
Taminko, však já to nemyslela zle, jsem ráda, že to tak všechno víš. \No, já jsem v ordinaci vždycky vykulená a hlavně mám věčně slzu na krajíčku..ale já se polepším ![]()
palonko ja beru calibrum baby plan (modre).. ten je jen pro obdobi planovaneho tehu a prvni trimestr, pak dela calibrum pro druhy a treti trimestr jine tusim mami (cervene).. pry jsou dobre, ale doktorka mi taky rikala, ze ty baby plan se opravdu maji jist jen prvni trimestr, protoze jsou i zeny, ktere ho jedli cele tehu a je prokazane, ze mely vetsi mimisky.. myslim, ze zdraveji se snazi jist kazda z nas, ale ty vitaminky stejne beru uz jen treba kvuli te kyseline listove a jinym specifickym vitaminum, ktere jsou potreba a kontrolovat jestli jsem snedla dost te a te zeleninky tydne se mi zase nechce.. ![]()
Holky,
vubec nevim, jestli vam to mam napsat…
Vcera umrela Julinka, jedna z tech dvojcatek moji sestry, na syndrom nahleho umrti kojencu.
jezisi nancy to je hruza
opravdu nevim co napsat.. uprimnou soustrast tve sestre… bude te ted asi moc potrebovat… opravdu nevim co napsat, jen ze toto by se nemelo dit a uprimne me to moc a moc mrzi…
bud ted silna i ty, je to hrozna rana..
Nancy, tak to je opravdu strasny, kolik bylo Julince?? Ja myslela, ze kdyz da clovek takovou tu el. chuvicku k posteli, tak ze tohle ohlida,
Uprimnou soustrast.
K tem vitaminum svagrova chtela brat calibrum a gyndr, ji od toho odrazovala, ze se fakt po tom rodi velke deti. Navic ja jsem koukala na slozeni a v tom Calibru baby plan teda moc latek neni. Vcera jsem hledala na netu, jake vitaminy si koupim a vybrala jsem Prenatal od Nature BOunty, ji se jen obden ma asi 15 vit. a mineralu a 100 tbl., stoji asi 200. Melo by me teda vydrzet skoro na cele tehu. Jen se musi objednat bud pres net nebo v lekarne, bezne na skladu v lekarne neni. Zitra si ho jdu vyzvednout, tak uvidim. ![]()
Pido, diky moc za info ohledne zaklonene delohy, uklidnila jsi me. ![]()
Nancy.. taky nevím, co napsat.. Je to hrozně moc smutný, sestra bude potřebovat hodně síly a podpory, aby to vše zvládla!
![]()
Palonko, já taky baštím Calibrum baby plan.. a pak asi budu pokračovat Calibrum mami.. Četla jsem srovnávací test a jako nejlepší vitamínky vyšly právě Calibrum mami, Cem-m mimi a Centrum materna..