Poradna duly
Jana Čurdová
Nikiki píše:
Tami jeste me napadlo co kdybys to seradila podle predpokl. data porodu?nebo podle toho v kolikatem je kdo tydnu
no ja jsem to vsechno obkoukala z jinych diskuzi a oni tam potom maji extra seznamek jen se jmenem a datumem porodu dle toho kdo bude rodit nejdriv.Ty datumy porodu se totiz budou menit a pak bych vzdycky musela menit cely seznam a to se mi fakt nechce.
jinac jsem zjistitla ze metrik mi sice ukazuje 6+1 ale podle mesicku jsem 5+4
Tami, právě že by se ryby měly v těhotenství jíst, ale já je moc nemusím. Tak jsem se chtěla zeptat, jak jste na tom vy a jestli je máte zařazené v týdenním jídelníčku.
no ja se teda po rybach muzu obcas utlouct-mela jsem je rada i predtim ale ted jsem na ne ujeta a ryba by se u tehulky mela v jidelnicku vyskytovat dost casto.U plodu more nevim-nekde jsem cetla ze to moc nedoporucujou ale ja si myslim ze at tehule ji na co ma chut a at se nejak neomezuje a pokud neco nema rada tak at to neji.To mi vzkazovaly doktorky a sestricky ze spitalu po moji sestrence kde jsem byla na revizi.
Ahoj holky, chvilku tu nejsem a už nestíhám reagovat ![]()
Moni gratuluji k průkazce. taky už se na tu svou těším.
kuba máš hezký metřík. Jak holky psaly, pokud máš opravdu chřipku, tak si zajdi k Dr.,protože nesmíš nic z volně prodávaných léků. pokud je to nachlazení (fakt je dobré umět rozeznat rozdíl), tak to chce hlavně pít, klid, a ty pomeranče
Případně i tu vincentku, to mi taky Dr. říkala.
pido ,když já se bojím, že bych doma zlenivěla
Takže sjem překecala sestru a už jsem se nechala uschopnit, ode dneška. Stejně jsem do práce musela, takže proč si nechat ještě krátit peníze.
Ale cesta k Dr. byla zajímavá. Aby mi neujela tram, tak jsem si trošku popoběhla - žádný sprint - a z toho se mi udělalo tak šoufl (zimnice, tma před očima apod.), že jsem musela na 3.zastávce vystoupit. Tak jsem to chvíli rozdejchávala na čerstvém vzduchu a pak nastoupila až do té další, kde už bylo místo k sezení.
Ale teď jsem v práci je to zatím v poho. Uvidíme. Jsem domluvená tak, že kdyby mi to v práci nedělalo dobře, tak zavolám a zase zůstanu doma.
nikiki já bych taky termín porodu zavedla až později. Určitě se to bude měnit. U mně stopro. Protože mám mezi MS a OVU 19 dní, což jsou 2,5 týdne, takže určitě mi to bude Dr. upřesňovat až podle vývoje. To je asi i důvod proč mi na 1.KO nic neřekl. Ale jdu už v pondělí, tak se nemůžu dočkat.
luckacku někdo říká, že i mimo těhu by se měly jíst ryby aspoň 1× týdně. Ale nemůžeš se do toho nutit, to nemá cenu
Stokvet-jj ale to kdo je ve kterem tydnu tam uz je.ale tak byl to navrh.me tam treba neschazeli ty znameni ![]()
ahoj tehulinky
tak jsem si nechala doplnit umele nehtiky a uz jsou zase jako zive
taky me inspirovala ta diskuze o ostrihani a hned jsem se objednala na zitra ke kadernici ![]()
a co se ryb tyce (teda tech morskych) uplne je s manzelem milujeme a snazime se je jist co nejcasteji, minimalne jednou tydne.. taky zboznujeme sushi, ktere jime tak dvakrat do mesice (bud na nej zajdem nebo si ho vyrobime) a hodne casto si delame i plody more: grilovane krevetky, salat z chobotnice, musle, testoviny s plody more atd… mnnnnam velka naminka
jestli to ale nekomu nechutna, taky si myslim, ze neni dobre se do toho nutit.. telo si obstara vse potrebne nekde jinde.. staci jist pestre, zdrave a bastit tehu-vitaminky ![]()
Ahoj holky, teda vy jste toho zase napsaly, ted jsem vas teprve stihla docist. Moc si z toho teda nepamatuju. Ale, kazdopadne vitam novou tehulku, je moc dobre, ze se tady takhle pekne mnozime.
Jinak k tomu magnesiu, ja beru Dolomit, neboli Dologran, je tam magnesium a snad i vapnik, ale nevim to presne. Mela jsem ho doma uz docela dlouho, tak to ted doberu. Na rymu a nachlazeni je asi fakt nejlepsi zkusit nejaka homeopatika nebo se zeptat doktora. Ja jsem nastesti zatim zdrava, takze doufam, ze to vydrzi.
Jak jste tady psaly o tom gyndr, co toho moc nerekne, no je fakt, ze by bylo hrozne fajn, kdyby nam too rikali doktori vic, no ale asi s tim nic nenadelame. Dulezite je, ze je u nas vsech vse OK, MUSI nam to vydrzet az do konce tehu, at mame vsechny krasna a zdrava mimca.
Jinak, co se tyce konzumace ryb, ja je nejim skoro vubec, tak max. 1 tydne.
Snazim se je jist fakt aspon jednou tydne. Dnes budeme mit konecne ty bramboraky, tak uz se desne tesim, mnam mnam. Co vy, jake jidlo mate na dnesek v planu????
hmmm Jeni uplne jsem dostala chut na bramboraky-asi je vecer udelam..
Ja dnes delam veprove minutky na prirodne se stavickou a bramborovou kasi a uz se nemuzu dockat az to bude hotove.
Hmmmm, Tami tak to zni teda hooooodne lakave. Bude to urcite dobrutka, ja musim vydrzet do 6ti driv bramboracky nebudou, jeeee uz ted mi tecou sliny. ![]()
devcata ja vubec nemuzu maso.ja se na maso jen podivam a je mi spatne
aspon kureci salamek muzu ale neni to nic moc.moje 20-tileta, nekonecna, neukojitelna chut k jidlu je pryc ![]()
jinac jsem si zmenila ten metrik aby mi to sedelo podle posledni ms ![]()
tak uz jsem po obede a jsem uplne plna a o vikendu budou bramboracky-uz se moooooooooooooooc tesim.Chtela jsem je udelat dnes na vecu ale nevim jestli by nam po nich nebylo tezko.
Ahoj kecalky,
já měla dnes u našich k obídku zapečenej květáček s brambůrkama a byla to bašta!!
Máme květákový období.. včera jsem dělala k večeři květákovou polívku..
A dnes zatím nevím.
My už jsme taky po obědě,stihla jsem aspoň udělat řízečky s kaší ![]()
Holky prosím vás jak jste na tom s těhot.příznaky? Je vám špatně? Zvracíce?Nebo něco jiného?
Já teda nemám žádný takový příznak,ale těhotná kamarádka mě docela vyděsila s tím,že je dobře,aby ženský zvracely,že je to hodně nějakého mateřského hormonu.A když mi nic neni,tak aby jsem pak neměla něajé problémy.
Teda épřijde mi to jako nesmysl,ale popravdě mě fakt vyděsila
![]()