Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kamtab píše:
Přesně, my jsme šli přímo na pobočku, všechno jsme sepsali tam, všechno jsme si přečetli. asi není prostě úplně nejchytřejší si vzít něco od nějakýho pána, co zazvoní u dveří, má americký úsměv a naprosto vám rozumí. asi lepší si to udělat po svém, opravdu se s nimi poradit, protože věřím, že můžete být s čecem skutečně spokojení. ale na to, kdo bude na ty lidi zvonit oni už fakt takové páky nemají, takže je lepší si tam vklidu dojít a nechat si to všechno od nich vysvětlit. za nás totiž pak naprostá spokojenost
A proč zrovna ČEC? Mně vycházejí jako úplně nejdražší!
Přidávám svůj příspěvek ohledně Energetického centra. Také jsem se nechala nalákat podomním prodejce na změnu dodavatele -čili nově jsem přešla k Energetickému centru. Dobrý pocit mne přešel ve chvíli, kdy jsem obdržela první zúčtovací fakturu, kde jsem již doplácela, což se mi do té doby nikdy nestala a nešlo o pár korun. V ten moment mně začal v hlavě svítit vykřičník a začala jsem rozebírat vyúčtovací fakturu a musím říci, že díky této zkušenosti se nyní v těch číselných nesmyslech i vyznám. Hlavně jsem došla na rozpor oproti podepsané smlouvě a zúčtovací faktuře- tzv. asistenční služby, které činí u EC 200,–- Kč bez daně, což není zanedbatelná částka, když si vezmu, že i jako u ostatních musím zaplatit za jistič, za slavné fotovoltaiky, daň státu atd. A každé volání na info linku si také platíte. A jak to bývá zvykem, nedovoláte se v některých případech ihned. Každopádně jsem začala na základě tohoto, rozporovat smlouvu a chtěla odstoupit, byť to bylo již po 3 měsících - na základě nepravdivých údajů a nekalé soutěže…Prý mám podat trestní oznámení na toho, se kterým jsem podepsala smlouvu a že tento člověk není jejich zaměstnanec atd. No tedy, když má někdo s někým podepsanou mandátní smlouvu, tak zaměstnancem je. Začala jsem studovat příspěvky na internetu a těch negativních bylo. Takže jsem se ještě podívala na stránky státního regulačního úřadu a také nic pozitivního vůči této firmě. Dala jsem si tedy práci a začala jednat. Podařilo se mi na základě dohody odstoupit od smlouvy. Ovšem již třetí měsíc řeším vrácení přeplatku vůči mé osobě. Že jsem tyto peníze již provolala, stojí mne to čas…to vše jsem si již sama v sobě vyjasnila, ale jde o princip. Takže teď budu psát onbucmanovi Energetického centra, kdy musím doložit veškerou dokumentaci, korespondenci a že jí je!!! Ale dotáhnu to do konce.
![]()
České energetické centrum je opravdu noční můra. Zasílají upomínky na již zaplacené zálohy za plyn a elektřinu a dokonce si je zpoplatní. Když tam zavoláte, tak na fakturační oddělení vás nepřepojí a vše řeší operátorka, která ani neví za co upomínku zaslali.
![]()
@kazder píše: České energetické centrum je opravdu noční můra. Zasílají upomínky na již zaplacené zálohy za plyn a elektřinu a dokonce si je zpoplatní. Když tam zavoláte, tak na fakturační oddělení vás nepřepojí a vše řeší operátorka, která ani neví za co upomínku zaslali.![]()
Pokud máte doklad o zaplacení, tak zašlete odmítací dopis, ve kterém upomínku odmítnete, jako přílohy uvedete kopie dokladů o zaplacení a pro případ opakování jim pohrozíte stížností na ERÚ, popřípadě zdržovací žalobou. Odmítací dopis zašlete doporučeně s dodejkou.
České energetické centrum vstoupilo do insolvenčního řízení, než dojde k zamítnutí soudem, lze odstoupit od Smlouvy na základě odstavce 4 bodu 11 Smlouvy.