ČESKÝ AliExpress - dodání

101626
11.8.19 21:25

@Johanah22 Celkem logicky taková být nemůže, když to tady z Číny dříve není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11559
11.8.19 21:26

Všechno to jsou „zprostředkovatelé“, kteří to jen objednají vaším jménem. Rychlost ovlivníte zakoupením dražších odesílacích služeb. Nebo hledejte, co lze odeslat z EU skladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
11.8.19 21:31
@Ivan PPZ píše:
Všechno to jsou „zprostředkovatelé“, kteří to jen objednají vaším jménem. Rychlost ovlivníte zakoupením dražších odesílacích služeb. Nebo hledejte, co lze odeslat z EU skladu.

Presne, nektere zbozi je odesilane i z ceska, takze prijde drive.
Jinak objednavala jsem nyni vice veci, vetsina prisla do 14 dni, asi letecky. Nejdele je to vzdy v Praze ve tridirnach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
11.8.19 23:07

@j.a.n.i1 @Ivan PPZ
Ano logicky.
Je mi jasné, že veškeré zboží je z Číny. Myslela jsem spíš třeba stránku, kde už mají nějaké věci naskladněné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101626
12.8.19 06:40

@Johanah22 Tak jsou veci, ktere maji nekteri prodejci naskladnene, ale pak uz jsi cenove jinde, oni musi platit clo, resit vratky do 14 dnu, obstarat cesky navod a to leze do penez…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
12.8.19 07:29

@Johanah22 U zboží máš napsáno, do kdy nejpozději by ti mělo přijít, ale 2 měsíce dodání tam snad není u ničeho :think: většinou píšou tak měsíc, max 6 týdnů pro sichr(kvůli otevření sporu),ve skutečnosti to přijde tak během 14 dnů, někdy už za 10,před vánocema 3 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101626
12.8.19 09:24

@bejbyn No, me tedy skoro nic neprijde do 14 dnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
12.8.19 21:59
@j.a.n.i1 píše:
@bejbyn No, me tedy skoro nic neprijde do 14 dnu…

Mě teď naposledy plyšoví Bezzubka a Běska, přišly za 11 dní. A to šly nejdřív letecky do Belgie a pak teprv do Česka. Z toho 3 dny putoval balík tady od českých hranic do našeho města(koukla jsem se do historie sledování :) ).A pak jedna figurka, ta šla standart poštou 16 dní.
Jinak po rozkliknutí dopravy u zboží je tam napsáno, která doprava je zdarma a která za poplatek a nejzazší datum dodání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101626
12.8.19 22:26

@bejbyn Jo, to vím… nicméně ta zdarma mívá psané ty 2 měsíce a reálně to chodí tak kolem jednoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
12.8.19 23:21

@j.a.n.i1 Teď jsem se šla schválně podívat náhodně na nějaké zboží a píšou standart doprava 12.9. a letecká 19.9. a u jinýho 16.a 24.9.,trička s obrázkama dokonce i 10.9.Nenašla jsem teda žádný, který by přesahoval ten 24.9. a to mají daný jako nejzazší, do kdy ti to musí přijít nebo ti vrátí peníze. Vyhledávala jsem ty zdarma, ty placený do mají do týdne nebo dvou.
Jak jsem psala, moje osobní zkušenost je 2-3 týdny, nepamatuju, že by něco šlo měsíc, možná před vánocema, ale loni překvapili, objednáno v druhý polovině listopadu a za necelý 3 týdny to bylo doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
13.8.19 00:18

Já holky teda taky mrkla náhodně na to, co bych přibližně potřebovala a jedno 28.9. a druhý dokonce 6.10.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
13.8.19 05:43
@Johanah22 píše:
Já holky teda taky mrkla náhodně na to, co bych přibližně potřebovala a jedno 28.9. a druhý dokonce 6.10.

Co to máš za stránky? a v angličtině? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
13.8.19 06:42

@Johanah22 Můžu se zeptat, co hledáš za zboží? Já zadávala schválně vše možné-hračky, oblečení, školní potřeby, deky, povlečení, batohy a u všeho bylo nejpozdější datum 27.9.,spíš dříve. U ničeho říjen.
Jinak mi teda přijde, že máš jiné stránky nebo toto je mobilní verze Ali? že to ani nepíše cenovou historii ani, jak dlouho je prodejce na Ali, a je to celé jiné než mám já(když pominu tu češtinu, ve které se mi to automaticky zobrazí).
Ale já mám Aliexpres Superstar, což je rozšíření do prohlížeče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101626
13.8.19 07:22

@bejbyn A proc nechces uznat, ze proste některé veci maji delsi dobu dodani? Tak to proste je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
13.8.19 08:22
@j.a.n.i1 píše:
@bejbyn A proc nechces uznat, ze proste některé veci maji delsi dobu dodani? Tak to proste je.

Já bych to uznala, ale za 3 roky jsem se s tím nesetkala a v poslední době to jde spíš rychleji než třeba před rokem, nepamatuju, že by něco šlo měsíc, natož ještě dýl. Tak nevím, jestli je to artiklem zboží, samotnou by mě to zajímalo, který druh zboží by neměli ihned k odeslání nebo proč by šlo tak dlouho :think:
Co jsem koukala do sledování zásilek, tak ta poslední byla za 8 dní v Belgii a za další 3 dny v Česku, celkem 11 dní. Ale většinou to posílaj do Česka přímo.
Já se tomu jenom divím, to je vše.
Když objednávám, vím, že můžu počítat tak s polovičním časem, než je uvedeno, ten je jen kvůli vrácení peněz, kdyby zboží nepřišlo do uvedeného data. A to ne vždy nechávám posílat letecky, někdy to nenabízí zdarma.
A někdy se i kouknu na hodnocení lidí z Česka, kdy to reálně přišlo jim, pokud to tam někdo v recenzích napíše. Ale to jen když na to pospíchám.
Hůř je na tom eBay, aspoň teda já na balíček z Anglie čekám dýl než z Číny :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová