Cestovni pas pro dceru - Mallorka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2964
13.2.10 22:01
jeni píše:
ka-tko, no me na MU tvrdili tento postup: Nejdriv dojit na MU s mou OP, manzelovou OP, plus krestni listy obou. Oni overi trvaly pobyt ditete, pak nam vystavi potvrzeni, ktere neseme na matriku, opet se vsemi doklady plus RL ditete, tam maji 30 dnu na vystaveni potvrzeni o tom, ze jsme vsichni 3 ceske narodnosti, po 30 dnech znovu na matriku pro toto „matricni“ potvrzeni, s nim zpet na MU, kde vystavi pas po predani RL a OP meho, plus znovu RL ditete a porizeni fota mimca. S tim, ze pas bude opet do 21 dnu. Proto mi to pripada silene a pani rikala, ze pas bude jen na 12 mesicu, tak me tim dost odradila :(

jeni, ja za sebe doporucuju, aby dite melo svuj pas. Tvuj se muze ztratit a razem jste bezprizorni dve, ne jen ty. Ja nechala v lete na cestu do zahranici udelat pasy obema a pak jsem si je jeste nechala zapsat do pasu. Pro sichr, kdyby se ty jejich ztratily.
A ta procedura neni tak slozita, jak popisujes. Zajdes na UMC (na Pze8 = Bily dum na Zenklovce) na odd cestovnich dokladu (prizemi). Vezmes si cislo na vystaveni pasu. Zajdes s malou do kabinky. Pani ti da zadost pro matriku na vystaveni Dokladu o obcanstvi CR pro malou. Dojdes na matriku (2. patro), ukazes rodny list ditete (muj ani manzeluv nechteli (pro jistotu vem ale s sebou, mohlo se zmenit)) a svuj OP. To ti vystavi na pockani. Zaplatis spravni poplatek 100Kc (tusim) a vratis se do prizemi, rovnou zpatky do te kabinky bez cekani. Tam predlozis znovu RL ditete, svoji OP a ten doklad z matriky. Na zaklade toho sepise pani zadost. Malou pak v zidlicce vyblejskne. Da ti k podpisu. Zaplatis a za 30dni si pro nej prijdes. Delaji ho ale i expresne, jestli na to spechas. Jo a ten detsky pas je na 5 let, ty na rok uz se nedelaji! Taky jsem se divila, pac je mi jasne, ze Miky (tehdy rok a pul) bude za 5 let vypadat zarucene jinak. Ale to neni muj problem… :-)
A to dopsani do tveho pasu delaji taky na miste a na pockani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
13.2.10 22:10

Já bych taky dopuručila pas i pro dítě. Ta Mallorca by měla být v pohodě. My teď cestovali, mám kluky 11,7,4. ten nejtarší má svůj pas, ale ty dva jsou u mě. Ale teď jim je dám taky udělat. Letěli jsme z Frankfurtu na Maurucius a když při odbavení ta ženská někam volala jestli stačí, že nemají svoje pasy a jsou jenom zapsaný, tak jsem tam sebou málem sekla. ale i tam ty úředníci pořád pátrali po pasech. ale pak to všechno prošlo, ale nebylo to příjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aki
1280
18.2.10 21:23

Nové informace o pasech - zde .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
netyluci
19.2.11 14:22

pokud máš čas,radši udělej pas pro dítě,já lítám nekolikrát ročně do irska a tam pas nepotřebuju a zpátky mě nechtěli pustit,protože ji nemají podle čeho identifikovat. Pas platí 5 let,při změně podoby dítěte se musí udělat znovu s novou fotkou. Než ho začneš dělat je třeba na m atriku pro osvědčení,stojí 100kč a pas taky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová