Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Delaltctrl píše:
Brigáda a dítě jsou dva poloviční úvazky rovná se jeden, jako jedna jeho práce…
Dítě je poloviční úvazek?
Je vidět, že si se o žádné nestaral… ![]()
@neila píše:
Dítě je poloviční úvazek?Je vidět, že si se o žádné nestaral…
Tak záleží jak moc jsi obětavá , nemusíš mu dát všechno a všechen čas…
Zakladatelko, přítel dítě chtěl? Jak si to představoval do budoucna? Kolik mu je?
Zažila jsem bydlení s tchýní, bydlela sama ve velkém domě, protože manžel od ní utekl. Moc se mi k ní jít tenkrát bydlet nechtělo, ale přítel argumentoval tím, že proč někde platit nájem cizím lidem. Dopadlo to tak, že si ze mne udělala hadr na podlahu a přítel nikdy nic neřešil. Nedalo se to vydžet. Po dvou letech jsem se sbalila (jen své osobní věci) a ze dne na den odešla. Naštěstí jsme neměli děti a já byla tenkrát mladá.
Bydlení s partnerovou/partnerčinou rodinou může být někdy i očistes
Můžeš se vrátit a bydlet chvíli u svých rodičů?
@Delaltctrl píše:
jako že ona bude čtyři hodiny pracovat + čtyři hodiny pečovat o dítě (= osm hodin plný úvazek) a zbylých dvacet hodin bude s dítětem co, když se otec nezapojí? ![]()
@Anna766 píše:
Fakt ti přijde správný od chlapa aby hnal ženu do práce (to chápu) ale s tím że on s dítětem nechce mít práci a sam se starat(to nechapu)?
pokud potřebují peníze a žena by měla chodit normálně během dne do práce, tak by asi nebylo řešením, kdyby muž do práce chodit přestal a hlídal dítě… ledaže by měli oba dva opačné směny, aby ten druhý mohl hlídat dítě… asi bych taky upřednostnila hlídání babičkou než se střídat na směnách a nebýt spolu vůbec…
Pořád ale jako nejdůležitější beru, že se na všem musí domluvit oni dva spolu… o všem… když už se byli schopni domluvit na odstěhování a dražším nájmu, tak si měli promluvit už tenkrát, než odešli od tchyně, jak to budou mít dál s financováním… doteď to mezi sebou nemají vyřešené…
Předpokládám, že dva dospělí lidé před tím, než učiní poměrně závažný krok (jakým je odstěhování od rodičů), společně proberou, o kolik se jim navýší náklady na bydlení a jak s tou situací naloží, tzn. kdo jak čím přispěje, pořp. jestli skutečně jsou v situaci, kdy odstěhování je rozumný nápad.
Pokud jste tohle neudělali a po přestěhování najednou zjišťujete, že to neutáhnete, je zbytečné dohadovat se, kdo je horší partner. Celé je to úplně špatně a vinu nesete oba dva.
@sagina píše:Čtyři hodiny si půjčí z dalšího dne?
jako že ona bude čtyři hodiny pracovat + čtyři hodiny pečovat o dítě (= osm hodin plný úvazek) a zbylých dvacet hodin bude s dítětem co, když se otec nezapojí?
@Svistice píše:
@Saulus Právě proto, že ten jejich příjem není v součtu žádná hitparáda, tak je opravdu nemístné hrát si na moje tvoje porce nákladů.
To lze u vysokopříjmových jedinců, kdy jeden nebude mít pocit, že si rve od huby, aby mělo dítě na pleny a druhý si bude vyhazovat z kopýtka.Já chápu, že s pěnězi vychází dost těžko, ale řešením opravdu není matce na rodičáku do koruny vyúčtovat nájemný. To dělají spolubydlící.
Navíc ty rezervy by tam být měli, když několik let u rodičů platili nula nula prd.
Jeho reseni je opravdu neotesane, nicmene by mne zajimalo, kde ty rezervy jsou. U jeho rodicu bydleli za 5 tisic po dobu 3 let. Podle popisu platil on.. Z toho dite maji rok a pul. Pro zjednodušení budu pocitat, ze ona mela zamestnani do doby porodu. Pokud ne, muze to byt matematicky kompenzovano materskou, porodnym..
36 mesicu bydleni u rodicu x 5tis uspora je 180 tis. Myslim, ze to bylo z vetsi casti prozrano. Neco stala vybavicka, odhaduji 20tis zaloha na byt.
Ona o svem predchozim prijmu taktne mlčí, ale nepředpokládám, ze ji nic z prijmu nezbývalo, kdyz bydlela zadarmo (tedy tvorila uspory). Kde jsou a kolik? ![]()
Příspěvek upraven 20.11.18 v 10:34
@Delaltctrl píše:
Máš dítě? jak staré? Já když srovnám péči o dítě na RD a práci (zodpovědnou a náročnou), tak RD a dítě u nohy je mnohem náročnější a hlavně mnohem víc unavující.
@zoidberg píše:
Jenže to se domýšlíte, to by tu zakladatelka musela napsat, že třeba utratí peníze za kadeřníka, nehty, boty, oblečení, jo to by pak myslel pouze na sebe. Ale moc takových chlapů neznám, spíše šetří aby bylo na dovolenou nebo na nábytek. A moc se nedivím, že šetří bokem, mimo spáry partnerky, aby aspoň něco zůstalo.
Pokud ze 7 tisic plati veskere potreby ditete, vetsinu jidla a elektriku, kolik myslis, ze rozfrnca za nehty? Muzes ramcove rozepsat jeji rozpocet?
S vytvarenim rezerv rozhodne souhlasim, idealne tak, aby k nim meli pristup oba.
@Kubula.K píše:
Souhlasim. Zakl. si najde brigadu. Jak se zapoji partner?
On ma praci na plny uvazek, kdyz chybi penize, mela by se zapojit i ona do prijmu rodiny. Jenze u nich je to cele spatne uz od zacatku. Takze kazda rada draha.
@carsa píše:
Předpokládám, že dva dospělí lidé před tím, než učiní poměrně závažný krok (jakým je odstěhování od rodičů), společně proberou, o kolik se jim navýší náklady na bydlení a jak s tou situací naloží, tzn. kdo jak čím přispěje, pořp. jestli skutečně jsou v situaci, kdy odstěhování je rozumný nápad.
Pokud jste tohle neudělali a po přestěhování najednou zjišťujete, že to neutáhnete, je zbytečné dohadovat se, kdo je horší partner. Celé je to úplně špatně a vinu nesete oba dva.
Presne tak.
@sagina píše:
jako že ona bude čtyři hodiny pracovat + čtyři hodiny pečovat o dítě (= osm hodin plný úvazek) a zbylých dvacet hodin bude s dítětem co, když se otec nezapojí?
Tak hlídání se nedá moc brát jako práce, vesměs si při tom můžeš dělat spoustu dalších věcí…takže ve výsledku je to sice celý den, ale čistý čas, kdy děláš něco pro dítě je daleko míň.
@neila píše:
Ne, já ten problém nemám
Myslet si to můžeš, to zase jo ![]()
@salamio píše: Čtyři hodiny si půjčí z dalšího dne?
prosím? kdo si co půjčí? nepochopila jsem otázku.
@Delaltctrl píše:
Tak hlídání se nedá moc brát jako práce, vesměs si při tom můžeš dělat spoustu dalších věcí…takže ve výsledku je to sice celý den, ale čistý čas, kdy děláš něco pro dítě je daleko míň.
hlidani je bohuzel prace, v tomto veku ditete, aby se nezranilo.
Chlap by mel najit lepsi praci, to je zacatek.
Ona muze chodit na brigady o vikendech, ted pred Vanoci urcite sezene.