Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@káťa píše:
Předpokládám, že bydleli zadarmo, ale asi to tam pro zakladatelku byl s tchýní očistec, když to chtěla raději vyměnit za podnájem. Nedovedu si představit, proč by se zakladatelka chtěla jen tak mýrnyx týrnyx stěhovat do dražšího bydlení, když by s tchýní vycházeli v pohodě.A dle zakladatelky na dřeň nejedou, chlap si schovává úspory pro sebe, jen jich teď má méně než když žil zadarmo u maminky. Myslím si, že kdyby v jejich vztahu všechno fungovalo (zakladatelka zmínila, že chlap se např. vůbec nezajímá o dítě, nepomůže lautr s ničím atd.), tak by zakladatelka hledala způsob, jak situaci řešit. Když samozřejmě vidí, že vztah je v háji a stejně půjde do kopru, její ochota k řešení není nic moc…Ale to jsou samozřejmě mé domněnky, stejně jako tvůj příspěvek tvé…
Chtělo by to, aby zakladatelka napsala víc, ideálně i pohled z druhé strany…ale je mi jasné, že co je pro jednoho nesnesitelná tchýně, může být pro druhého pohodová maminka
Pár pravdivých řádek o tchyni by do toho urcite vneslo trochu světla. Než jen to že je to tchýně , tzn démon…
@zoidberg píše:
Takže shrnuto: ty sis vymyslela, že zadarmo bydlet nebudete, chlap ti ustoupil. Teď díky tvé finanční negramotnosti nemáte žádné rezervy, jdete na dřeň, ale pracovat nepůjdeš. Dítě hlídat babičce nenecháš. Prostě neuděláš nic a v ničem neustoupíš? Budeš sedět doma a nadávat na nespravedlivý svět (na chlapa) a až se něco pokazí a vy nebudete mít z čeho zaplatit opravu, tak budeš nadávat ještě více.
Víš co,asi takhle…nám taky můj táta nabídl ať s mužem a prvním dítětem bydlíme u našich,kteří bydleli sami ve velkém 3+1 a my nechtěli,možná proto jsme doposud stále spolu
protoże přesto že šlo o MOJE rodiče,ani omylem.
A já šla do práce od 2 let každého dítěte…ale je tu to velké ALE! o děti pečoval v době mé práce chlap sám.Vydělávali jsme oba(on víc) a starali se oba.A o tom to je.
@Anonymní píše:
Zakladatelko,zkouseli jste narokovat prispevek na bydlení nebo i jiné dávky? V soucasnosti je prispevek na bydlení nastaven tak,ze se počítají příjmy toho,kdo má v bytě trvalé bydliště.Tzn. kdyby jen Ty a dítě,manzeluv prijem se nepočítá. Prostrednictvim teto davky byste mohli dostat az dve tretiny penez na nájem.Já to vidím trochu jinak,manzel toho platí dost a pokud nemá nadstandardní příjmy,zbyde mi z výplaty pěkné h…o.
Dítě je malé,potřebuje Te,nevidím duvod,proc jít teď do práce a dávat k babicce. Zkus se informovat tímto smerem,zjistit si podmínky.Anonym,aby mě tu netozsupovaly harpie.
Docela chápu, že se za tokový názor stydíš a píšeš jako NN
Jít žebrat o dávky na sociálku jen proto, že ten její skrblík si potřebuje syslit pro sebe, to je rada jak noha… To snad ani nemůže myslet vážně ![]()
@Delaltctrl píše:
Protože někdo tu rezervu vytvořit musí. Aby nežil jak socka z ruky do pusy. A pokud ho dotlacila do nájmu kam nechtěl logicky po ní chce řešení problému kterej sama vytvorila a kterýmu on chtěl předejít ale bylo mu to zmařeno právě ji…
Jo? A jak vyřeší problém s názvem „společné dítě“, které zase znemožnilo vydělávat peníze jí? Chlap, který se nedokáže dočasně postarat o rodinu s nějakým směšným nájmem (a třeba 10k je směšný nájem, ten jsem utáhla i já jako samoživitelka kdysi, bez alimentů a bez dávek), tak je houno, ne chlap. Ono to totiž chce omezit své pohodlí a jít makat, což se tady pánovi evidentně nechce. Ale co se dá čekat od zabedněnce, který není ochoten se starat ani o vlastní dítě ![]()
Je to všechno o výběru partnera, a v komunikaci.Jeho charakter asi nepředěláš. Pokusila bych se co nejrychleji postavit na vlastní nohy. Našla bych si stálou práci, a každou korunu odkládala. A pak bych ho poslala do oběhu.
@hanka.br. píše:
Všichni tady nadáváte na toho chlapa - ale víte houby, jak to celé je. Že se zakladatelka prezentuje jako chudinka je jedna věc, jak je to doopravdy je věc druhá. A že je zde opět jedno neplánované dítě zřejmě jako důsledek selhání antikoncepce, to je už tady ohraná písnička. Že ta antikoncepce neselže párům, které žijí bez problémů a o dítě usilují (oba), to je fakt s podivem.
ona psala, že dítě bylo plánované… A nevím, co je na tom řešení divné. V každé druhé diskuzi se radí, aby mladí nebydleli s rodiči, že to nedělá dobrotu, téměř všude to vede k destrukci vztahu a tady je to najednou špatně? Proč? Zakladatelka psala, že jim to téměř zničilo vztah. Já tedy žádný vztah mezi nimi nevidím, ale odstěhovat se bylo nejspíš to jediné rozumné, co udělali. Nepřijde mi normální, aby se muž ke svým povinnostem stavěl tímhle způsobem ![]()
Tak mu zacni delat obedy do prace. To je tvuj prispevek tak 2 tis za mesic. Urcite by se toho naslo vic..
@blumen píše:
Ja to cele nectu. Ale kolik on vydelava nevi. Rozhodli se udelat razantni krok a odejit, tak to proste neco stoji a mela by se zapojit i ona, kdyz nevychazi financne. V praci na plny uvazek jsem taky od roku a pul. Spis nez se z toho hroutit, tak vymyslet, zda by zaplatili soikromou skolku. Udelali razantni krok a nevychazi, tak se musi zapojit oba
tak kdybys to celé četla dozvíš se, že nevychází jen on, ne oni. A to z toho důvodu, že jedou každý na sebe, ona na rodičáku, on vydělávající, ale s.ere ho, že pro něj mu nezbývá tolik kolik předtím a po ní chce, aby táhla do práce a dávala mu půlku na nájem ![]()
@káťa píše:
Předpokládám, že bydleli zadarmo, ale asi to tam pro zakladatelku byl s tchýní očistec, když to chtěla raději vyměnit za podnájem. Nedovedu si představit, proč by se zakladatelka chtěla jen tak mýrnyx týrnyx stěhovat do dražšího bydlení, když by s tchýní vycházeli v pohodě.A dle zakladatelky na dřeň nejedou, chlap si schovává úspory pro sebe, jen jich teď má méně než když žil zadarmo u maminky. Myslím si, že kdyby v jejich vztahu všechno fungovalo (zakladatelka zmínila, že chlap se např. vůbec nezajímá o dítě, nepomůže lautr s ničím atd.), tak by zakladatelka hledala způsob, jak situaci řešit. Když samozřejmě vidí, že vztah je v háji a stejně půjde do kopru, její ochota k řešení není nic moc…Ale to jsou samozřejmě mé domněnky, stejně jako tvůj příspěvek tvé…
Chtělo by to, aby zakladatelka napsala víc, ideálně i pohled z druhé strany…ale je mi jasné, že co je pro jednoho nesnesitelná tchýně, může být pro druhého pohodová maminka
Zakladatelka nejspíše moc hodnotu peněz nezná. A chápu, že to s tchyní mohlo být peklo, ale klidně i z její strany, ne vždy jsou tchýně mrchy a snachy zlatíčka. Možná, že tomu peklu docela dost sama zatápí pod kotlem.
Hele, ale fakt se na to zkuste podívat i z druhé strany. Má zatím pouze jedno rok a půl staré dítě. Jako ano, opravdu není hezké, že partner se dítěti mnoho nevěnuje a že nepomáhá s domácností, ale (!) já tu nikde nečtu, že bydlí v nějakém baráku na vesnici, kde je tak nějak víc práce, než v paneláku. Takže s čím chce pomoct? Ať mu po příchodu vrazí do ruky koš a poprosí ho, jestli by ho nevynesl, když je ještě oblečený, případně ať mu napíše nákupní seznam, co má koupit, až půjde další den z práce. Výkřiky typu: vůbec se nestará a nic nedělá, tak nějak nejsou k ničemu ![]()
@neila píše:
tak kdybys to celé četla dozvíš se, že nevychází jen on, ne oni. A to z toho důvodu, že jedou každý na sebe, ona na rodičáku, on vydělávající, ale s.ere ho, že pro něj mu nezbývá tolik kolik předtím a po ní chce, aby táhla do práce a dávala mu půlku na nájem
No ale to řeší to procentické přepočítání
Pokud chce pán jet půl na půl, tak bych mu to umožnila, ale procenticky. Ať mu navrhne, že mu dá půlku svého příjmů, on jí dá půlku svého příjmů a pak můžou jet fifty fifty ![]()
Zakladatelko a ty víš výšku jeho skutečného příjmu? Mohli bychom to tu zkusit přepočítat, abys měla případné argumenty.
@neila píše:
tak kdybys to celé četla dozvíš se, že nevychází jen on, ne oni. A to z toho důvodu, že jedou každý na sebe, ona na rodičáku, on vydělávající, ale s.ere ho, že pro něj mu nezbývá tolik kolik předtím a po ní chce, aby táhla do práce a dávala mu půlku na nájem
Ja pak jeste mrkla a zjistila, ze u nich je soatne vse a hlavne to, ze on nechce hlidat, pomahat a starat se. V tom pripade ani nema smysl v tom pokracovat. Asi si navic zvyklnul, ze u rodicu to ma nejen levnejsi, ale zrejme se vsim vypomahala a hlidala maminka. Domnenka. Ale penize u nich nejsou jediny a hlavni problem.
@zoidberg píše:
Takže shrnuto: ty sis vymyslela, že zadarmo bydlet nebudete, chlap ti ustoupil. Teď díky tvé finanční negramotnosti nemáte žádné rezervy, jdete na dřeň, ale pracovat nepůjdeš. Dítě hlídat babičce nenecháš. Prostě neuděláš nic a v ničem neustoupíš? Budeš sedět doma a nadávat na nespravedlivý svět (na chlapa) a až se něco pokazí a vy nebudete mít z čeho zaplatit opravu, tak budeš nadávat ještě více.
kde si na to přišel? On peníze má, ale není ochoten je dát do rodiny, protože si potřebuje syslit pro sebe. Zkus číst lépe a všechno ![]()
@Anna766 píše:
Víš co,asi takhle…nám taky můj táta nabídl ať s mužem a prvním dítětem bydlíme u našich,kteří bydleli sami ve velkém 3+1 a mynechtěli,možná proto jsme doposud stále spoluprotoże přesto že šlo o MOJE rodiče,ani omylem.
A já šla do práce od 2 let každého dítěte…ale je tu to velké ALE! o děti pečoval v době mé práce chlap sám.Vydělávali jsme oba(on víc) a starali se oba.A o tom to je.
To „my“ je tady to nejdůležitější, vy oba jste se dokázali dohodnout na kompromisu, asi jste věděli, že máte rezervy. Vy jste chtěli oba. Tady se ovšem chce kompromis jen jednostranný a to nemůže dělat dobrotu. Docela se divím, že se ten chlap šprajcnul, tyhle typy většinou usychají postupně, dokud z nich saň nevysaje všechen život.