Partner chce, abych šla pracovat, jsem na mateřské

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26580
19.11.18 22:52
@Limi123 píše:
Ale na co mu zbyva? Jako kapesne, na sporeni, nebo z toho musi kupovat to jidlo?

Pise to tam, ze pulku platu zaplati najem a zbytek benzin a obedy, jidlo jen obcas. Jde o to, ze je na materske a maji rozdelene ucty, ji nezbyva nic (tak jsem to tady pochopila) a jemu „existencni minimum“ a on chce, at de facto jde vydelavat pro nej, aby se jemu zvysilo to, co mu zustane :roll:

Příspěvek upraven 19.11.18 v 22:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.18 22:53

Vadí mi to, že můj partner nehne doma ani v péči okolo dítěte prstem. On přece chodí do práce, nemusí dělat nic jiného. Dítě bude hlídat jeho matka, takže on zase nic. Co se týče, že nepřispívá na dítě. Nestěžuji si, popisuji situaci, bohužel tomu tak je celou dobu, od narození dítěte. Dítě plánované bylo. Zakl.

• Citovat
  • Upravit
6834
19.11.18 22:55
@sladke-mameni píše:
Jo takže on bude chodit do práce a pak mít volno a klídek, zatímco ty budeš chodit do práce a ve zbylém čase se starat o dítě a domácnost… :zed:

Klasika ne :mrgreen: :mrgreen: Jako já znám jeden pár, kdy ten chlap je úplný deb.il a ona větší blbka. Odjakživa měli rozdělené finance. Včetně rodičáku. Chlap si žil celkem slušně, jí ještě nadával, že neušetří. Na péči se nepodílel, ona musela ve dvou letech dítěte do práce na plný úvazek. Kapka byla, když omarodila, nebyla to žádná lehká nemoc, nemohla nic a blb.eček jí nechal doma dítě a jel pryč. Tak si s ním hodila řeč, kde mu řekla, že bude samoživitelka a bude se mít stoprocentně lépe. Vysoudí po něm alimenty alespoň 6000,měl slušné příjmy… Od té doby dobrý, o dítě se stará, ale prachy mají pořád tak nějak zvláštně. Ale skrblík je furt hroznej. Ten typ, že by si nechal vrtat pro korunu koleno. Hroznej člověk. Samo, že začal mluvit o druhém dítěti a má asi smůlu, chlapec :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26580
19.11.18 22:57
@Ou píše:
A někomu se zdá nesmyslný a šetřílkovský požadavek od toho zodpovědnějšího partnera, že prostě potřebujou mít nějaký další zdroj příjmů, protože co budou dělat v okamžiku, kdy se něco porouchá? Za co pojedou na dovolenou, kterou zakladatelka určitě bude vyžadovat?Je smutný, že nájemní bydlení je pro ně v tuhle chvílí „nad poměry“ - ale jedinné konstruktivní řešení je skutečně zkusit najít nějaká další zdroj příjmů, protože snížit náklady je pro zakladatelku nepřijatelné.

Kdyby ty prijmy sly do rodinneho rozpoctu proc ne, ale on chce zvysit svuj rozpocet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
19.11.18 22:58
@Anonymní píše:
Vadí mi to, že můj partner nehne doma ani v péči okolo dítěte prstem. On přece chodí do práce, nemusí dělat nic jiného. Dítě bude hlídat jeho matka, takže on zase nic. Co se týče, že nepřispívá na dítě. Nestěžuji si, popisuji situaci, bohužel tomu tak je celou dobu, od narození dítěte. Dítě plánované bylo. Zakl.

Tak potom nechápu, proč sis s někým takovým dítě plánovala. Určitě byl před otěhotněním jiný ;) Já nevím, my žijeme skromně a stačí nám na jídlo ve třech (počítám i pleny a kosmetiku pro ročního) nanejvýš 1500Kč týdně, většinou i míň . Takže i kdybych z českého rodičáku jídlo platila, pořád bych asi mobil a elektriku ještě zvládla. Ale to je fakt strašně individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.18 23:03

Kdybych mu dala z rodičáku půlku na najem, tak mu po zaplacení nájmu zbyde 15 tis a mně 2 tis. Padla tu nějaká zmínka o dovolené, že bych ji po něm požadovala z jeho ušetřených peněz. Na dovolené jsme nikdy nebyli, asi právě proto, aby ji nemusel náhodou platit z ušetřených peněz on. Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.11.18 23:07

Proč jsem si s někým takovým pořídila dítě? Nu. Po bitvě je každý generál. Před dítětem jsme měli jiný život, finance nebyly tak ožehavou otázkou… Zakl.

• Citovat
  • Upravit
14376
19.11.18 23:07

@růžový achát tak ty máš doma puberťáka a trochu větší dítko, jestli jsem vedle v diskuzi dobře četla. Můj manžel je od dětství naučený jíst skromně. On si dá na chleba slabounkou vrstvu másla a dvě kolečka salámu. Hodně vařím, naučila jsme se šetřit s bývalým, který po mně chtěl, abych se dvěma kočkami a dvěma psy vyšla se 6000 Kč na měsíc,ale zvířata přitom krmit tím nejlepším krmivem. :lol: ale zase utratíme za jiné věci. Ale když je potřeba, dokážeme se hodně uskromnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
19.11.18 23:08

Všichni nadavaji na chlapa, ale zkuste se na to podívat z druhé strany. Zakladatelka bydlela u tchanovcu za velmi přijatelnou částku, ale nesnesla, že ji kafrali do života (jak to u rodičů / tchánu často bývá) a vydupala si vlastní bydlení. Ale přítel zakladatelky asi nemá extra nadprumerne příjmy, když dá půlku za nájem (nebo máte velmi drahý být) a tak jim nezbývá tolik co dříve - možná jsou rádi když každý měsíc vyjdou. Přítel je samozřejmě napruzely - odešel od rodičů kvůli zakladatelce a tak po ní chce, aby přispěla svou troškou do mlýna, protože za vzniklou situaci může větším dílem ona. pokud má zakladatelka kontakty zkusila bych MLM, je toho spousta a pár stovek se s tím vydělat dá a k tomu klidně o víkendu do nějaké restaurace mýt nádobí v kuchyni na pár hodin (obědy) to malý zvládne i s babičkou, nebo cokoliv.. jinak mluvit mluvit mluvit.. můj chlap se celý život musel starat jen o sebe a kolikrát měl taky takový slabší chvilku kdy jsem mu musela připomenout, že už není sám a měl by myslet i na ostatní, vždycky to zabralo, ale řekla jsem to v klidu.. žádný scény, výčitky ani tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
19.11.18 23:09
@Anonymní píše:
Kdybych mu dala z rodičáku půlku na najem, tak mu po zaplacení nájmu zbyde 15 tis a mně 2 tis. Padla tu nějaká zmínka o dovolené, že bych ji po něm požadovala z jeho ušetřených peněz. Na dovolené jsme nikdy nebyli, asi právě proto, aby ji nemusel náhodou platit z ušetřených peněz on. Zakl.

8o 8o 8o 8o 8o 8o Tolik? Takže předpokládám, že za stávající situace mu min 7-8 tisíc zůstává na kontě (po odečtení všech „jeho“ výdajů) a tyto prachy má jen pro sebe? 8o 8o 8o Tak takovému ho.vadu bych v tu ránu rozkopla ksicht, kdyby po mě chtěl abych šla do práce. :cert: :cert: :cert: :pocitac: :pocitac:

Příspěvek upraven 19.11.18 v 23:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26580
19.11.18 23:10
@Aduš8 píše:
@růžový achát tak ty máš doma puberťáka a trochu větší dítko, jestli jsem vedle v diskuzi dobře četla. Můj manžel je od dětství naučený jíst skromně. On si dá na chleba slabounkou vrstvu másla a dvě kolečka salámu. Hodně vařím, naučila jsme se šetřit s bývalým, který po mně chtěl, abych se dvěma kočkami a dvěma psy vyšla se 6000 Kč na měsíc,ale zvířata přitom krmit tím nejlepším krmivem. :lol: ale zase utratíme za jiné věci. Ale když je potřeba, dokážeme se hodně uskromnit.

Myslim, ze cely problem zakladatelky je v tom, ze zatimco vy se uskromnujete spolu, ona se uskromnuje sama a on po ni chce jeste vic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26580
19.11.18 23:10
@růžový achát píše:
Z těchto otázek si nic nedělej, to jsou takové zbytečné výkřiky, které moc nepomohou…
…za to je jich na diskuzich plno.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26580
19.11.18 23:12
@werajsik píše:
8o 8o 8o 8o 8o 8o Tolik? Takže předpokládám, že za stávající situace min 7-8 tisíc zůstává na kontě (po odečtení všech „jeho“ výdajů) a tyty prachy má jen pro sebe? 8o 8o 8o Tak takové ho.vado bych v tu ránu rozkopla ksicht, kdyby po mě chtěl abych šla do práce. :cert: :cert: :cert: :pocitac: :pocitac:

Ja to presne takhle chapu od zacatku… :lol: proto me dost sokuji nektere odpovedi o jeho zodpovednosti. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
19.11.18 23:13
@Anonymní píše:
Proč jsem si s někým takovým pořídila dítě? Nu. Po bitvě je každý generál. Před dítětem jsme měli jiný život, finance nebyly tak ožehavou otázkou… Zakl.

No, já tou stejnou bitvou právě procházím. Sama jsem na rodičáku, můj manžel platí nájem a všechny ostatní poplatky, zbytek jeho výplaty se utrácí společně . Já splácím naše auto a zbytek mojí výplaty se utrácí společně. A takhle už to bylo před příchodem dítěte, vlastně od prvního dne, kdy jsme spolu začali bydlet. Nezbyde ti nic jiného, než jít pracovat, dělit se s ním o placení nájmu a požadovat půlku výdajů na dítě. Nebo zůstat sama a nechat si od něj platit alimenty. A nebo se nastěhovat společně zpátky k tchýni a snášet všechno dál :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
19.11.18 23:14
@Anonymní píše:
Co se týká jeho a hlídání dítěte. On hlídat nechce. Nebyla bych proti brigádě. Ale on si to představuje tak, že budu pracovat a dítě bude hlídat jeho matka. On se nevěnuje dítěti ani deset minut denně. Což je samostatná smutná kapitola :? Zakl.

K čemu ti je takový chlap? 8o poslala bych ho k mamince, nechala bych si stanovit alimenty na sebe i na dítě a žilo by se mi lépe. Mne by tedy dorazilo, ze se nechce starat o vlastní děcko :poblion: to by byla konečná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí