Partner chce, abych šla pracovat, jsem na mateřské

Napsat příspěvek
Velikost písma:
643
19.11.18 22:38

Ja tohle proste nechapu… Ale jako ok, proti gustu… Pokud mas ale tedy platit pulku najmu a v podstate byste tedy asi celkove meli vydaje zhruba pul na pul, tak ale pak i rodicak si rozdelte na pul a HLAVNE tedy i peci o dite si rozdelte na pul, tak, aby tys mohla vydelavat stejne jako on…!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.18 22:39

Co se týká jeho a hlídání dítěte. On hlídat nechce. Nebyla bych proti brigádě. Ale on si to představuje tak, že budu pracovat a dítě bude hlídat jeho matka. On se nevěnuje dítěti ani deset minut denně. Což je samostatná smutná kapitola :? Zakl.

• Citovat
  • Upravit
31287
19.11.18 22:40

Co znamená, že mu zbývá existenční minimum? Jen pro představu…A jaký existenční minimum zbývá tobě?
Máte to prostě divoce nastavený, no… On ti vyčítá, že platí celý nájem a že si máš najít práci, přitom ví, že jsi na RD, na druhou stranu ty nadáváš, že nepřispívá na dítě (na to snad přispívá tím, že cvaká celý nájem, ne?).

Jinak já taky brigádničila na rodičáku, za prvý nějakou kačku navrch, to se vždycky hodí, za druhý abych doma ze samýho přebalování, šišlání a uklízení nezblbla a nestala se ze mě prudící nevybouřená megera :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
19.11.18 22:42

Opět další diskuse na stejné téma… Samozřejmě, až do narození dítěte to byl super chlap a úžasný partner – pak se mávnutím proutku všechno změnilo a z něj se stal jiný člověk, že? :roll: :zed:

Pokud si pořídíš dítě s někým, s kým nejsi schopna se předem racionálně domluvit o finanční existenci rodiny, tak co čekáš? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
19.11.18 22:42
@Limi123 píše:
@vejilka @sladke-mameni @Hanka1

No holky, ja to vidim tedy trochu jinak.

Zakladatelka presvedcila muze, at jde do pronajmu. Po zaplaceni najmu jim zbyva tak tak existencni/zivotni minimum, když je beru jako rodinu dohromady. Maji moznost zbyvajici rok a pul preklenout u jeho rodicu, coz zakladatelka nechce.

Opravdu vam prijde partneruv pozadavek na to, aby sla zakladatelka napr. aspon na brigadu, pripadne si nasla na nejaky uvazek praci, az tak prehnany?

Ja byt na jejim miste, uz mam nejakou praci davno… I kdyby treba jen jeden den o vikendu.

No ono záleží jak s tchány člověk vychází. Já bych pod jednou střechou se svou tchýní nevydržela ani půl den. Pokud měli mezi sebou nějaké konflikty nedivím se, že zakladatelka vzala roha. Ale ten její se vyznamenal na jedničku :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26576
19.11.18 22:43

Jasne proc ne. Pak mu ale vypocitej,kolik ti bude platit jako sve hospodyni a kucharce. Urcit ejsi dobra, tak ho nesetri. Rodicak mas na peci na dite, ne o nej. Kdyz chce business misto manzelstvi, ma ho mit. Hlavne mu neustupuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
19.11.18 22:43

Hele, bylo vaše dítě plánované? Mně totiž přijde, že prostě přijal fakt, že je otcem, o,, základ "se postará a zbytek ho nezajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
19.11.18 22:44
@Anonymní píše:
Co se týká jeho a hlídání dítěte. On hlídat nechce. Nebyla bych proti brigádě. Ale on si to představuje tak, že budu pracovat a dítě bude hlídat jeho matka. On se nevěnuje dítěti ani deset minut denně. Což je samostatná smutná kapitola :? Zakl.

Jo takže on bude chodit do práce a pak mít volno a klídek, zatímco ty budeš chodit do práce a ve zbylém čase se starat o dítě a domácnost… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8507
19.11.18 22:44
@werajsik píše:
No ono záleží jak s tchány člověk vychází. Já bych pod jednou střechou se svou tchýní nevydržela ani půl den. Pokud měli mezi sebou nějaké konflikty nedivím se, že zakladatelka vzala roha. Ale ten její se vyznamenal na jedničku :roll: :roll:

Ale jo, to chapu. Take bych vzala roha. Ale pozadavek, aby si ona nasla brigadu, mi prijde v tomto pripade naprosto opravneny.

Zakladatelko, proc ti vadi, ze by dite hlidala tchyne? At uz mate jakekoliv vztahy porad je to jeho babicka..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26576
19.11.18 22:48
@Limi123 píše:
@vejilka @sladke-mameni @Hanka1

No holky, ja to vidim tedy trochu jinak.

Zakladatelka presvedcila muze, at jde do pronajmu. Po zaplaceni najmu jim zbyva tak tak existencni/zivotni minimum, když je beru jako rodinu dohromady. Maji moznost zbyvajici rok a pul preklenout u jeho rodicu, coz zakladatelka nechce.

Opravdu vam prijde partneruv pozadavek na to, aby sla zakladatelka napr. aspon na brigadu, pripadne si nasla na nejaky uvazek praci, az tak prehnany?

Ja byt na jejim miste, uz mam nejakou praci davno… I kdyby treba jen jeden den o vikendu.

Oni nemaji spolecne finance, to existencni minimum zbyva JEMU. JI jak jsem pochopila, nezbyva vubec nic, jak by taky mohlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
19.11.18 22:48
@Anonymní píše:
Vím to již nějakou dobu, že je to „super chlap“. Bohužel tohle poznání přišlo až po narození dítěte. Ano, finance vyřešené nemáme, je skrblik a otázku peněz s ním už nemám sílu řešit. Zpočátku na to přistoupil, že bude platit za nájem. Teď si začíná vymýšlet. Zakl.

Začněte se chovat jako dospělá a jako dospělí se domluvte na penězích. Musíte to zvládnout, pokud chcete fungovat jako rodina. A když to nezvládneš, tak co budeš dělat, když on tě nechá v tom tvém pronájmu s dítětem samotnou a bude ti přispívat dva tácy na měsíc? Takže se jaksi budeš muset smířit s tím, že za sen o samostatném bydlení se holt platí. Doslova a do písmene. A že to byl tvůj sen, takže se na něm potřebuješ podílet i zodpovědností.

Takže si sepište náklady a příjmy a hledejte způsob jak to řešit tak, abyste vyšli.

A ano - i za cenu toho, že když se holt kvůli tvým požadavkům výrazně zvýšily náklady, tak by to chtělo přidat i na straně příjmů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8507
19.11.18 22:49
@Lenka_Hal píše:
Oni nemaji spolecne finance, to existencni minimum zbyva JEMU. JI jak jsem pochopila, nezbyva vubec nic, jak by taky mohlo…

Ale na co mu zbyva? Jako kapesne, na sporeni, nebo z toho musi kupovat to jidlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
19.11.18 22:50
@Lenka_Hal píše:
Oni nemaji spolecne finance, to existencni minimum zbyva JEMU. JI jak jsem pochopila, nezbyva vubec nic, jak by taky mohlo…

A někomu se zdá nesmyslný a šetřílkovský požadavek od toho zodpovědnějšího partnera, že prostě potřebujou mít nějaký další zdroj příjmů, protože co budou dělat v okamžiku, kdy se něco porouchá? Za co pojedou na dovolenou, kterou zakladatelka určitě bude vyžadovat?

Je smutný, že nájemní bydlení je pro ně v tuhle chvílí „nad poměry“ - ale jedinné konstruktivní řešení je skutečně zkusit najít nějaká další zdroj příjmů, protože snížit náklady je pro zakladatelku nepřijatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
19.11.18 22:50
@Limi123 píše:
Ale jo, to chapu. Take bych vzala roha. Ale pozadavek, aby si ona nasla brigadu, mi prijde v tomto pripade naprosto opravneny.Zakladatelko, proc ti vadi, ze by dite hlidala tchyne? At uz mate jakekoliv vztahy porad je to jeho babicka..?

Byl by oprávněný pokud by se o dítě též staral, tzn. že ho občas pohlídá. To on ale odmítá. Na výrobu snad taky byli dva ne? Tak proč nechce přijmout i ty povinnosti z toho plynoucí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
19.11.18 22:51

To jste si měli spočítat driv nebo tam ještě do těch tří let vydržet. Co chceš slyšet. Taky bych si našla brigádu. Ale vám to evidentně neklape, až tě opustí a vrátí se k rodičům, dá ti dvojku alimenty, tak budeš muset do práce stejně. Takže bych se snažila, kdyby měla dvakrát týdně hlídat tchýně, tak se to snad nezblazni.
Nebo když je tak chytrej, at si najde on ještě další brigádu, jako by to udělal, každej asi ferovej chlap, co má doma ženu s malým deckem a schází jim penize

Příspěvek upraven 19.11.18 v 22:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria