Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No nečetla jsem to celé, na to nemám sílu, ale tak nějak si myslím, že je pravda na obou stranách. Sedm tisíc na potřeby na dítě, pokud máš jedno a tvoje potřeby je dost, to se dá ještě zvládat. Ano asi to není na to nakupovat někde drahé hadříky a hračky, ale jinak si myslím, že v pohodě. Nicméně přístup tvého partnera je s prominutím na přesdržku. Tak se domluvte procenticky. Spočítejte náklady celkem, plaťte částku úměrnou platu. Řekněme, že dáte na hromadu každý 50% z platu (takže polovinu
) a z toho vše poplatíte, pokud to nebude stačit, tak přidáte další část, třeba třetinu z toho, co vám zbylo. A uvidí se, kdo měl do té doby víc na „své“ potřeby. Zas na druhou stranu pokud se přítel snaží šetřit, tak je to asi dobře
Žít z výplaty do výplaty taky není úplně dobré ![]()
Souhlasila bych s praci o víkendu, ale za podmínky, ze v te době bude s dítětem otec. Prospělo by mu starat se taky o potomka. Chtělo to asi ještě vydržet u tchyně než pujdes zpět do práce, pokud nema přítel dobrý plat. Jinak ale toto nechápu, manžel by se studem propadl, kdyby nás nezajistil.
@Delaltctrl píše:
A z toho plyne že mít dítě se ženskou a nasledne problémy az po rozvod je trauma pro chlapa na celý život. Pak se jeví homosexualita jako řešení ženské pomíjivosti.
tak se tím řiď ![]()
@TrueIsFalse píše:
No co, tak půjde hrdě a s hlavou vztyčenou pro dávky, takových už bylo. Přece by nešla pracovat, to dá rozum
Ty pracuješ s výhradní péčí o 1,5 roční dítě, které ti partnerka není ochotna pohlídat ani ti sním nikterak pomoct ??? Jestli ne, tak tvůj příspěvek je plácání slámy…
@káťa píše:
Ty pracuješ s výhradní péčí o 1,5 roční dítě, které ti partnerka není ochotna pohlídat ani ti sním nikterak pomoct ??? Jestli ne, tak tvůj příspěvek je plácání slámy…
Tak on její partner vymyslel, že by v pracovní době zakladatelky hlídala babička, takže hlídání zajištěno je ![]()
Nicméně ono je to fakt o domluvě. Měli by si oba sednout a rozumně promluvit a propočítat to. Ono hned bude vidět, komu kolik zbývá. (ale jak říkám - procenticky, ne půl napůl, to je nesmysl, když jeden má o hodně nižší příjem).
@debra.morgan píše:
přesně, navíc kdybych se já chtěla odstehovat z místa, kde se neplatí téměř nic, tak první můj argument by byl, když se přestehujem do najmu najdu si aspon brigadu, abych nam pomohla s nasi financni strankou
A kdyby se odstěhovat nechtěla,tak jí tu stejně sežerou a psaly by jí s tchánama nebydlet,pryč,pryč…
@debra.morgan píše:
přesně, navíc kdybych se já chtěla odstehovat z místa, kde se neplatí téměř nic, tak první můj argument by byl, když se přestehujem do najmu najdu si aspon brigadu, abych nam pomohla s nasi financni strankou
když tu někdo píše, že bydlí u tchýně, všichni radí odstěhovat se, chlapovi to nevadí -samozřejmě, je to jeho matka
a za druhé, zakladatelka má jít na brigádu, ale chlap dítě hlídat nebude, tak moc brigád, kde se může jít s tak malým dítětem, asi nenajde
@Amys píše:
Tak on její partner vymyslel, že by v pracovní době zakladatelky hlídala babička, takže hlídání zajištěno je
Nicméně ono je to fakt o domluvě. Měli by si oba sednout a rozumně promluvit a propočítat to. Ono hned bude vidět, komu kolik zbývá. (ale jak říkám - procenticky, ne půl napůl, to je nesmysl, když jeden má o hodně nižší příjem).
Jo zajištěno.Pán to vymyslel dokonale.Paní dá dítě babičce,on si bude válet šunky doma a ona bude při péci o dítě,domácnost a při práci vydělávat,aby jemu přibývaly penízky ve štrozoku.
Dámy a pánové,kdo z vás to má
![]()
@stinga píše:
když tu někdo píše, že bydlí u tchýně, všichni radí odstěhovat se, chlapovi to nevadí -samozřejmě, je to jeho matka
a za druhé, zakladatelka má jít na brigádu, ale chlap dítě hlídat nebude, tak moc brigád, kde se může jít s tak malým dítětem, asi nenajde
Jj, partner prý vymyslel hlídání a pomoc, aby nemusel on…
Ono taky v celém příběhu záleží na tom, jak to bydlení u tchýně probíhalo. Pokud je chlap mamánek, tak to mohl být pro zakladatelku očistec…
@růžový achát píše:
Z těchto otázek si nic nedělej, to jsou takové zbytečné výkřiky, které moc nepomohou…
Něco jako výkřik: „Tak tuhle sumu mam tak max na tři dny když žijeme skromně,, půlku nákupu mi sežerou z tašek rovnou mezi dveřma
“
![]()
@Anonymní píše:
Co se týká jeho a hlídání dítěte. On hlídat nechce. Nebyla bych proti brigádě. Ale on si to představuje tak, že budu pracovat a dítě bude hlídat jeho matka. On se nevěnuje dítěti ani deset minut denně. Což je samostatná smutná kapitolaZakl.
Tim padem u vas ale nefunguji zakladni veci a zamyslela bych se spise nad timto, nez nad penezi. Proc se nechce starat o vlastni dite?
@Anna766 píše:
Jo zajištěno.Pán to vymyslel dokonale.Paní dá dítě babičce,on si bude válet šunky doma a ona bude při péci o dítě,domácnost a při práci vydělávat,aby jemu přibývaly penízky ve štrozoku.
Dámy a pánové,kdo z vás to má![]()
Hele, mně by se to taky nelíbilo, kdyby na mě s nečím takovým manžel vyběhnul. Jenže my do toho nevidíme a nevíme, jakým stylem se k tomu dohrabali, známe to z jedné strany. Všechno jsou to jen dohady, no ![]()
Takže shrnuto: ty sis vymyslela, že zadarmo bydlet nebudete, chlap ti ustoupil. Teď díky tvé finanční negramotnosti nemáte žádné rezervy, jdete na dřeň, ale pracovat nepůjdeš. Dítě hlídat babičce nenecháš. Prostě neuděláš nic a v ničem neustoupíš? Budeš sedět doma a nadávat na nespravedlivý svět (na chlapa) a až se něco pokazí a vy nebudete mít z čeho zaplatit opravu, tak budeš nadávat ještě více.
@zoidberg píše:
Takže shrnuto: ty sis vymyslela, že zadarmo bydlet nebudete, chlap ti ustoupil. Teď díky tvé finanční negramotnosti nemáte žádné rezervy, jdete na dřeň, ale pracovat nepůjdeš. Dítě hlídat babičce nenecháš. Prostě neuděláš nic a v ničem neustoupíš? Budeš sedět doma a nadávat na nespravedlivý svět (na chlapa) a až se něco pokazí a vy nebudete mít z čeho zaplatit opravu, tak budeš nadávat ještě více.
Předpokládám, že bydleli zadarmo, ale asi to tam pro zakladatelku byl s tchýní očistec, když to chtěla raději vyměnit za podnájem. Nedovedu si představit, proč by se zakladatelka chtěla jen tak mýrnyx týrnyx stěhovat do dražšího bydlení, když by s tchýní vycházeli v pohodě.
A dle zakladatelky na dřeň nejedou, chlap si schovává úspory pro sebe, jen jich teď má méně než když žil zadarmo u maminky. Myslím si, že kdyby v jejich vztahu všechno fungovalo (zakladatelka zmínila, že chlap se např. vůbec nezajímá o dítě, nepomůže lautr s ničím atd.), tak by zakladatelka hledala způsob, jak situaci řešit. Když samozřejmě vidí, že vztah je v háji a stejně půjde do kopru, její ochota k řešení není nic moc…Ale to jsou samozřejmě mé domněnky, stejně jako tvůj příspěvek tvé…
Chtělo by to, aby zakladatelka napsala víc, ideálně i pohled z druhé strany…ale je mi jasné, že co je pro jednoho nesnesitelná tchýně, může být pro druhého pohodová maminka ![]()