Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MaMiNkA72 píše:
Jsou hloupí…já mám nejstarší dcerku po VŠ, druhá má učňák a pak si dodělala maturitu - je cukrářka, Lenča jde ted dělat přijímačky na pajdák a pak taky na VŠ…Ondra chce být taky učitel…no jsme potrefená rodinka. Já studuju psychologii a školné mám 8500 za rok. Máme doma všechno co v ostatních rodinách - tři notasy, dvě LED tv se smartem, domácí kina, videokamery, pračku se sušičkou, děcka mobily s androidem…oblečení sice nekupuju značkové, nakupuju na bazárkách nebo od známých -ale pěkné věci za pár kaček a stejně to nestačí ani zničit. Tož to zas vyměním s nějakou maminou. Nejstarší dcera má auto, já mám auto, manžel si ted bude kupovat nějaké starší taky. Je to o tom jak jsi náročná a co všechno chceš. Já jem názoru, že je lepší vychovat děti ve skromnosti, aby nebyli rozmazlené a neměli zas úplně všechno zadarmo. Váží si více věcí a znají hodnotu peněz. Myslím, že jednou se jim to v životě bude hodit.Ale je to opravdu jen věc názoru. Mám známou, má dvě děti …no děti, spíše rozmazlené fracky a v 9letech ju ten kluk posílá klidně do …no nechci být sprostá. A to si vem, že jsm skoro pořád doma
Tolik věcí nemáme ani my
Jinak jsem stejného názoru, protože já jsem jedináček, měla jsem na co jsem si ukázala, ale neměla jsem čas rodičů, máma v práci, doma u PC taky pracovala, táta jezdil na lodi, potom si dělal dálkově školu, takže buď byl v práci nebo se učil…já se na to prostě dívám jinak, vždycky, když se mě máma ptala, co chci k vánocům, řekla jsem, že nechci dárky, ale to, abysme byli spolu a NEHÁDALI SE!!!
Mám kamarádku, jsou v 2+1, ona, její sestra rodiče, pes, morče
nikdy neměli moc peněz, ale vždycky jsem ji záviděla
Takže já se na to prostě koukám takhle…Naproti tomu přítel je z 5 dětí a vidí to tak, že máma už nebyla ve výchově tak důsledná, že neměli na to, aby mu koupili novej počítač atd.
Já nevím, je mi jasný, že každej si to asi dovolit nemůže, mít tolik dětí ![]()
@MaMiNkA72 píše:
Něco sa najde určo aj poblíž tebe…odkud jsi…A už musím…to je zabíječ času
Olomouc
..a už jdi
..děcka hladoví a mamina u pc ![]()
@Reinka je pravda, že v dnešní době je obdivuhodné, mít krásnou kopu dětí
ale je to přesně jak píšete holky. Každý na co si troufne a proč nemít krásnou a velkou rodinu
Já mám bráchu a můj je ze 4 dětí. Pokud to půjde, tak chceme spolu aspoň 2 děti. Takže celkem budeme mít „jen“ 3 pokud se zadaří ![]()
@Deníííí jé, tak přes Olmik jezdíme cca 4× do roka, když jedeme k tetě do Jeseníků ![]()
@Reinka vidíš a to jsem já říkala, že už další dítko mít nebudu
a teď tady plánuju a moc se těším
No jo, co všechno udělá nový vztah, nový život ![]()
Reinka, no mám pocit, že je to hlavně o tom jestli ty rodiče se tomu dítěti věnují..ta naše, mám pocit, že se začíná rozmazlovat, páč s drahým jsme 2 roky celkem v hrozném pracovním tempu..malá víc u babiček než s námi..tak proto, je čas s pomalit..tak nevím jak to malá dá..mamina bude pěkně doma a přibude jí sourozenec ![]()
@Deníííí určitě to dá beruška malá a ještě bude ráda. Možná bude chvilku na mimíska žárlit, ale pak z ní bude chůva ![]()
@Deníííí nikde, netestila jsem
měla jsem ráno pokušení, ale pak jsem si řekla, že ne, že by tam stejnak nic nebylo a já bych byla jen zklamaná.
![]()
@knora píše:
pracuju přímo ve Zlíně a bydlím kousek od Luhačovic, to máme k sobě skoro, co by kamenem dohodil
jo, jo a zbytek došel ![]()
Tak Anička a Adélka jsou uložené a už budou spinkat. Pohádku bude dneska číst asi jen Ondrášek…se mi udělalo nějak blbě od žaludku a ani jídlo mi nejede…asi na mě něco leze
.
Denííí, do Olmiu jezdím jednou za 4-6týdnů
, tož třeba někdy dáme kafčo. Večr sa domluvíme na ty kontakty, třeba něcoklapne a můžu ti bazárek doporučovat holkám v Olmiku, nějaký kontakty jsou
jsi
![]()
no, nic jdu hledat po netu nápady co darovati k vánocům, občas na vás juknu ![]()
@Deníííí až najdeš nějakej dobrej tip na dárek, tak dej vědět ![]()
@Terysek30 píše:
@Deníííí nikde, netestila jsemměla jsem ráno pokušení, ale pak jsem si řekla, že ne, že by tam stejnak nic nebylo a já bych byla jen zklamaná.
![]()
hmm, tak to jsi dobrá
..já vím, že až nastane období, kdyby něco mohlo jít vidět, tak budu testovat tak 2× denně ![]()