Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nevim co je za problém říc doktorovi „chci neschopenku“ ten můj se ani nezeptal proč jí chci. Pokud to žena v práci nezvládá je unavená, neni jí dobře tak každej normální doktor tu naschopenku napíše. Jemu přese o nic nejde, jen napíše kus papíru.
@Denisa56 píše:
Pro Ivushka, Elke a Ema - co nám dělá stát. Děvčata, při vší úctě, za prvé nemám tolik času tady všechno rozepisovat, jelikož z vašich reakcí vidím, že jste schopné dohlédnout možná tak na konec vlastního nosu a dál už ne. Pokud považujete vše, co se na naší politické scéně v celém jejím širokém spektru děje (zparchantělé zákony, lži, podvody, okrádání, rozkrádání, zametání špíny pod koberec, klientelismus, zvyšování daní až na neúnosnou mez…) za zcela normální a přínosné pro nás jako obyvatele, pak budiž vám tento jednoduchý pohled přán. Nicméně tímto jste mi o sobě řekly více, než jste možná chtěly a já se s vámi loučím. Doufám, že jsem zakladatelku alespoň trochu podpořila a ona si dojde k doktorce zcela bez výčitek a obav.
Dojít může, ale evidentně její doktorka nepovažuje její problémy za práce neschopné. Pokud je opravdu nemocná, tak může ještě dojít k obvodnímu lékaři a ten určí délku neschopnosti podle jejího stavu a né podle termínu přidání ![]()
S tím přidáním jsme to taky moc nepochopila… Zakladatelko, příště rovnou napiš, že tě to vše štve a chceš voraz a pak se vrátit za lepší peníze! Nic ve zlém
A jak psala Radúna, proč zakladatelka dělá přesčasy, když jí to nedělá dobře?
@byron píše:
S tím přidáním jsme to taky moc nepochopila… Zakladatelko, příště rovnou napiš, že tě to vše štve a chceš voraz a pak se vrátit za lepší peníze! Nic ve zlém
No asi se jí to zdálo blbé, tak to zdůvodnila polífkou
![]()
@Anonymní píše:
Nechápu, proč zakladatelka normálně lékařku o neschopenku nepožádá. Myslím, že když řekne, že je prostě unavená a nezvládá, tak lékařka jí v pohodě vyhoví. Tyto pocity jsou subjektivní a kdyby se posléze něco stalo, tak si to na triko neveme. Na druhou stranu chápu, že sama od sebe jí tu neschopenku necpe, opravdu viditelný důvod k ní není. Nemyslím si, že svou pracovní neschopností zakladatelka položí českou ekonomiku, nicméně vyčuranost v tom vidím. Kdyby byla OSVČ a nemocenskou nedostala žádnou nebo přes 70 kč na den až po třech týdnech doma, tak jí ta taška s notebookem bude rázem lehčí a její problémy snesitelné
Taky nechapu
. Ono totiz nestaci zalozit diskuzi na emiminu ale je potreba si o neschopenku lekarce otevrene rict, pripadne se ozvat zamestnavateli a pozadat neplacene volno (osobne me to prijde ferovejsi pristup). V tom asi vidim nejvetsi problem, fnukat v praci nebo u lekarky a cekat az jim to samo dojde, nikam nevede.
Taky by me zajimaly ty prescasy, pokud zakladatelka odmitne delat prescas tak s tim zamestnavatel nic neudela, na to ma ona pravo. Vyhodit ji nemuze kdyz je tehotna.
@bubli píše:
Taky nechapu. Ono totiz nestaci zalozit diskuzi na emiminu ale je potreba si o neschopenku lekarce otevrene rict, pripadne se ozvat zamestnavateli a pozadat neplacene volno (osobne me to prijde ferovejsi pristup). V tom asi vidim nejvetsi problem, fnukat v praci nebo u lekarky a cekat az jim to samo dojde, nikam nevede.
Taky by me zajimaly ty prescasy, pokud zakladatelka odmitne delat prescas tak s tim zamestnavatel nic neudela, na to ma ona pravo. Vyhodit ji nemuze kdyz je tehotna.
Vyhodit ji nemůže ale může ji neprodloužit smlouvu, kdyby ji měla na dobu určitou ![]()
@panenka87 píše:
Vyhodit ji nemůže ale může ji neprodloužit smlouvu, kdyby ji měla na dobu určitou
No to by asi neudelal uz jen proto, ze je tehotna. To nehraje roli.
Držela jsem se dlouho, ale už mi nedá nepřidat se do tohodle KURNÍKU
Za prvé si myslím, že zakladatelka má nárok na pár dnů neschopenky, pokud její tělo vyhlašuje stop stav…a že se vám její důvody zdají malicherné? - asi ano, ale s vámi v těhotenství necloumaly hormony!!! Se mnou tedy neskutečně - ač normálně pragmatik a cynik - mě v těhotenství rozbrečí i pohádka pro děti, takže dokážu pochopit, že se ji malé překážky zdají nepřekonatelné (už to mi příjde důkaz toho, že je v nějakém stresu, nebo špatném psychickém rozpoložení).
Co se týče zvýšení platu - já tedy pochopila, že tím zakladatelka chtěla spíš říct, že rozhodně nemá důvod se bezdůvodně válet doma. A věřte tomu nebo ne, ale stále jsou u nás rodiny, pro které je důležitá každá koruna. Navíc předpokládám, že už si její zaměstnavatel všiml, že je těhotná a přesto ji zvýší plat, takže se z její strany asi nejedná o nějakou habaďůru. Hlavně nechápu, jak můžete soudit, když neznáte všechny okolnosti - jak víte, že se třeba nejedná o vypočítavost ze strany zaměstnavatele (když ji přidá až těsně před nástupem na mateřskou)?
Asi to zakladatelka napsala blbě, ale s trouchou empatie se to pochopit dá ![]()
SVĚT NENÍ ČERNOBÍLÝ! ![]()
Příspěvek upraven 07.09.12 v 17:43
@mroe píše:
Asi tak, pochybuju, ze 2 tydny na nemocensky rozhodnou o tom, jestli prodlouzit nebo ne smlouvu.
Skončila jsem se čtením na straně 5 a je mi teda líto všech, které pohoršuje, že si zakladatelka potřebuje odfrknout
Sama dělám v nemocnici, na PN jsem sice z jiného důvodu, než je zaměstnání, ale i kdyby nebyl tak si PN vezmu.. v tom „sajrajtu“ ve kterém se často patláme je opravdu velice minimum zdraví prospěšého pro mimčo..
nehledě na směnnost(jasně přeřadí nás jinam- na ranní která je snad ještě horší) a to že se kolikrát taháme s člověkem o váze více než 100kg(my míváme i 50kg-neuvěřitelné, ale je to tak).
Nemyslím, že okrádám stát- platím mu už 13 let
(od 15 let brigády atd)
Takže zakladatelko - chápu Tě, hlavu vhůru ![]()
@mroe píše:
Věřím, že jsou takový, co by to klidně udělali ![]()
No já mám opačný problém - chtěla bych jít alespoň na 14 dnů z neschopenky - po dvou měsících. Nicméně lékařka mi důrazně doporučila zůstat doma po prakticky celou dobu těhotenství. Je fakt, že nemocenskou mám ze zdravotních důvodů, ale kolikrát už mi chybí kolektiv a přece jen-nemocenská od sociálky není nic moc- zvlášť, když jsem zatím nedostala nic- ale už se to řeší ![]()
Jinak zakladatelku taky chápu-jen mě zaráží to, že ji bude za pár týdnů v době zvyšování platů lépe ![]()
@Králičice
to už nevím.. já do práce ani nechci popravdě.. dopol by šlo tak do 11 hod, pak, ač to nechápu mi tvrdne břicho cca do 19hod á hodinu a to tak že pokud aspoň 15min nejsem v absolutním klid tak to je v pr..
S nemocenskou to je fakt príma..to by jsme se mohli jít pást-i když ten mamon taky nic moc, ale lepší než prd do vovsa ![]()
…třeba doufá, že ji bude lépe, právě proto, že si pár dní odpočne!! Já si říkala, že už těch pár týdnů do mateřské vydržím - byla jsem unavená („to je přece v těhotenství normální“), tvrdlo mi břicho („to je přeci v těhotenství normální“)…a pak jsem rodila o 12 týdnů dříve - v pátek jsem byla do večera v práci, v sobotu už moje miminko leželo v inkubátoru!
- jen mě zaráží to, že ji bude za pár týdnů v době zvyšování platů lépe