Chci odejít od rodičů, ale oni to berou jako zradu.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22
19.6.26 09:47

@Hanča1234 a jsme znovu u te samé věci zkuste ČÍST! :D :D před chvíli jsem sem dávala upřesnění, ale zase jste si přečetla jen to co jste vy chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
19.6.26 10:00

@Elza381 Vůbec nepobírám, proč jste se nechali dostat do situace, že jste do baráku rodičů vrátili a ještě v situaci, kdy do toho oni narvali peníze. Proč jste tu rekonstrukci nefinancovali sami, aby aspoň maličko to bylo rozložené. Protože takhle zpět bydlet by asi mohl jen sebevrah. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.26 10:02
@Elza381 píše: Více

Ahoj Zakladatelko,

starší diskuse neřeším, jak to máte s partnerem neřeším.
Co ti chci říci je to, že jak jsi psala, jak na tebe rodiče řvali a jaké věci, udělalo se mi z toho normálně fyzicky nevolno. To samé dělali rodiče mi, ale tedy, když mi bylo 17-22 cca. Vždycky jsem se dobře učila, všem pomáhala, domácnost komplet celou zastala, vaření, úklidy, přestavby domu - odvážení zedníka po půlnoci domů, druhý den dovážení ho zpět v 6 ráno, bez času na kamarády, neustále zarachy a zákazy jít ven, za každou malou blbost, nesměla jsem chodit tam a do tolika hodin jak moji vrstevníci a opravdu jakákoliv malá záminka nebo známka odporu z mé strany, jen třeba slušně řečeno, že to není fér, nebo cokoliv si představíš (žádné rebelie), vždy vedly k těmto psycho řevům, výčitkám, výbuchům a hodinovým proslovům a řevům jak jsem nevděčný spratek a jak oni mně srovnají a nevím co…

A víš co jsem udělala? V 18, když jsem si našla brigádu na prázdniny ve slušné restauraci s penzionem, a s radostí, že mě vazli jsem to sdělila otci a ten na mě tak řval, že málem spadl barák, co si to dovoluju bez jeho schválení jít na brigádu a že takovou brigádu jen přes jeho mrtvolu, hodil mi kabelkou o zeď a nevím co… tak jsem se v noci sbalila a odstěhovala a několik měsíců jim ani nezvedla telefon. Dost to pak ty vztahy zlepšilo.

Ale pozor - já jsem si vždy na sebe vydělala a nikdy jsem peníze od jiných nepotřebovala ani na nedoplatky, ani na bydlení, na nic. Pak jsem odešla na vysokou školu 200 km daleko a skoro jsem domů nejezdila… Nyní mi táhne na 40, mám dítě na ZŠ a do dnes je otec kvůli nějaké kravině schopný takhle řádit, matka se přidává na jeho stranu… takže už se mi párkrát stalo, že jsem v pátek večer ujela 200 km, dojela k rodičům, v sobotu po probuzení mě čekala tato scéna, tak jsem se sbalila a v 8:30 byla na cestě zpět domů… čím více se vymezuju že tohle si ke mě dovolovat nikdo nebude, tím horší jsou jeho reakce - nesnese naprosto jakýkoliv odpor, jiný názor…

Proč to píšu, do dnes si vybavuju ten pocit na zvracení, když po mě řval, celé dětství… jak mi bylo zle, klepala jsem se, hystericky brečela klidně pak několik hodin, myslela jsem si, že jsem totálně na prd člověk, že rodiče jsou vlastně chudáci, že jsem vadná, divná, na hlavu, že by bylo lepší, kdybych snad nebyla a oni měli klid, než mít takové strašné dítě, no hrozný to bylo, strašný.

Takže se nenech manipulovat a nenech nikoho s tebou takto zacházet, je to brutálně za hranou.

Ale říkám, musíš prostě umět se o sebe na 100% postarat.

• Citovat
  • Upravit
3682
19.6.26 10:05

Zakladatelko, najdi si odbornou pomoc a začni své problémy řešit tam. Zřejmě tam bude víc problémů, které Tě nutí dělat náročná rozhodnutí, která asi ani necheš. Včetně toho že v 27 bydlíš s rodiči, když máš už 5 let přítele. Viz minulá diskuze.
Za mě tohle nemohlo dopadnout jinak jak je to popsané. :kytka:

Příspěvek upraven 19.06.26 v 10:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
490
19.6.26 10:05

Dobře, takže rodiče udělali patro, abyste se tam nastěhovali na půl roku? No, já dát velké peníze do rekonstrukce a ne, malé peníze to nestojí, aby pak to patro zůstalo prázdné, tak ten barák pak raději taky prodám, koupím něco menšího a odjedu za ty prachy na dlouhou dovolenou. Jsi nevděčná, víš kolik co stojí? Pokud kvůli vám dělali podkroví, mohlo je to vyjít klidně na milion (nebo víc) a tvoji rodiče ty peníze taky museli vydělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41587
19.6.26 10:17

a napíšeš kdo tu přestavbu platil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
19.6.26 10:18

@Keyllah Máš to v úvodu:

„Udělalo se pro nás patro v domě, rodiče do toho investovali peníze a práci. “

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
19.6.26 10:19

Pokud jste nechali rodiče za jejich peníze udělat v ostře byt, chápu, že to berou jako podraz.

To, co ti řekli, je samozřejmě hrozný.

Ale s tebou to očividně taky nebude jednoduchý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
19.6.26 10:24
@Anonymní píše: Více

To je trochu rozdíl, než zakladatelka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15499
19.6.26 10:25

@Elza381 Rodice by tě měli nechat, žít dospělý život, se vším všudy a ne za tebe platit nedoplatky, rekonstruovat bydlení apod. Žijte samostatně, rodiče časem uvěří, že to zvládáte a uklidni se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41587
19.6.26 10:27
@Snopy123 píše: Více

aha, no já mysleli, jestli se na tom alespon nějak nepodíleli…pak je otázkou, jak jim to plánují splatit? nebo to nechají jen tak? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41587
19.6.26 10:28

@Elza381 a jak jste se s rodiči domluvili ohledně toho podkroví? myslím, ohledně financí co do toho vrazili - budete jim to nějak částečně splácet nebo to necháte být? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80444
19.6.26 10:46

@TaLucie ale jo, to chápu a beru. Ovšem pozor - pokud bydlí dítě i třeba ve vašem domě, ale platí si veškeré náklady, přispívá na udrzbu a podílí se na ni, pak je to jak říkáš ty, ptají se, poradím, neptají, neradim. Myslíš ale, že zde to bude tento případ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.26 10:46

Možná z nich mluví jen strach, protože jsi zjevně doposud nedokázala se o sebe postarat a k tomu je tam zodpovědnost i o jejich vnouče :nevim:

Moje sestra je tomuhle dost podobná, celý život za ni rodiče řešili její průšvihy a nezodpovědnost. Když se jí pak narodilo dítě, tak jim připravila dost bezesných nocí. A když pak přišla o bydlení a nastěhovala se k nim, vlastně konečně měli v životě klid, protože měli vše pod kontrolou, vytáhli ji z dluhů, měla střechu nad hlavou, obstarané děti :nevim:

Tipuji, že podobné je to u vás. Máš marného chlapa, nejasnou představu o budoucnosti a oni se asi bojí, že to zas dopadne blbě. Bylo pro ně pohodlné mít vás pod kontrolou.

Neschvaluji způsob zvolené komunikace a myslím si, že máš plné právo se odstěhovat. Ale zamyslela bych se nad tím, jestli zas jen nečekáš, že když to nevyjde, budou tě tahat ze sra.ek :nevim:

• Citovat
  • Upravit
80444
19.6.26 10:50

A ten dluh byl tak malý, že jsi ho splácela po částech, jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová