Chci odejít od rodičů, ale oni to berou jako zradu.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21656
22.6.26 09:45
@stinga píše: Více

V tom pripade by se jim melo ulevit, az zakl. odejde. Moc tak ale nereaguji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41587
22.6.26 09:54
@PaníBovaryová píše: Více

no, tak jestli zaplatili přestavbu podkroví, na které se i nadřeli, i když nejsou zcela zdraví, tak úplně nevím, jestli se jim uleví…bud přišli o úspory, nebo mají navíc nějaký úvěr, a dcera jim odešla s vnoučetem, ikdyž předtím nebyla s partnerem jen ve dvou, kdy oba pracovali, ani hradit energie :think: Tobě jako rodiči by se ti na jejich místě ulevilo? :think: asi nemají moc klidné spaní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21656
22.6.26 09:56
@Keyllah píše: Více

Pokud hradili za dceru energie v patre, jak pise Stinga, tak se jim financne ulevi jejim odchodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
22.6.26 09:58

@PaníBovaryová Tak v minulé diskuzi (té v 2023) bylo, že sami ten barák nezvládají. Tak možná se jim uleví finančně, ale jinak asi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
22.6.26 10:00

Jinak dle mého ten vztah rodič / dítě tam není zdravý ani jedním směrem (viz už ta diskuze roku 2023).
A tedy neumím si představit v jaké situaci bych mohla takhle tvrdě ječet na dítě, bez úcty, respektu, atd…
Když se to vezme z druhé strany - patro dělat nemuseli, rvát do toho vlastní prostředky taky ne…
Netvrdím, že zakladatelka není na vině. Ale dle mého ani ty rodiče v tom nebudou bez viny. A nemusí to být teď. To dítě musel někdo vychovat, mohou být tam roky před…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25156
22.6.26 10:10
@Elza381 píše: Více

Ty výroky jsou přes čáru, ALE nikdy by k nim nedošlo, kdybyste byli schopni se postarat sami o sebe a nedělat dluhy!! Začni u sebe…
Vše rodičům vraťte, osamostatněte se se všemi důsledky a konečně dospějte!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41587
22.6.26 10:24
@PaníBovaryová píše: Více

to určitě, ale pokud financovali celou tu přestavbu, tak se pohybují úplně v jiných částkách než ty energie…možná jsem to přehlídla, ale psala někde zakladatelka, kolik ta přestavba stála, jestli se nějak s rodiči domluvili, co s tím dál atd.? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
22.6.26 10:30

@Keyllah Nepsala nic. Od chvíle kdy začala dostávat čočku se tu neukázala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25156
22.6.26 10:32
@Keyllah píše: Více

kdybych dělala děcku nahoře větší rekonstrukci VE SVÉ VLASTNÍ NEMOVITOSTI, 100% bych počítala s tím, že to může být jen na dočasné bydlení, než se postaví na vlastní nohy, že si s tím zhodnocuji svou nemovitost a případně ten hořejšek pak pronajmu.. bylo to dobrovolné rozhodnutí těch rodičů, že si přestaví patro ve svém baráku.
Ale určitě o tom měli dobře komunikovat - zda tam mladí hodlají tedy žít, nebo to berou jako dočasné řešení, dle toho bych i řešila rozsah rekonstrukce… že si to spravili je jejich věc.

Jiná věc je, jakým způsobem se zakladatelka a její přítel chovají, hospodaří, že neumí ve 30stát na vlastních nohách.. to by mi vadilo určitě.
A že se staří pletou mladým ve dvougerneračním bydlení do života je klasika a málokdy ten model funguje, proto ho třeba v naší rodině generačně třeba bereme vždy jen jako dočasný model do začátku..
Ani já bych se svými rodiči bydlet nechtěla, prostě není nad soukromí a svobodu. Ale musí si na to člověk vydělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
22.6.26 10:39

@Lucy75 Četla jsi tu její minulou diskuzi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
22.6.26 10:44

@Lucy75 Taky máme generační model v rodině a tedy vždy si bydlení sponzorovala ta mladá rodina (ať vlastními prostředky nebo hypotékou) a zase to pak samozřejmě není dočasné řešení. Generace tam takhle žijí.
Někde to funguje někde ne. To samozřejmě hodně záleží.

Navíc se to i může měnit věkem rodičů. Naši nikdy nechtěli žít s námi. Zůstali sami ve velkém baráku s obrovskou zahradou. 30 let dál a vše je jinak :-)
Aktuálně staví na zahradě „výměnek“ menší 3+kk + pracovnu a komoru kde budou žít (stavbu celou platí jim sourozenec) - kdy on získá barák v kterém žijí oni nyní - a taky to není dočasné řešení samozřejmě. A máma se těší, jak přestane uklízet veliký barák a bude mít jen to maličké. Kdyby jsi mi to řekla před 26 lety, kdy jsem rodila své dítě já ťukala bych si na čelo a naši taky. Ale tedy hodně předem řešili co kdyby, jak to bude, atd… Docela dost času věnovali těm praktickým věcem vůbec než kopli do země.
A tedy on je jediný sourozenec, který může s nimi sdílet zahradu :-)

Osobně si tedy neumím vůbec představit, proč a jak bych měla svým dětem financovat půdní vestavbu na dobu určitou. :nevim:

Příspěvek upraven 22.06.26 v 10:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80444
22.6.26 10:50
@Snopy123 píše: Více

Možná ve chvíli, kdy zjistíš, že si nezaslouží ani úctu ani respekt? Na nic z toho není nárok, to si musíš vybojovat a vydrit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
22.6.26 10:51

@inkakřivák Tak pak ta situace nevznikla teď a tady. A mám na ní taky asi nějaký podíl jako rodič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80444
22.6.26 10:54

Nemyslím si. Muzes se sebevíc snažit a výsledek bude nula. Stane se to. Jsou rodiny, kde jedno dítě bez problémů, druhé třeba feťák, zloděj, prostitut/já. A neuděláš nic. Jsou z jednoho hnízda, stejně vedené. A že si dcera vybrala přítele mamana, který při náznaku potíží utíká domů, to je taky vina rodičů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
22.6.26 10:59

@inkakřivák Psala jsem o situaci zakladatelky. A vzhledem k té diskuze roku 2023 to tam nebylo růžové ani tehdy už.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová