Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@curria píše:
Konspirace o ubližování od zakladatele této diskuze jsou opravdu bezpředmětné, protože manželka milence jeho ženy za to byla naopak ráda.Navíc si to měl rozmyslet především její muž, zda chce své ženě ublížit nebo ne.
Přečti si mojí odpověď znovu. Očividně jsi ji nepochopila.
@curria píše:
Opravdu mě fascinuje, kolik žen naprosto bez nějaké sebeúcty a hrdosti tu je a kolik z nich je schopno vychovávat děti v tom, že nevěra a zavírání očí nad ní je přece naprosto běžná záležitost.
Uvědom si, že nerozhoduje jen sama za sebe, ale i za své tři děti. Pokud v rodině není násilí či jiný patologický jev a je šance, že se ten vztah dá dohromady, že není nenávratně poškozen, tak rozbíjej rodinu malým dětem.
I dospělé děti sebere, když se 60 letí rodičové rozvádějí, co potom pak ty malé děti? ![]()
Nevěra normální není, ale jinak bych se rozhodla jako bezdětná (to by šel, že by mu ani kufr nestačil zaklapnout) a jinak na to pohlížím s rodinou. Prostě je to tak. Dřív jsem taky byla militantní v této věci. Bez výjimky. Teď už bych si rozmýšlela
@hopsalka píše:
Uvědom si, že nerozhoduje jen sama za sebe, ale i za své tři děti. Pokud v rodině není násilí či jiný patologický jev a je šance, že se ten vztah dá dohromady, že není nenávratně poškozen, tak rozbíjej rodinu malým dětem.I dospělé děti sebere, když se 60 letí rodičové rozvádějí, co potom pak ty malé děti?
Nevěra normální není, ale jinak bych se rozhodla jako bezdětná (to by šel, že by mu ani kufr nestačil zaklapnout) a jinak na to pohlížím s rodinou. Prostě je to tak. Dřív jsem taky byla militantní v této věci. Bez výjimky. Teď už bych si rozmýšlela
tak když budes mit tři děti, strcis hlavu do pisku, abys nic nevěděla?
Když to pro tebe není nic duleziteho, tak se te informaci vysměješ a jedes dal.
Joo, kéž by mi ti, kdo o exových záletech věděli, něco řekli. Nemusela jsem s ním ztrácet čas. Takhle jsem si na to musela přijít sama a odstranit ze svého života jak exe, tak ty rádoby kamarády.
@Anonymní píše:
Když přišla z práce tak jsem ji požádal aby odešla k rodičům že teď chci být sám abych vychladl a promyslel další kroky. Byt je můj kupoval jsem ho před 5 lety z peněz co mě odkázali prarodiče a zbytek mě půjčil otec kterému jsem to splácel. I když je být můj vím že ji nemůžu vyhodit ale poprosil jsem ji aby mě do konce týdne nechala samotného. Jejím rodičům jsem to za celou dobu neřekl i mé rodiče jsem požádal aby jim nic neřekli je lepší když se to dozví od ní. Pořád se to ve mě mlátí člověk si myslí že se mu daří a pak se všechno sesype jako domeček z karet.
Z těch pár informací Ti sotva kdo relevantně poradí, ale kdyby situace nastala po deseti letech manželství, tak se dá přiklonit k názoru, že to můžete nějak spravit. Ale po necelých dvou letech si narazit prvního nabíječe kterého potká v práci? Každopádně pokud vyměkneš a vezmeš ji zpátky, tak mám pro tebe jednu dobrou radu. Na všechny případné potomky si nech udělat testy otcovství.
@Venetia píše:
tak když budes mit tři děti, strcis hlavu do pisku, abys nic nevěděla?
Když to pro tebe není nic duleziteho, tak se te informaci vysměješ a jedes dal.
Jak jsem již psala, záleží na okolnostech a na kvalitě vztahu do té doby, na tom, jak se k situaci postaví dotyčný nevěrník. Nejde prostě zabouchnout dveře a konec, navíc, jak jsem již řekla, když jsou v rodině malé děti. A nemyslím tím zavřít oči a dělat, že prší, to jsem nikde nepsala ![]()
@hopsalka píše:
Jak jsem již psala, záleží na okolnostech a na kvalitě vztahu do té doby, na tom, jak se k situaci postaví dotyčný nevěrník. Nejde prostě zabouchnout dveře a konec, navíc, jak jsem již řekla, když jsou v rodině malé děti. A nemyslím tím zavřít oči a dělat, že prší, to jsem nikde nepsala
Hele já chápu jak to myslíš, ale pokud je rozchod pro danou imaginární paní takové riziko, tak jakou má motivaci být nevěrná? Pokud zváží veškeré plusy i mínusy a i tak si v takovém případě vybere tu nevěru, tak opravdu nemám sympatie.
Protože to znamená, že wellbeing její rodiny a hlavně jejích dětí, je ochotná vyměnit za šuk s milencem.
EDIT: Sorry, já to blbě pochopila na co reaguješ. Ty píšeš o případě, že by manželka s dětmi vykopla nevěrníka. Pak ignoruj, co píšu výše, to je na něco jiného.
@Anonymní píše:
Joo, kéž by mi ti, kdo o exových záletech věděli, něco řekli. Nemusela jsem s ním ztrácet čas. Takhle jsem si na to musela přijít sama a odstranit ze svého života jak exe, tak ty rádoby kamarády.
Teda ale to jdeš úplně proti proudu místních bojovnic za utajování informací podváděné manželce.
si to schytáš!!!
@Anonymní píše:
Ono to taky není lehký být ta svině, která ti to řekne ![]()
@Julča001 píše:
Ono to taky není lehký být ta svině, která ti to řekne
Tak víš co hlavní je, že se jako Sv. ině nechová ani jeden z těch podvádějících holoubků.
vlastně sorry oni oba jsou vlastně oběti těch podváděných partnerů, kteří je k tomu dotlačili proti jejich vůli a násilím.
@Proximus píše:
Tak víš co hlavní je, že se jako Sv. ině nechová ani jeden z těch podvádějících holoubků.vlastně sorry oni oba jsou vlastně oběti těch podváděných partnerů, kteří je k tomu dotlačili proti jejich vůli a násilím.
Nic takového nepíšu. Podvádějící jsou samozřejmě viníci celé situace, o tom žádná. Ale měli by si to vyřešit sami. Reagovala jsem na příspěvek, kde se píše něco v tom smyslu „všichni to věděli a nikdo mi to neřekl“ a autorka se s nimi teď kvůli tomu nebaví. Já sama nevím, jak bych se zachovala, kdybych třeba věděla, že kamarádku podvádí manžel a sama bych chápala, kdyby mi takovou věc někdo zatajil, protože prostě nevěděl, jak s tím naložit. Některým lidem dělá radost, když můžou někomu říct hele, manžel tě podvádí a pasou se na neštěstí dotyčného. Těch pozitivních motivací bude asi méně. Ale je vidět, že jsou prostě 2 tábory, jedni to chtějí vědět i by to práskli prostě za každou cenu a druzí naopak ![]()
To, jak se situací naloží ti s detmi, je přece jejich volba. Dotyčný si nepockal pred školou, aby řekl Marence, jaký je její tatínek ku. evnik. Takže to, že o pomeru manzelce podvadejiciho neřeknu, protoze beru ohledy na děti, je alibismus. Nezáleží na tom, jestli ji to rekne tento cizi nebo si vycvrlikaji holubi na střeše. Když bude chtít i přes to zachovat rodinu, skousne to dotyčná stejne jako předchozí nevěry. Když ne, má duvod nemít kvuli boreni rodiny výčitky. Jasně, že by rozvod znamenal snížení životního standardu, a to nechceš, ale já osobně bych raději znala pravdu. Nejak si nedovedu predstavit, jak se pak musíš cítit trapně, když navenek spokojená rodina, tutu nunu a okolí nad tvou hlavou vidí akorat to imaginarni obr parozi. A to, že neměla podvadejici dostatek ucty, aby se to partner nedozvěděl, svádí k tomu myslet si, že by se to pred nejakou 3. osobou stejne časem provalilo. A pak by jely drby. A to je jeste trapnejsi.
@hopsalka píše:
Uvědom si, že nerozhoduje jen sama za sebe, ale i za své tři děti. Pokud v rodině není násilí či jiný patologický jev a je šance, že se ten vztah dá dohromady, že není nenávratně poškozen, tak rozbíjej rodinu malým dětem.I dospělé děti sebere, když se 60 letí rodičové rozvádějí, co potom pak ty malé děti?
Ono je obvykle jen otázka času, kdy se to dostane i k těm dětem. Ač si milenci obvykle myslí, že jsou hrozně nenápadní, tak to většinou stejně vědí všichni kolem. A pro ty děti není nic úžasného, když žijí v rodině, o které všichni vědí, že tatínek podvádí maminku s kolegyní. Teď jsme tu zrovna v okolí takový případ měly a pro ty děcka to bylo hrozný. Ostatně… co si z toho přístupu ty děti do budoucna odnesou´? Holčičky, že je normální nechat si kakat od chlapa na hlavu, chlapečkové, že podvádět ženu je v pohodě, protože ona se má obětovat dětem.
Celkově si myslím, že tady opravdu nemá smysl nic zachraňovat. Nemají společný majetek ani děti, jsou spolu krátce, bokovka trvala dlouho, jsou oba mladí. Nač začínat společný život s takovou zátěží, která by mezi nimi stále visela.
@aquarian dobré shrnutí!
Já jsem teda ten, co by to řešil jen doma, za milencem nebo jeho manželkou bych nešel, ale koukám, jak to právníci dovedou hezky domyslet až tam, co by mě do důsledků nenapadlo