Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@káťa píše:
Jako hodnotit ho podle peněz a řidičáku ne, ale já třeba potřebuji vidět, že je ten chlap soběstačný a zajištěný. A to většinou bez peněz a bez řidičáku není…
Tak když má třeba limuzínu s osobním šoferém, řidičák nepotřebuje? ![]()
Ja taky ridicak nemam a na 99% si ho ani delat nemam v umyslu. Nejsem typ na rizeni i na kole mi vetsi provoz dela problemy. Pro bezpeci sve, svych deti a okolnich lidi bude lepe kdyz ridit nikdy nebudu
Ale manzel ridicak ma a mame jedno auto ktere ridi on kdyz je potreba. Bydlime v Brne, takze ja se po Brne pohybuji MHD a vyhovuje mi to. Sit MHD je na velmi dobre urovni a nemesis resit parkovani.. a ano k lekarum i na ockovani jezdim MHD, popripade objednam tak abychom to stihli rano autem nez jede manzel do prace…
ale hodnotit nekoho podle toho kolik ma penez nebo jestli ma nebo nema ridicak nebo se rozhodovat jestli kvuli tomu si snim neco zacnu nebo ne mi prijde postavene na hlavu. Obzvlaste pokud vy mate ridicak..
Spis by mi vadilo ze neni rozvedeny ale ani to neni zadna velka hruza. ![]()
@Mango_Lassi píše:
Zejména v praze mi to přijde zbytečné. A není to příliš ekologické. Když máme hustou síť MHD, tak je vše po ruce.
asi chlap bez auta/řidičáku nemá tu správnou…jak se tomu říká… chemii ![]()
@Mango_Lassi píše:
Zejména v praze mi to přijde zbytečné. A není to příliš ekologické. Když máme hustou síť MHD, tak je vše po ruce.
Tak pokud spolu lidé bydlí v centru Prahy a pohybují se v drtivé většině času jen po Praze, chápu, že auto není potřeba. Navíc cestovat autem po Praze ve všední den je o nervy. A to tam jezdím vyjímečně a hoooooodně nerada.
@pohledzdruhestrany píše:
asi chlap bez auta/řidičáku nemá tu správnou…jak se tomu říká… chemii
tak pro mě je velký rozdíl bez auta nebo bez řidičáku ![]()
@pohledzdruhestrany Tak oni všichni lidi (poměrně překvapivě) nežijou ve velkoměstech, kde v noci všechno svítí jak vánoční stromeček. Někde jsou holt křižovatky osvětleny hůře. Podle mě roli hraje taky vzdálenost, na kterou můžeš reagovat.
Za mě prostě pochopil svoje limity a smířil se s tím. To není nic, zač se stydět. Než by měl někoho sejmout, protože přehlídl semafor.
@káťa píše:
Tak pokud spolu lidé bydlí v centru Prahy a pohybují se v drtivé většině času jen po Praze, chápu, že auto není potřeba. Navíc cestovat autem po Praze ve všední den je o nervy. A to tam jezdím vyjímečně a hoooooodně nerada.
to já zas hódně neradějc jezdím po vesnicích, miluju speciálně neosvětlený cyklisty ![]()
@káťa píše:
Kde by se měli ještě pohybovat prazaci? Mně teda vadí, že je tu málo cyklostezek zase. Aut mám fakt dost
no jde o to, že neovládáš ty ostatní, což u motorky je dost prekérka
to vím, proto od doby co mám děti na motorce nejezdím
, přesto mě chlapi na motorce imponují ![]()
@Annci píše:
@pohledzdruhestrany Tak oni všichni lidi (poměrně překvapivě) nežijou ve velkoměstech, kde v noci všechno svítí jak vánoční stromeček. Někde jsou holt křižovatky osvětleny hůře. Podle mě roli hraje taky vzdálenost, na kterou můžeš reagovat.Za mě prostě pochopil svoje limity a smířil se s tím. To není nic, zač se stydět. Než by měl někoho sejmout, protože přehlídl semafor.
já tomu pořád nerozumím, jak souvisí barvoslepost s přehlídnutím semaforu nebo osvětlením křižovatky, barvoslepost není šeroslepost… maximálně si může bejt nejistej ohledně barvy, ale tu určí podle pozice svítícího reflektoru na semaforu? ![]()
asi chlap bez auta/řidičáku nemá tu správnou…jak se tomu říká… chemii
A hlavně musí mít tu káru pořádně vytuněnou, když s ní přijede na zábavu ![]()
@Gnaar píše:
A hlavně musí mít tu káru pořádně vytuněnou, když s ní přijede na zábavu
Místo zadních sedadel pořádné reproduktory ![]()
@pohledzdruhestrany To ano, ale trvá to déle, než když barvu vidíš. Tím se prodlužuje reakční doba, což může vést k, řekněme, nepříjemnostem. Barvu vidíš zdálky, na pozici podle mě potřebuješ trochu víc času, aby sis byl jistý.
Hele, červená. Možná bude i jiná. Počkáme… Hele, oranžová! Počkáme na jinou…hele, zelená! Ještě počkáme… červená. Tu jsme už viděli, tak jedem." ![]()
Muž sice řidičák má, ale děsně nerad řídí. Auto jsme kupovali, než jsem porodila, jinak jsme cestovali vlakem, na kole, autobusem a auto nám nechybělo.