Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zkušenost nemám, ale taky mi to trochu zavání nějakým vyhořením, depresí apod. Zkus zavolat třeba tady: Linka první psychické pomoci 116 123
Třeba ti poradí lépe nebo minimálně si budeš moct popovídat s někým fundovanejsim, než jsme my na emiminu. I ty teď potřebuješ podporu. Držím palce. ![]()
Já vám všem moc děkuji za reakce.
Myslím si, že jeho kolegové a takzvaní kamarádi ho teď budou podporovat ve všem, protože z něj mají prospěch. S ním se teď moc mluvit nedá a víc mu asi nedokážu ukázat, že při něm stojím a stála bych v čemkoliv.
Jsem ráda, že jsem se mohla aspoň tady trochu vypovídat. Uvědomila jsem si, že vlastně nemám nikoho, komu bych to všechno mohla říct.
Takže ještě jednou děkuji všem
Prosím anonym, osobní informace. Mám osobní zkušenost s vyhořením..šlo to pomalu a nenápadně, a pak najednou bum, panické ataky, nemohla jsem spát, totální nechuť ke všemu. Všichni kolem to viděli, říkali to zvládneš.. a to bylo to nejhorší. Nechtěla jsem to zvládnout, přišlo mi že nikdo nechápe jak mi je. Táhlo se to dva měsíce kdy jsem byla tak nějak mimo. Pomohlo změnit práci a prášky. Pokud má tvůj muž problém, může jít o cokoli a občas člověk už ani neví jak to řešit a nechce tím okolí ani zatěžovat, respektive svým stavem někomu ubližovat. Snad se časem otevře a řekne v čem je zakopaný pes ![]()
Tvůj pocit,,vypnul"je asi něco jiného.. možná už tě nemůže vystát, lezeš mu na nervy…nerýpu jen realita
@Vanilkaaa píše: Více
Jistě, proto se tam každý den vrací a nevynutil si třeba kontakt s dětmi někde na neutrálním půdě a jen s nimi, že? Pleskni si, prosím tě. ![]()
Je to srabáctví, snad ženská může takhle vypnout jak říkáš a tolerovalo by se ti to?
@Vanilkaaa jojo proto jezdi každý den objímá líbá a láska fakt nezmizla. Jestli tebe někdo opustil že tě nemohl vystát tak věř že jsou i páry kde si lidi nemusí lézt na nervy. Proto jsem jediná komu vola když potřebuje poradit. Flákni si. Ja tady potřebuju poradit jak jednat s člověkem co je asi nějaký psychicky nemocny
@Vanilkaaa tak pokud je ten člověk nějak nemocný tak je jedno jestli ženská nebo chlap
A co myslíš, že žena od děti nemůže psychicky onemocnet? Tolerovat jako co, když si žena zlomí nohu a musí na operaci a pak do lazni, tak snad se to děje dnes a denně. Je úplně stejně, když žena psychicky onemocní a musí se léčit.
Určitě bych to nepodceňovala. Po mých zkušenostech fakt ne…táta se zdál ok, nikdy se nesvěřil s tím, že by bylo něco špatně. Pak ho jednoho dne našli oběšeného v práci - víc to nechci rozebírat, ani nikoho strašit, ale teď máte možnost s tím něco dělat, pokud má problémy. Špatná psychika je fakt svinstvo :/
Ked rozdavas taketo rozumy, poporodna depresia je podla teba tiez srabactvo?
@Mischelll11 píše: Více
Tady o tom přesně píšeš: dře, má firmu, svatba a ještě naloženo se stavbou domu.
Tobě nepřijde, že i na člověka v psychické pohodě je toho šíleně moc?
Ty to nevidíš? Dvě malé děti, firma, do toho plánuješ svatbu a aby toho nebylo málo, tak si navalíte stavbu baráku. Víš, co to je?
@Mischelll11 píše: Více
Takže začni takhle: pokud ho nemáš jen pro prachy a spokojenej život: vkšlete se teď na stavbu baráku.
Svatbu si udělejte malou, třeba jen s obědem v restauraci.
Tím z něj sejmeš x, y věcí, které ho musí neskutečně vyčerpávat.
A určitě jich najdeš daleko víc.
@Mischelll11 Já se přikláním k tomu, že buď jde o vyhoření, depresi, nebo mu něco fatálně nevyšlo. Ženskou bych v tom úplně nehledala, to by se odstěhoval dál a nebyl by i s tebou v denním kontaktu. Bohužel mu asi moc nepomůžeš, pokud nebude sám ochotný tu pomoc přijmout. Drž se
.
@Rosebery píše: Více
Tak ona to asi ví moc dobře, ale on nepolevuje. Vždyť píše, že mají všechno, ale on chce víc ![]()