Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lilie_Kvetoucí píše: Více
Nemaj problém s egem lidi, co si myslej, že si budou ve veřejný diskusi hrát na adminy? Jestli má někdo pocit, že reagovat na přispěvek, kde je clověk označenej, je něco zvláštního, asi by měl investovat do IQ testu ![]()
@e-Surfařka ale ty si tu jen vymýšlíš a vlastně se svými slovy vysmíváš člověku co ma nějaký psychické problémy. Uz mi odepisovat nemusíš. Tady o to uz nema nikdo zájem. Díky a měj se hezky
@e-Surfařka píše: Více
To, co tu predvadite spamovani je, nema to nic společného s tematem tehle diskuze a značně to otravuje.
Takže jsi kecala, evidentně žádné vzdělání nemáš, to se dalo čekat. Jen meleš dokola to samé. Já bych se s tebou ani do takové diskuze nepouštěla, kdyby ses tady pořád tak sebevědomě a arogantně neoháněla svým vzděláním a jakýmisi certifikáty.
Není to tak dávno, co jsi tady v jiné diskuzi byla zase odbornicí na rodinné právo. Chápu, na internetu je každej odborník na kde co, ale člověk by měl mít alespoň nějakou základni sebereflexi.
Příspěvek upraven 09.04.26 v 11:29
Neskutečný, jestli ono by nebylo lepší jít si poměřit ego do soukromých zpráv a nespamovat autorce dotazu diskuzi…
Příspěvek upraven 09.04.26 v 08:57
@Jazmine to se vůbec neomlouvej. Je to internet a tady paní nebo slečna je asi přeborník na vsechno. Doufám ze uz psát nebude a budou sem psát další lidi nějaké jejich zkušenosti ![]()
@Jazmine píše: Více
„…člověk by měl mít alespoň nějakou základni sebereflexi“. Tak jí měj - meleš tu několik stran o tématu, o kterým evidentně nevíš vůbec nic.
Opět jsi úplně vedle, nejsi schopná pochopit vůbec nic. Fakt nerozumíš psanýmu textu. Proč bych ti já měla psát, co je potřeba za vzdělání v tom oboru? Ví to každej, kdo v něm za posledních x let dělal. Vždyť tě „dostalo“, když jsem napsala, že bych se vsadila, že o tom vim o něco víc než ty (podle toho, cos psala za blbosti). Proč to najednou chceš vědět ode mne? Vždyť to máš teda vědět sama. Jestli to ani nevíš, natož abys to vzdělání měla, potvrzuješ tim to, co jsem napsala - že o tom oboru vim mnohem víc než ty, ty o tom víš houby. Já se tím vůbec neoháněla, napsala jsem to jako reakci na tvuj trapnej výlev o tom, že tě dostalo a že je to o sebevědomí, že bych se vsadila, že o tom vim o něco víc. Napsala jsem to v souvislosti, že to fakt neni o sebevědomí, ale o vzdělání v daném oboru. A když o tom někdo ví prd, asi by měl mlčet a nepsat bludy.
Příspěvek upraven 09.04.26 v 12:34
@Mischelll11 píše: Více
Člověk, který se vyjadřuje k oborům, o kterých něco ví, není přeborník na všechno, ale soudnej člověk se sebereflexí. Což tu bohuzel většina lidí nemá. Jestli vám to nedochází, člověk by se měl vyjadřovat k tématům, o kterých něco ví. Nechápu, proč to tak většina lidí nedělá a mele o věcech, o kterých nic neví. A jsou lidi, který maj pocit, že když se na jednom místě sejde víc jednoduchých lidí, bludy, který tvrděj, se stanou pravdou. Pokud mam znalosti a vzdělání v oblasti práva, hypoték,…logicky se vyjadřuju k těm tématům, zvlášť, když tam někdo píše úplný bludy a je mimo. Kdyby to tak dělali i ostatní, bylo by to hezký. Já taky nechodim dělat ramena do diskuse o programování, když o tom moc nevim. Nechápu, proč plno lidí tu potřebu psát nesmysly o tématech, o kterých nic neví, mají. Člověk, kterej se vyjadřuje k tématům, o kterých něco ví, není odborník na všechno, ale není blbej na rozdíl od těch, co melou o tématech, o kterých nic neví.
@e-Surfařka
Ty jsi regulérní blázen. Zdržovat se s tebou dál fakt nehodlám, jen marníš čas ![]()
Ale ked ty fakt píšeš odveci. Dám príklad, moja rodina mala v jednom momente dve hypotéky a máme auto na úver. Podľa teba sme teda zadlžení až za uši, realita je, že máme vyššie peniaze než sčítaná hodnota úverov a hypoték odložené niekde, kde sa zhodnocujú rýchlejšie než je úrok hypotéky (a úver na auto bol za 0%). A od miliardárov máme fakt ďaleko.
Naopak žiť štýlom “najlepší úver je žiaden úver” je taký ten entry-level finančnej gramotnosti, ľudia čo sú ďalej beru úvery proste preto, že na nich zarobia viac než zaplatia na úrokoch.
@Jazmine píše: Více
Ale to jsi ty, já nepíšu plno nesmyslů o tématu, o kterym nic nevim. Soudnost ti nic neříká, máš pocit, že stačí najít pár dalších lidí, co tematice nerozuměj a z tvých nesmyslů se stane pravda. Jasně, lidi s dluhama nejsou zadlužený, ale maj všechno a od rodiny běžně zdrhaj lidi, co jsou nespokojení se sebou (tak utečou od rodiny, se sebou dál zůstanou a hned ze sebe maj lepší pocit). V týhle diskusi se to fakt sešlo
A pak se ještě podivte, že jsou lidi, co se vyjadřujou k tématům, o kterých něco ví
Je to totiž tim, že já mam soudnost psát o tématech, kterým rozumím, do toho, čemu nerozumim, nekacam. Tahle soudnost tu většině chybí.
Příspěvek upraven 09.04.26 v 15:04
@Elfido píše: Více
Rozhodně je lepší žádnej úvěr než úvěr - ta věc je jaksi stejná a levnější o úroky. Zaměňuješ to s tím, že než tu podstatnou věc (bydlení/auto) nepořídit vůbec, je lepší to vzít na úvěr, protože než by na to dotyčný vydělal, věc by mohla zdražit a zas by neměl nic. A šlo by to tak dokola. Jediná vyjímka může být u opravdu schopných investorů, kteří dlouhodobě a stabilně investicí získávaj víc. Ale fakt neni výhodný platit z plezíru úroky navíc, k ceně čehokoliv ![]()
No, tak si proste na tej finančne gramotnej základke, keď pre teba nemať dlh na 1-2% úrok je lepšie, než mať a tie peniaze zhodnotiť 4-10%
pre väčšinu bežne zamestnanej populácie to tak asi je, muž zakladatelky ako úspešný podnikateľ pravdepodobne bude schopnostami investovať už trochu ďalej.