Chlap „vypnul“ a odešel – zažil někdo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
22
7.4.26 17:08

@Rosebery asi neumíte číst. Píšu ze mame vsechno ale jemu neni nic dost. Ja se snažím pomoc. Proto se ptám jestli ma někdo zkušenosti s takovým člověkem. Myslíte si ze normální partner nevidí ze si toho ten člověk naložil víc než unese a asi ani neunese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101424
7.4.26 17:56
@Vanilkaaa píše: Více

Ale může, úplně stejně, ono se to totiž stane, to si neplanujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
525
7.4.26 19:05
@Deni.Tr píše: Více

Jo, přesně. U nás to sice nebylo tak náhle, ale z jen stresu ze stěhování a nespavosti po bod, ze kterého už nebylo návratu (už nic nezabíralo, otec byl zcela apatický a rezistentní vůči léčbě a terapii), uplynulo pár týdnů. A jen tehdy se dalo něco udělat, pak už ne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40371
7.4.26 19:33
@Mischelll11 píše: Více

Za mě průser v práci a finanční potíže.

Dostaneš se do jeho účetnictví, nebo tě držel bokem?
Píšeš, že splácí dvě hypotéky a žádal si o úvěr na něco v práci.

Jestli ten úvěr není spíš na zaplácnutí nějakého dluhu.
Nemusí ti říkat pravdu.

Psalas, že je cizinec, nemůže ho někdo i vydírat, vyhrožovat, že udělá něco dětem, když nezaplatí?
Ono třeba ukrajinci, rumuni, albánci někdy dluhy mezi sebou řeší razantněji.
Nemusí mít půjčku jen z banky, může to být od někoho známého.
Mohl blbě investovat, něco prohrát.

Loni se jeden známý, podnikal přes třicet let, oběsil, dluhy, u něj by to nikdo nečekal, ani manželka nic netušila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
7.4.26 19:45

Tak já se přiznam, že mně přijde teda hodně zvláštní to opakovaný tvrzení, jak máte všechno 8o Sorry, ale takový tvrzení bych si představovala o někom úplně jinym než chlapovi se dvěma hypo a podnikatelskym úvěrem 8o Tady mi přijde, že můžete žít každej v úplně jiný realitě - ty, zakladatelko, v té virtuální, kde je všechno sluníčkový a máte všechno (i když asi on přes dluhy sotva vidí) a on v tý reálný, která je asi trochu strašidelná. A to vůbec nemyslim nějak útočně. Ale jeho situace může smrdět pořádnym průšvihem a pokud je vedle něj vysmátá partnerka, která má pocit, že pán má všechno a žije si „jak prase v žitě“, tak to za mne může být docela stresující. Ono i to s tou výbornou bonitou (nebo jak to bylo napsaný) je dost úsměvný. Jako podle mne je teda zadluženej fest a nedivila bych se, že se v tom necítí dobře (i když takovou zadluženost mohl i sám iniciovat). Tvůj pocit, zakladatelko, jak máte všechno a on skvělou bonitu, mi přijde odtrženej od reality - pokud teda k těm dvěma hypo a podnikatelskýmu úvěru nemáte minimálně 2 vlastní nemovitosti (bez závazků).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.26 20:28
@e-Surfařka píše: Více

Po dočtení diskuze bych taky řekla, že to zavání nějaký finančním průšvihem.
Proklepla bych si ho v registrech.
No taky sme měli nedávno v práci kauzu kdy si jeden z jednatelů žil na vysoké noze než se provalilo že dluží kam se podívá a vyvádí prachy z firmy. Plus jede v koksu.

• Citovat
  • Upravit
22
7.4.26 20:35

@free333 ale on je cizinec ale má české občanství. Je tu od dětství. Vsechno ma v pořádku. Peníze a bankovnictví nikdy netajil a vše řešil. Potřebovali jen rozjet jiný projekt. Takže vím ze je čistý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
7.4.26 20:39

@e-Surfařka ja teda nevim co si lidi představuji pod tím vsechno. Mame dum, kazdy auto, mame co jist a nemusíme počítat kazdou korunu. Můžeme jet na výlety a na dovolenou, máme naspořeno kdyby náhodou. Me teda tohle přijde dost. Je to normalni vyhoření. Uz sem to řešila s odborníkem a on si k němu prý zajde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
7.4.26 20:42

@e-Surfařka a ano každý máme i vlastní nemovitost bez hypotéky. Proste jsme zaopatřeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
7.4.26 21:10

Mě stejně nepřestane fascinovat, jak zde má každý jasno jen na základě nějaké diskuze. Milé dámy, samozřejmě nežijeme v pohádce, ale stále s pánem žije zakladatelka, ne vy. Předpokládám, že bude mít asi trochu lepší povědomí o jejich situaci než cizí člověk. Některá vaše prohlášení tady jsou opravdu více než sebevědomá. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3655
7.4.26 21:36

Nevím, chlap v depsresi a to hlavní, co si z baráku odveze je playstation, aby mohl pařit a nepromeškal ani týden. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
7.4.26 21:37
@Mischelll11 píše: Více

Já si třeba pod opakovanym sdělenim, že někdo má všechno, představím, že by to měl mít všechno bez dluhů/závazků. Že mu to všechno říká pane. Celkově na mne takový prohlášení působí moc sebevědomě a tak, že neodpovídá situaci, kdy je majetek zatíženej závazkama. Mít kde bydlet, čím jezdit a vyrazit na dovolenou mi přijde, že by mělo být v rodině s dětma normální - běžné. A v okolí to upřímně řečeno běžný je - a nemyslím si, že by to většina lidí vnímala tak, že jsou strašně za vodou. Pokud už tam k tomu majetku jsou i finanční závazky, tak pod tím mít všechno bych si teda představila, že hodnota majetku bez závazků (bez hypo) násobně převyšuje závazky (majetek se závazky). Ale myslim, že tohle už je zbytečný slovíčkaření. Myslim, že obsah mého příspěvku byl patrnej hned napoprvé - že mi přijde, že na něj bude ta tíha finanční situace (která z mého pohledu z uvedených informací není kdoví jak na vyskakování) doléhat o poznání víc než na partnerku, která má pocit, že člověk se dvěma hypo a podnikatelskym úvěrem „má všechno a výbornou bonitu“ :nevim: Můj názor, jeho finanční situace mi nepřijde záviděníhodná a přijde mi naprosto reálný, že z ní může mít „těžkou hlavu“. Svůj názor nikomu nenutim, ale něčim to asi bude, že zdrhnul, že jo? Bezdůvodně to asi nebylo. A tohle mi ještě přijde jako dost reálná varianta :nevim: Teda netvrdim, že útěk je dobrý „řešení“. Ten samozřejmě nevyřeší taky nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
7.4.26 23:46

Psychika je hrozně složitá věc. A někdy se nemusí stát nic speciálního „nového“, co to spustí. Někdy stačí, že si nesete trauma, které vás nutí se za něčím hnát. Třeba když vás opustí rodiče a vy si to jako dítě špatně vyložíte. Převezmete pak třeba přesvědčení, že kdybyste byla lepší, šikovnější, zvládla víc - tak by neodešli a byla byste jim třeba dost dobrá, aby se vrátili. A pak je z vás celoživotní workoholik, který prostě nemůže přestat. Protože se pořád ženete za tím uznáním, které nepřišlo. Ani to sama nevíte, protože nemáte ten odstup. Chcete se ale prostě jenom cítit dost dobrá, dost hodná lásky. Prostě konečně dostatečná. Jenže často se stane, že vám jednoho dne dojde, že už jste toho dokázala hodně, splnila spoustu cílů, které vám měly přinést ten vytoužený pocit. Ale vy se cítíte furt stejně mizerně. A pochopíte, že je to marný boj. Že nic z toho prostě nepomůže… A tam se seriózně můžete dostat do vážných psychických potíží… Takže nemusel si najít jinou, nemusel se mu stát žádný finanční průser. Dost možná ho jenom dohnala marnost toho celoživotního boje, který svádí s tím něčím, co ho celou dobu žene do těch nadlidských výkonů. Protože ať si každý tvrdí co chce, workoholismus a perfekcionismus nejsou vrozené vlastnosti. Jsou to dlouhodobě nefunkční adaptační strategie… Váš partner potřebuje pomoc odborníka. Otázka ovšem je, zda bude ochotný za nějakým zajít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33129
8.4.26 07:17
@Rosebery píše: Více

Tak může to mít jako relax, aby na chvilku zapomněl na problémy, které asi má. Na tom zas tak nic zvláštního nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
8.4.26 07:47
@Rosebery píše: Více

Hm, tak ono je to vcelku normální, že se lidé s psychickými potížemi upírají na něco, co je většinou uklidňuje - což může být i hraní her. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí