Chlap „vypnul“ a odešel – zažil někdo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2942
8.4.26 22:12
@e-Surfařka píše: Více

Naorosto prázdný slova. Certifikaty si strč treba za klobouk když zakladatelka tady nikde nepsala jaké mají cash flow, nic. Je fakt hanba hrát si na odborníka a z naprostého minima informací cokoliv vyvozovat a ještě trapnější je se to pak snažit jakkoliv obhajovat. Já se tady svými oborovými znalostmi opravdu ohánět nepotřebuji. A že na mě vytáhneš čarky? To už je fakt zoufalost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
8.4.26 22:22
@Jazmine píše: Více

Ty se odbornýma znalostma ohánět předevšim nemůžeš, ne nepotřebuješ :lol: Je vidět, že jsi nedávno na netu zahlídla slova obrat a cash flow a motáž to do souvislostí, kde je to úplně mimo. A fakt si nepotřebuju hrát na odborníka a už vůbec ne se obhajovat někomu, kdo vůbec neví, o čem plácá :lol: Asi už si ani nepamatuješ, jak to vyplynulo. Mně přijde maximálně trapný, když někdo mele o něčem, o čem vůbec nic neví. A chce to vzít na vědomí, že existujou i lidi, co si dokážou dávat dohromady souvislosti (i když se to dotyčného netýká). A ohledně čárek nejde o žádný vytáhnutí - ty máš evidentní problémy s chápánim textů, souvislostí. Ono to spolu totiž dost souvisí, víš?

A fakt mě vůbec nezajímá, co jak přijde nebo nepřijde někomu, kdo plácá o tématu, o kterym ví kulový a dokola upozorňuje na to, že si nedá dohromady 1+1 (za to se většina lidí obvykle stydí). A nebýt schopnej pochopit, že člověk se dvěma hypo a podnikatelskym úvěrem nemá všechno, ale je fest zadluženej, vůbec nezáleží na obratu, cash flow ani ničem jinym, o čem sis včera přečetla na seznamu. Na to přijde každej aspoň trochu finančně gramotnej člověk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2942
8.4.26 22:39

Hele smysl to evidentně nemá. Cash flow fakt nepovažuji za nijak zavratný odborný termín, ale jako naprosto běžný údaj určující reálnou finanční situaci firmy kterou její manžel vlastní. Bez toho přece nelze hodnotit jak na to finančně jsou

Příspěvek upraven 08.04.26 v 23:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2942
8.4.26 22:45

@e-Surfařka a teda úplně mé fascinuje, tvoje jistota, že člověk s podnikatelským úvěrem je na tom financně špatně. Podnikatelský úvěr je naprosto běžná věc i u těch nejmovitějších. především proto, že je to finančně výhodnější a strategicky chytřejší než využívání vlastních peněz. I když má dostatek hotovosti, nechce ji vázat v podnikání, ale využít ji k jiným účelům. Úroky z podnikatelského úvěru jsou nákladovou položkou, která snižuje základ daně z příjmu. Půjčka tak vlastně „zlevňuje“ provoz podnikání.

Úplně zbytečně si tady hraješ na něco co nejsi. Fakt na to kašlem. Klidně si dál žij ve svém vesmiru té s certifikáty a znalostmi. Mně je to upřimně úplně jedno :D

Příspěvek upraven 08.04.26 v 23:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1449
8.4.26 22:45

Ty se tady pořád točíš na větě máme všechno. Pro každého to přece může znamenat něco jiného. Pro mě to znamená, že se máme dobře a jsem spokojená. A klidně to může být, že máme jeden byt, dvě postarší auta, zvládneme dětem platit soustředění, lyžáky, výlety se školou do zahraničí, jedeme na týden zimní dovolené a týden letní dovolené. A klidně řeknu, že máme všechno, co potrebujeme. Asi by bylo lepsi mít tři nemovitosti, dvě nová auta, jezdit na dvě zimní dovo do zahraničí a mít exotičtější letní dovolenou, ale není to podmínka pro spokojený zivot. Myslím, že hledáš za tou větou víc než tim zakladatelka myslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
8.4.26 23:05
@Maartina7 píše: Více

Nemyslím si, zakladatelka ji použila opakovaně ve smyslu, že má všechno a chce víc. A za mne tohle prostě může být ten kámen úrazu a pro něj věc, co ho psychicky vyčerpává - mít na sobě finanční zodpovědnost za 2 hypo a podnikatelský úvěr a vedle sebe někoho, kdo o tak zadluženym člověku řekne, že má všechno a pořád chce víc, tak já osobně bych teda čučela - a vnímala bych to tak, že jsem tam jedinej finančně zodpovědnej realista a druhý si pluje na finančně nezodpovědnym až negramotnym obláčku :nevim: To je můj názor, od toho diskuse jsou. Zakl.si dál může myslet, že zdrhl, protože má všechno a je šťastnej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
8.4.26 23:13

To je mi jasný, že je ti realita jedno :mrgreen: „Půjčka tak vlastně „zlevňuje“ provoz podnikání.“ Vtipný pojetí úroků z úvěru. Tak to by si měl každý podnikatel nabrat co nejvíc úvěrů a skoro nebude muset pracovat, viď, jak tím bude šetřit až téměř vydělávat :lol:? Že ty úroky z úvěrů musí splácet (celý úrok), jde nějak mimo tebe, že jo? Zatímco na dani ušetří „pár procent“. A než napíšeš, že je to z podnikatelských peněz, tak ty jsou taky jeho - mluvíme o podnikatelích :lol: 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2942
8.4.26 23:31

:mrgreen: :mrgreen:
Heleď z čeho konkrétně že máš ten certifikát??? Můžeš mi sdělit to sladké tajemství?
Může to být trapnější? Říká ti něco vůbec daňová oprltimalizace? Diverzifikace vlastních rizik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.26 05:38
@andiedvorakova píše: Více

Začátek tvého příspěvku popisuje situaci podobnou té mé. Rodiče se rozvedli cca v mých 3 letech. Biotec se brzo na to ženil znova. Asi mě párkrát k té paní vzal. Pamatuju si, že měla blonďaté kratší vlasy a ohromné břicho. I moje mamka se seznámila a vdala a mám i mladší sourozence. Její nový manžel mě adoptoval. Lepšího tátu si nemůžu přát. Jenže pořád tam v té hlavě někde je, že první nejdůležitější muž mého života mě odmítl tím, že dal souhlas s adopcí. A já se celý život snažím být dost dobrá (protože kdybych byla tak by se mě přece vlastní táta nevzdal). A propisuje se mi to do vztahů - lásku si musím zasloužit. I když po vztahu toužím, tak samotné je mi líp, protože jednak stačí celkem malý zájem a já se hned chytím a ve vztahu se stávám závislou, protože se bojím opuštění. Potlačuju svoje já a chovám se tak, jak si myslím, že by si to přítel přál, abych neudělala chybu a on mě neopustil. Mám vzdělání, dobrou práci, majetek a přátele, ale vztahy se mi nedaří. Sama bych nevěřila, jakým způsobem se rozvod rodičů může promítnout do života dítěte. Omlouvám se zakladatelce za tuhle odbočku.

• Citovat
  • Upravit
22
9.4.26 06:41

@e-Surfařka „Pod pojmem máme všechno si každý představí něco jiného – a to, že někdo nechce stagnovat, opravdu neznamená nespokojenost.
Tvoje interpretace ‚zadlužený až po uši‘ je úplně mimo. Mít nemovitosti, hypotéky a podnikatelský úvěr na projekt, který generuje další peníze, není finanční negramotnost, ale běžný investiční přístup. Rozdíl je jen v tom, že někdo tomu rozumí a někdo si o tom dělá rychlé závěry.
A hlavně – důvod odchodu sis tu prostě domyslela. Nešlo o žádný stres z peněz, ale o jeho vlastní nespokojenost se sebou, kterou neuměl řešit jinak. Takže prosím nevydávej svoje domněnky za fakta.
A jestli můžeš, přestaň tu diskuzi zahlcovat podobnými výmysly. Měla sloužit k tomu, aby lidi viděli, že problémy jsou i jinde – ne k tomu, aby se tu šířily nepodložené závěry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
9.4.26 07:21

Proč bych to měla sdělovat někomu, kdo jedinym komentářem nedokáže reagovat k věci a dokola píše bludy, který jsou o ničem? To, že jsem se v tom oboru pohybovala, jsem napsala jako reakci k tomu, když jsi tu psala úplný bludy a já jsem na to nspsala, že je to jinak, že bych se vsadila, že o tom vim víc. Na to jsi napsala, že tě ta věta dostala, že je to sebevědomí. Upozornila jsem tě na to, že nejde o sebevědomí, ale odborný vzdělání. Každý, kdo v hypotékách za posledních x let dělal, ví. Určitě to nepotřebuju psát zoufalce, co celou dobu mele z cesty a používá výrazy, kterým vůbec nerozumí. Ty jsi totiž asi skončila na tom, že sis na Seznamu přečetla, jak je podnikatelskej úvěr super, protože úroky se daj do daní a snížej daňovej základ, ale že podstatně lepší než podnikatelskej úvěr je žádnej úvěr (zvlášť z hlediska zadluženosti), to už tobě prostě nesepne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
9.4.26 07:35
@Mischelll11 píše: Více

Je jasný, proč si s Jazmine tak rozumíte :mrgreen: Nevim, proč mi tohle píšeš? „Mít nemovitosti, hypotéky a podnikatelský úvěr na projekt, který generuje další peníze, není finanční negramotnost, ale běžný investiční přístup. Rozdíl je jen v tom, že někdo tomu rozumí…“ Co já s tim? Říkam něco jinýho? Máš pravdu, rozdíl je v tom, že někdo tomu rozumí a ten kdo ne, píše nesmysly. Kdybyste vy dvě uměly číst, jistě bys postřehla, že jsem psala, že je finančně negramotnej někdo, kdo nevidí, že člověk se dvěma hypo a podnikatelskym úvěrem je zadluženej. Což je. Nepsala jsem nic o tom, že je finančně negramotnej ten, co to má - ten je zadluženej. Stejně jako to, že si někdo není schopnej spočítat, že podnikatelskej úvěr má aspoň výhodu v tom, že se daj úroky dát do daní (kde teda ušetří pár procent), ale podstatně lepší než podnikatelskej úvěr je žádnej úvěr, tam ty úroky „ušetří“ celý. Ale tak jsou asi lidi, kterým přeplácení půjčených peněz přijde jako super job :mrgreen: Pak nemá tolik podnikatelů krachovat :roll:.

„A hlavně – důvod odchodu sis tu prostě domyslela. Nešlo o žádný stres z peněz, ale o jeho vlastní nespokojenost se sebou, kterou neuměl řešit jinak.“ Tak to je fajn, že jste se tu tak pěkně shodly na tom, že útěkem od dvouletýho dítěte vyřešil nespokojenost sám se sebou. Tak hlavně, že je teď v samostatnym bydlenim sám se sebou spokojenější :roll: Ten dvouletej prcek je určitě taky moc spokojenej, jak taťka vyřešil nespokojenost SÁM SE SEBOU. Jen mi asi nějak uniká, v čem ho samostatný bydlení přivedlo k větší spokojenosti s ním samým - normální rodiče si myslím, že to maj spíš naopak a útěk od dvouleťáka by brali jako vlastní selhání, ne „vylepšení“. Nechci sem přehnaně zatahovat logiku, vím, š s Jazmine si s ní netykáte, ale pokud někdo (logicky sám se sebou) od někoho zdrhne a separuje se, naznačuje to mnohem víc nespokojenost s tím, od koho odchází než s ním samotným (protože s nespokojenosní s nim samotným si odchodem tak nějak nepomohl, pokud není vyloženě amorální, odchodem od dvouleťáka by měla jeho spokojenost samotného se sebou výrazně klesnout). A ty jsi ty, co měly jiný postřehy než ti šly pod nos, posílala k odborníkům, jo? :lol:

Příspěvek upraven 09.04.26 v 07:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
9.4.26 07:49

@e-Surfařka ty ses normálně cvok. On už je doma. A už jdi fakt spamovat někam jinam. Protože ses úplně mimo človek. Co si mysli ze rozumí úplně všemu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
9.4.26 07:54

@e-Surfařka
Prosím Tě, přestaň tu už vypisovat :kytka:
Nikdo o to nestojí, kromě Tvého ega.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
9.4.26 07:54
@Mischelll11 píše: Více

:mrgreen: Jiný názor není spamování. A vůbec si nemyslim, že rozumim všemu. Ale rozhodně nebudu dělat, že nerozumim něčemu, čemu rozumim, protože tam někdo poťapanej, co o tom ví prd, vykřikuje bludy. Tak hlavně, jestli máte jasno v tom, jestli je „doma“ zpatky, nebo na každodenní návštěvě :roll:

Příspěvek upraven 09.04.26 v 07:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria