Chodí vaše školní děti v této době ven?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7904
14.11.20 15:13
@krtek93 píše:
@Matt 02 Proč se psem do devíti, se psem se přece ven může :nevim: Nebo vadilo, že jste s jedním psem byli dva?Ke zbytku - udělat si karanténu někde o samotě je pro mě na hraně. Docela fajn nápad, ale jak se tam pak začnou střídat rodiče na návštěvách jak na orloji… tak to prostě dopadlo tou hromadnou karanténou no. Všichni jste nakonec ok, což je dobře (až na to, že jste možná zbytečně zatížili už tak nestíhající hygienu o dalších x případů a y telefonátů). Stačilo by, aby jedni z těch rodičů v mezičase navštívili třeba starší babičku a mohlo být hůř. Jo, jsem plašan a uvažuju asi víc katastroficky. Taky mi není 18, ale jednou tolik no.

Od toho tam ta hygiena je, aby řešila případy COVIDu.
To je jako říct, že já zatížím nestíhající porodnici, protože jsme se rozhodli mít další dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
14.11.20 15:14
@e008 píše:
Me fascinuje, kolika lidem vadi zakaz nocniho vychazeni, kdyz vsichni tvrdi, ze nikam nechodi :roll: je to pravdepodobne z toho duvodu, aby lide nechlastali u nekoho doma, protoze u opilych lidi je vetsi pravdepodobnost nedodrzet hygien opatreni.
Vsichni na vladu nadavaji, proc nejde do vlady nekdo schopnejsi? Cesky narod si umi jen stezovat, ale to uz je proste povaha.

To je bezva, že tě to fascinuje. Ale vyhýbá se mě otázce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22796
14.11.20 15:15

@kacz Tak že nečekaná epidemie odhalila skutečnej stav naší hygieny, to je bez debat. Ale proč to zatěžovat ještě víc. Mimochodem, ta hygiena tam není jen kvůli covidu - ona musí stále řešit i případy salmonel, žloutenek, spalniček a bůhvíčeho ještě. Na tenhle průšvih nebyl evidentně připravenej vůbec nikdo a tu hygienu se bohužel nepodařilo dostatečně dohnat ani přes klidný léto, ale to už je zas jiná diskuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
14.11.20 15:21
@krtek93 píše:
@Matt 02 Proč se psem do devíti, se psem se přece ven může :nevim: Nebo vadilo, že jste s jedním psem byli dva?Ke zbytku - udělat si karanténu někde o samotě je pro mě na hraně. Docela fajn nápad, ale jak se tam pak začnou střídat rodiče na návštěvách jak na orloji… tak to prostě dopadlo tou hromadnou karanténou no. Všichni jste nakonec ok, což je dobře (až na to, že jste možná zbytečně zatížili už tak nestíhající hygienu o dalších x případů a y telefonátů). Stačilo by, aby jedni z těch rodičů v mezičase navštívili třeba starší babičku a mohlo být hůř. Jo, jsem plašan a uvažuju asi víc katastroficky. Taky mi není 18, ale jednou tolik no.

No se psem se může, nebylo to tak, že by vadilo, že jsme dva, máme každý psa svého a když u sebe přespáváme bere me si je s sebou. Vadilo to, že ta sousedka ví, že tam nebydlím, takže na udání, jinak by nás policajti neprudili, protože jsme venčili, ale takto chtěli vidět občanky a já mám trvalý pobyt normálně doma v sousedním městě. Takže jsem porušil nařízení, že mohu být 500 metrů od bydliště, byl jsem několik kilometrů. Sice rozjeli něco o pokutě, ale domluvili jsme se a v pohodě. Já nejsem naštvaný na policajty, oni dělají svoji práci, ale vadí mi to okolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22796
14.11.20 15:28
@Matt 02 píše:
No se psem se může, nebylo to tak, že by vadilo, že jsme dva, máme každý psa svého a když u sebe přespáváme bere me si je s sebou. Vadilo to, že ta sousedka ví, že tam nebydlím, takže na udání, jinak by nás policajti neprudili, protože jsme venčili, ale takto chtěli vidět občanky a já mám trvalý pobyt normálně doma v sousedním městě. Takže jsem porušil nařízení, že mohu být 500 metrů od bydliště, byl jsem několik kilometrů. Sice rozjeli něco o pokutě, ale domluvili jsme se a v pohodě. Já nejsem naštvaný na policajty, oni dělají svoji práci, ale vadí mi to okolo.

Jo takhle, tak to jo, to chápu, to je i podle mě zbytečný prudění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
14.11.20 15:42
@krtek93 píše:
Ok, pak je tam určitá skupinka, kde se ten zdroj prostě přes veškerou snahu nezjistí (a čim je hůř, tim větší tahle skupinka je, resp. naopak). Ale pod „doma“se schová úplně všechno - přitom skutečnej zdroj je třeba naprosto jasnej. Takže mě tohle škatulkování nechává nějak chladnou, nedá se z toho vyvozovat absolutně nic.

no můj otec se nakazil DOMA na 1000 %

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
14.11.20 15:52
@krtek93 píše:
Mě by obecně zajímalo, co znamená to jejich nakazí se „doma“. Domů to přece někdo musí přinést a chytit to musel někde - v práci, v obchodě, na návštěvě… :nevim: Chápu, že se nakazim od manžela (a ten to donese třeba z práce) nebo od dítěte (a to to doneslo třeba ze školy, dokud byla otevřená). Ale to označení „doma“ mi přijde úplně zavádějící, nicneříkající a nedává to podle mě smysl. Pokud se dítě nakazilo ve škole, brala bych jako zdroj „škola“ u všech lidí, co se nakazili potom v jedný domácnosti s tím dítětem.

No tak proč končit v tomhle případu u školy jako u zdroje nákazy? I ten, co se od něj dítě nakazilo ve škole, to někde chytil a ten zase někde jinde od někoho jiného, ne? Takže podle tvé logiky by bylo férové uvádět jako zdroj nákazy Wuchan.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1664
14.11.20 15:56

Chodí ven normálně celou dobu. Na jaře i teď. Samozřejmě dopoledne, když má školu, tak ne. S kamarády se vida venku, nechodí nikde po návštěvách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
14.11.20 16:29
@krtek93 píše:
Mě by obecně zajímalo, co znamená to jejich nakazí se „doma“. Domů to přece někdo musí přinést a chytit to musel někde - v práci, v obchodě, na návštěvě… :nevim: Chápu, že se nakazim od manžela (a ten to donese třeba z práce) nebo od dítěte (a to to doneslo třeba ze školy, dokud byla otevřená). Ale to označení „doma“ mi přijde úplně zavádějící, nicneříkající a nedává to podle mě smysl. Pokud se dítě nakazilo ve škole, brala bych jako zdroj „škola“ u všech lidí, co se nakazili potom v jedný domácnosti s tím dítětem.

Nakazí se doma znamená uplně to samé, jak se nakazil v práci, v kině, restauraci, na chodníku nebo ve škole. :nevim: Já nechápu, co na tom nechápeš. Nakazil se od jiného člena domácnosti. Jestli se ten člen nakazil někde jinde - co s tím? Tímdle stylem se dostaneš k tomu, že největí riziko je styk s netopejrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
14.11.20 17:43

Pořád v respiratorech a krom práce pořád doma, a stejně sem to někde chytila… (Syn byl v té době v karanténě u otce, takže od něj to nebylo) :roll:
Syn se od začátku stýká jen s dvěma dětmi od kamarádky tady v ulici, chodí ven, na kola, nebo i na hřiště. Nechat děti několik měsíců hnít doma u počítače, to ani náhodou.
Tuplem teď, když už sme si tím prošli a měli bysme mít, aspoň částečnou, imunitu. Neslejzame se po desítkách, neoblejzame návštěvy doma, ale jak vyleze sluníčko, už ženeme ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
14.11.20 23:27

@fera21 Netuším, nebyla jsem u nich, viděla jsem z okna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.20 19:56

Děkuji všem za reakce, všechny jsem si přečetla a je vidět, že i tady jsou oba dva názory. Většina ale děti ven pouští, což mě uklidnilo :D, byla jsem z toho v rozpacích. Zakl.

• Citovat
  • Upravit
13048
15.11.20 20:10

Ven jistě, ale ne s kamarády. Učím je chovat se rozumně, venku děti vídám, ale jsou to pouze děti opičích a asociálních rodičů, kteří kašlou na rozumné chování.
Děti to ví a mají tak krásný příklad toho, jaká sorta lidí se chová určitým způsobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
15.11.20 20:47
@Sany80s píše:
Ven jistě, ale ne s kamarády. Učím je chovat se rozumně, venku děti vídám, ale jsou to pouze děti opičích a asociálních rodičů, kteří kašlou na rozumné chování.
Děti to ví a mají tak krásný příklad toho, jaká sorta lidí se chová určitým způsobem.

Jistě, takže dle Tebe ti co jim záleží na tom, aby měly děti kontakt s vrstevníky, který je pro ně důležitý a jsou na něj zvyklé, tak jsou asocialové. Hele asi takhle, já znám dost děti, kterým se ani ven nechce, jsou zvyklé i za normálního stavu přijít ze školy, jít na kroužek a tím to konči, možná ještě nějaká návštěva doma. Pak jsou ale děti, kteří i když kroužky normálně mají, nežijí jen lítáním venku, ale přesto jsou zvyklé chodit ven téměř denně, tak ty nemůžeš zavřít doma. Naše děti chodí ven denně, ano mají třikrát týdně kroužek, trávíme čas i společně, kolikrát i ve všední den, když je čas někam vyrazíme, ale, když mají volno, taška letí do kouta a už jich není. A i ve dny, kdy mají tréninky nebo máme jiný program ven alespoň na chvíli jdou. Jsou tak zvyklé, mají kamarády, kteří pro ně chodí a když jsou na něco zvyklé od mala, tak nepustit je, je pro ně mnohem horší, než celý covid. A netrvá to týden. Takže ono to vždy není o nějakých sociálních případech, ale prostě jen o tom, že pro ty děti je to důležité a za mě lepší než závislost na elektronice, to ať radši přinesou koronu. My taky chodíme do práce a izolovat se prostě nejde a navíc záleží i na povaze, někdo je introvert a vystačí si doma, ale jiný trpí tímto stylem. A těm dětem nezbylo nic jiného; než chodit ven, nic jiného dělat moc nejde. Vše zavřené, tréninky nejsou, tak co jiného. Alespoň to lítání venku jim zůstalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
15.11.20 20:57

@Tomáš916 Můžu tě ujistit, že bydlím někde, kde všechny dobře znám a těm rodičům opravdu nezáleží na nějakém sociálním kontaktu. Některým je to úplně u zadku-to jsou ti horší, hlavně že mají doma klid a ti druzí ulehčují dětem život tak, že jim nehodlají vůbec nic zakázat.
Mimochodem, sociální kontakt potřebujeme všichni. Chyybí mně i mým dětem. A rozhodně oběma stejně. Máme jen úzkou rodinu, ale musí nám to stačit. Možná nás to poškodí, ale rozhodně to poškodí nás jako rodiče i děti. Fakt nemusím hlásat to, že děti tohle potřebují víc než rodiče. Osobně si myslím, že ty malé i méně. Moje malé nejsou.
Ale situace je jaká je, mě jsou nějaká opatření vlády jedno, mám vlastní hlavu a potřebuji, aby situace zůstála udržitelná než někdo přijde s něčím, co to vyřeší tak, že situace bude zvládnutelná. A dle mého názoru je třeba ty děti držet doma. Mají to jako učení se, že se někdy v životě musíme omezit. A to těm dnešním dětem sakra chybí.
Navíc tím, že nechodí do školy, mají o to víc práce doma. Takže jim teď moc volného času ani nezbývá.

Příspěvek upraven 15.11.20 v 21:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect