Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@tulipán no nevim, ja mam info o 24-48 h. Jasne, v pripade ze zabiraj. Ono se to i pozna,,klesne teplota a cloveku se ulevi.
Nesnáším, když mi přijde k dětem nastydlá návštěva. Snad pokaždé to nějaké dítě odnese. A pokud máme jít na návštěvu my, ptám se zda vadí, ze máme rýmu. S jinou nemoci by mě ani nenapadlo někam chodit…
Lidi jsou celkově zblblí i reklamou.Když tam vidí člověka jak pomalu umírá,pak si vezme prášek a může na chalupu,na hokej,na návštěvu a podobně.
A úplně nejdebilnější je to jak „maminka si nemůže vzít volno“.Lupne prášek a může si jít dál hrát s dcerkou.
Sorry za anonym, možná se tu někdo pozná.
Běžná rýma mě netankuje. Chrchlání, tuberáckej kašel nebo dokonce teploty výrazně, a to i v tý práci, já nehraju na musí se. V pondělí do zdravýho kolektivu dorazil v tomhle stavu kolega, já byla naštěstí pryč. Ve středu už chrchlali naprosto všichni, v pátek už jich tam půlka nebyla a ta druhá jen proto, že s antibiotikama se do práce chodit dá. Veselé Vánoce! Já těhotná, miluju je všechny, unikla jsem tomu snad jenom tak, že jsem nakonec zdrhla na jiný pracoviště.
Jsme-li zvaní na návštěvu, předem hlásím, že má dítě rýmu, má-li s tím někdo problém. K miminku jen absolutně zdraví všichni.
Pokud máme někdo z nás rýmu, neřeším, to považuju za součást zimního období. Pokud je to vyloženě nemoc, tak jsme doma, kam bysme taky chodili, nemocnýmu je nejlíp v posteli obvykle. Pokud má někdo dorazit k nám a my jsme nemocní tak, že návštěvu přežijem, tak informuju předem že máme doma chorobu. Jedna známá si nazve návštěvy i když jsou jejich děcka na hromadě, nic neřekne, a my si pak odvážíme bacily. To považuju za vrchol bezohlednosti.
pokud jsou deti ve stavu, ze bych je nedala do skolky (pripadne by je nevzali), nezveme si navstevy a ani na zadne nechodime. pripada mi bezohledne prskat na ostatni, nejvic me dojal loni kolega, co chodil nekolik mesicu do prace s cernym kaslem a jeste mel pocit, jak to dela bezvadne kdyz je pan nepostradatelnej
nicmene teda musim uznat, ze ja mela jednu zimu kasel 9 tydnu v kuse, cehoz jsem prolezela jen dva vzdy pri akutnim zhorseni. byt pres dva mesice na neschopence tak se celkem nemam kam vracet. na druhou stranu treba by to byly jen tri tydny, tezko rict. ale i to mi pripada prilis dlouho na mirne kaslani bez dalsich priznaku.
pokud by se ke mne cpala nemocna navsteva, otocila bych je s prislusnym komentarem mezi dverma
@JaninaMam píše:
@7.straka to se mi stalo včera, byli jsme pozváni ke tchýni na oběd i s 5měsični dcerkou, přišli jsme a tchán, že s náma nebude moc mluvit, že je nemocný průdušky a teplota… malou si nebral, ale normálně mezi námi chodil a mluvil, byla jsem naštvaná, ze nezavolali a nezrušili to, dnes tam měl jít bratr od přítele a jim už dnes volali a zrušili, tak nechápu, proč je to nenapadlo uz včera
U nas podobne, 24. dopoledne jsme jelu k tchanovcum poprat (jako kazdy rok) a tam deda nemocbej az hruza, chrchlal a tchyne stastna, ze jsme prijeli.. Jako by to nemohlo par dni pockat, nez se da dohromady.. Nasi malou jsem stahla poslednich 14dni ze skolky, at zustane zdrava a pak tohle… Dala bych ji delo
hodinu jsme tam sedeli, deda chrchlal a my s muzem na sebe koukalu, jak bychom uz zdrhli… No, bylo to neprijemny, byt 2+1… ![]()
@Kassor píše:
U nas podobne, 24. dopoledne jsme jelu k tchanovcum poprat (jako kazdy rok) a tam deda nemocbej az hruza, chrchlal a tchyne stastna, ze jsme prijeli.. Jako by to nemohlo par dni pockat, nez se da dohromady.. Nasi malou jsem stahla poslednich 14dni ze skolky, at zustane zdrava a pak tohle… Dala bych ji delohodinu jsme tam sedeli, deda chrchlal a my s muzem na sebe koukalu, jak bychom uz zdrhli… No, bylo to neprijemny, byt 2+1…
No aby ses nezbláznila ![]()
Tohle už je trochu přehnaná hysterie ![]()
@Šmoulice a teď si představ, že máš dítě, co je pořád nemocné, má oslabenou imunitu, dostává injekční léčbu, celé rodině to hlásíš, prosíš je o respektování vaší situace, a pak ti udělají přesně toto. U nás to je švagrová s věčně nachrchanými dětmi. Teď už mě to jen štve, ale v určitém období jsem z toho byla opravdu „na prášky“.
Syn měl v určitém období z každého kašle zápal plic. Střídal to s laryngitidama a dalšími věcmi. Nesměl do školky, starší dítě nesmělo do školky… Pak má člověk jiný přístup a jiný nadhled.
@Šmoulice no, tak to bych se teda zblaznila.. Od zari mame za sebou zanety dutin xkrat atb a ted poslednich 14dni se drzime, tak mu tu nevykladej neco o hysterii
a dnes rano ma mala teplotu, takze, at zijou navstevy u chrchlajicich ![]()
@Anonymní píše:
@Šmoulice a teď si představ, že máš dítě, co je pořád nemocné, má oslabenou imunitu, dostává injekční léčbu, celé rodině to hlásíš, prosíš je o respektování vaší situace, a pak ti udělají přesně toto. U nás to je švagrová s věčně nachrchanými dětmi. Teď už mě to jen štve, ale v určitém období jsem z toho byla opravdu „na prášky“.
Syn měl v určitém období z každého kašle zápal plic. Střídal to s laryngitidama a dalšími věcmi. Nesměl do školky, starší dítě nesmělo do školky… Pak má člověk jiný přístup a jiný nadhled.
Tady máš třeba příčinu
Od narození děcko držet ve sterilní bublině , aby náhodou něco nechytlo. A tady máš pak výsledky.
Já jsem to od narození malé neřešila vůbec. Byla v kontaktu i s nemocnými a nemocná ještě nebyla.
Rýmu měla za ty dva roky cca 3×. A to ještě takovou, že za dva dny jsme o rýmě nevěděli ![]()
@Kassor píše:
@Šmoulice no, tak to bych se teda zblaznila.. Od zari mame za sebou zanety dutin xkrat atb a ted poslednich 14dni se drzime, tak mu tu nevykladej neco o hysteriia dnes rano ma mala teplotu, takze, at zijou navstevy u chrchlajicich
A proč jsi tam teda lezla ?
viděla jsi nemocného, měla ses otočit a fofrem šup domů ![]()
Sice by si o tobě mysleli jaká jsi hysterka, ale měla by jsi dítě zdravé
A nemusela by ses rozčilovat a hysterčit ![]()
To je fakt směšné, z čeho lidi dokážou udělat hysterák ![]()
@Šmoulice píše:
A proč jsi tam teda lezla ?viděla jsi nemocného, měla ses otočit a fofrem šup domů
Sice by si o tobě mysleli jaká jsi hysterka, ale měla by jsi dítě zdravéA nemusela by ses rozčilovat a hysterčit
To je fakt směšné, z čeho lidi dokážou udělat hysterák
Tak jo, hlavne, ze te tu mam, abys mi to vysvetlila
![]()
@Šmoulice a co když to není o držení ve sterilní bublině? Prostě jen aktivně nevyhledávám nemocné lidi. Taky jsem letos nechala dítě v prosinci doma, protože jsem si nechtěla kazit Vánoce nemocemi. Máme na sebe čas, chceme si ho užít, kdyby mi to někdo takto „zpříjemnil“, tak bych prskala. U nás to tedy nepomohlo, protože už týden nespíme, jak v noci kašle a střídavě ho bolí obě uši, má rýmu, že mu teče krev z nosu a další lahůdky. Takže místo návštěv sedíme doma.
Hlavně jsou děti, kolem kterých prolétne bacil a hned něco mají. Když jsi to nezažila, tak nepochopíš, jak to je únavné a ubíjející.
Já nikdy dítě ve sterilní bublině nedržela a v půl roce měl zápal plic, v 7 měsících zánět průdušek, v 10 měsících první laryngitidu… Pak dostal staší zákaz školky. Ten byl vždycky zdravý.
@7.straka pokud má rýmu jako celou zimu u nás všechny děti ve školce tak chodí,ale jak už je to víc nechám doma a nikam nechodíme,návštěvy varujeme a rušíme. A to samé mám já když jsem marod pokud nemusím nikam nechodím. Tchýně je přesný opak doma tak máme stále dusno, kdykoliv má třeba jedno ze tří průjem nechávám doma i když je nevolno,ta žene do zš a mš i s atb,průjmy
, a takových mamin máme pár v mš také ty bych
kor když jsou doma na md s mladším