Chodíte nemocní mezi zdravé?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.12.18 08:40

@Pudloslava ono je blbé, že hodně lidí se odmítne omezit a klidně lžou, že jsou zdraví, protože chtějí mít „čárku“ za návštěvu, nudí se a další. To jsou pak ti s imunitou jako cedník celkem nahraní.
Já už udělala to, že jsem děti zabalila a odešla.
Nebo v týdnu jsme byli u prarodičů a už byli prý přeléčení ATB. Děda prý kašle takto celoročně (ano, kašle pořád, ale tentokrát to bylo jiné). Aktuálně mi odpadly obě děti. Náhoda?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.18 08:53

@Pudloslava jak často dávat Helicid? Pro jak velké dítě? Je volně prodejný.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.18 09:37
@Pudloslava píše:
promin, ze se tlacim s nevyzadanou radou, ale tez jsme velmi trpeli na laryngitidy, vlastne jeste trpime, ale umime jim predchazet
resila jsem to s imunologem MUDr. Fuchsem - abys nemyslela, ze je to muj vyplod
rikal, ze laryngitida je ve vetsine pripadu zpusobena refluxem a doporucil daval Helicid (ci jiny blokator protonove pumpy) naslepo (a to i v pripade, ze dite nemelo jasne znamky refluxu)
u nas to 100% zabralo
Fuchs rikal, ze reflux se hrozne zhorsi pri kazde banalni infekci, takze uz ho nedavam porad, ale jen kdyz maji decka rymu. I sobe jsem tim vylecila desetilety kasel.vim, ze clovek se automaticky brani lecit naslepo neco, o cem si mysli, ze dite urcite nema. tak si to jen nechej srotovat v hlave jako informaci, treba se ti to nekdy bude hodit do myslenkoveho puzzle.
tez se da vzit dite na pH metrii, aby se reflux vyloucil, hospitalizace, hadice z nosu do zaludku - toho jsem nase decka usetrila.

Můj poslední kašel trval měsíc. Nic nezabíralo. Kašel jsem měla i po antibiotikách. Pak se to zničehonic zlepšilo. Pak jsem dlouho jen tak trochu pokašlávala. Ani jsem to nevnimala. Doktorka na alergologii mi řekla, že to je nejspis refluxem. Mela jsem brát Helicid týden. Žádné zlepseni jsem nepozorovala. Jak dlouho se to má brát?

• Citovat
  • Upravit
65674
28.12.18 09:43
@Anonymní píše:
Můj poslední kašel trval měsíc. Nic nezabíralo. Kašel jsem měla i po antibiotikách. Pak se to zničehonic zlepšilo. Pak jsem dlouho jen tak trochu pokašlávala. Ani jsem to nevnimala. Doktorka na alergologii mi řekla, že to je nejspis refluxem. Mela jsem brát Helicid týden. Žádné zlepseni jsem nepozorovala. Jak dlouho se to má brát?

u refluxu už prostě pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.18 10:20
@Anonymní píše:
@Pudloslava jak často dávat Helicid? Pro jak velké dítě? Je volně prodejný.

Helicid je volně prodejný. Dítě na něm mám od jeho cca roku. Možná proto nemělo nikdy laryngitidu, zato zápalů/zánětů plic, kdy skončila na prednisonu požehnaně.
A jen pro zajímavost, všechny ty záněty plic začaly tím, že měla rýmu, vodovou. Pak se rýma změnila v hustou žlutou až zelenou. Dali jsme jí atb. kapky (pamycon, bendovky), celá se stahla, přestala mít rymu a snad i kašel a bylo „vymalováno“. A byla z toho celková antibiotika, ventolil, prednison, někdy i hospitalizace, někdy jsme to zvládli „jen“ ambulantně. Dávaly se jí i kortikoidy (sertide, flixotide).
Marně jsem pneumoložcee říkala, že efekt je nulový, že o to více se na ní rýmy nalepí a že má problém po atb. kapkách.
Pomohlo až používat na rýmu Sterimar s manganem, inhalace vincentky a když šlo do tuhého podat ventolin. A zahodit kortikoidy. A neexistuje jí dát atb. kapky do nosu. Prostě na ně má alergii, stejně tak jako třeba na kašel nemůže ACC, Erdomed. S leky u ní prostě musíme opatrně, méně je více.
K tomu všemu jsme se dopracovali lety a konzultacemi s kamarádkou, která má přátele a příbuzné v lékařském prostředí.

Mimochodem, i ona podporuje „teorii refluxu“. Tj. spousta lidí má reflux a neví o tom. A stačí jim pomoci helicidem a je jim líp. A od jiné kamarádky mohu potvrdit to, co píše Pudloslava, že reflux se skutečně zhorší s každou nemocí.

K pHmetrii - také jsme ji zkusili. Dělala se ambulatně. Bohužel termín vyšel do klidnějšího období a vyšla negativně. A to i přesto, že jsem věděla, že to dítě ten reglux opravdu má a to takový, že často ani ty léky zvracení nazabrání. ( v 10 měsících byl potvrzený UTZ, ve dvou letech ho údajně podle pH- metrie neměla - podle jiných příznaků byl a pořádný. Jen tak týden v měsíci.)

A ještě jeden pokus na mém dítěti. :mrgreen: Aktuálně zkoušíme (z jiného důvodu) kranyoskarální terapii. Paní, co ji dělá, říkala, že v oblasti břicha byla velice stažena, a už je to prý lepší. Že reflux to nevyléčí, ale může ho zmírnit. A světe div se, naše dítě dalo poprvé Vánoce bez :poblion: :potlesk: .

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.18 10:26

Ještě doplním, že helicid aktuálně nebere, protože bere luivac. Ten se musí brát ráno , na lačno, a helicid také. Ale ten se může brát i večer. A protože skleroza je mrcha ( a večer se na lačno u ní prostě betre blbě…), tak jsme ho zapomněli dávat a zkusili jsme to bez něj. A funguje to. Zatím. :oops:

• Citovat
  • Upravit
36556
28.12.18 10:31
@Anna766 píše:
A úplně nejdebilnější je to jak „maminka si nemůže vzít volno“.Lupne prášek a může si jít dál hrát s dcerkou.

Jo, tak ta je extra stupidní. :pocitac: :pocitac: :pocitac:
Jakože „potlačte příznaky, kašlete na následky, přeci nebudete špatná matka a nelehnete si do postele.“ :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.12.18 10:32
@7.straka píše:
Jdu si trochu zanadávat a zeptat se, jak to vidí někdo nezaujatý.
Jde mi o to, jestli chodíte mezi lidi, když jste nemocní, nebo máte nemocné děti a nejste v situaci, že vyloženě musíte (třeba do práce atp.) Mě strašně vytáčí, když někdo, kdo je nastydlý, nebo ještě lépe bere atb., jde na návštěvu, kde ještě navíc jsou malé děti. Podle mého je to čistá bezohlednost. :cert:

Nesnáším to :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
28.12.18 10:34

S rýmou a lehčím kašlem doma nejsme. To bych se musela v zimě z děti doma zbláznit. Řeším akorát teplotu, antibiotika, prujmy a zvracení. Ani blbě nekoukam na chrchlajici děti v koutku. Některé děti prostě kašlou od podzimu do jara, je nesmysl je držet doma. Hlavně ani takhle od boku nemůže laik odhadnout, jestli se nejedná třeba o alergickou rýmu, astmatický kašel atd. Pokud dítě není nějak viditelné schvacene, unavené, fungujeme normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.12.18 10:35
@Pudloslava píše:
myslim, ze je dobre se na tom domluvit.

Jsou lidi, kteri zahlednou nudli z okna a pak z toho maji tri tydny ATB, ale ve vetsinove spolecnosti se ryma a nejake pokaslavani bez teplutek neresi, protoze ikdyz to nekdo chyti, nic vazneho mu pak z toho neni, je to jen neprijemnost - a videt se s prateli je velka hodnota. Uprimne, kdyz mi kamaradka zrusi navstevu kvuli tomu, ze jeji dite trochu smrka, tak jsem z toho rozpacita, ze za tim az hledam nejakou vymluvu.

Kamaradka, ktera se take banalnich infekci desi, vzdy pred navstevou formou sms dotazuje zdravotni stav zucastnenych.

Tak lidi jsou různí. Ti, co se rádi navštěvují nemocní, mohou.
Ale pokud víš, že to někomu vadí, tak k němu přeci nelezeš, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs.bloud
28.12.18 10:41

@Pudloslava Souhlasim, ja to treba tak delam, ale ma to jeste druhou stranku, lidi jsou nastvany, ze se je na to ptas, zacnou te pomlouvat, ze ses pako, ktery to nejak moc resi, stejne tak na tebe koukaji, kdyz mas rousku. Dokonce me jedna holka rekla, ze je jako nejaka nechutna, ze s ni nemohu travit cas bez rousky. Tam slo o to, ze jsme byla tehotna tesne pred porodem a musela chodit pravidelne mezi skupinku lidi do uzavreneho prostoru v chripkove sezone a uplne vsichni tam byly nemocni. Takze ono vlastne ty relativne zdrave jedince omezujes at udelas cokoliv, protoze jim vadi proste jen ten fakt, ze nejsi jako oni :lol: Proto rikam, ze troska ohleduplnosti by byla lepsi reseni.

• Citovat
  • Upravit
36556
28.12.18 10:49
@7.straka píše:
Hele, já mívala šéfíka a ten chrchlaly domů posílal. Bylo to v letech 2007-11 tj.v té největší krizi. Věděl moc dobře, že po propouštění jedou lidi na doraz i zdraví. Nebylo to direktivní, měl autoritu i bez výhrůžek.

Já chrchlaly domů posílám. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.12.18 10:51

A ještě ty pindy :zed:
„To je alergie.“ :zed: „To jsou jen hlasivky.“ (WTF?) „Už nejsem nakažlivá.“ A když to pak po návštěvě chrchlala onemocníš. „Tos mohla chytit kdekoliv, teď to lítá všude.“ :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
28.12.18 11:46

@Bábrdl tak dcera ma rymu z prechodu zima-teplo, takze celou zimu nudle u nosu. Alergie to neni, vyter z nosu negativni, takze jsme dostaly tento posudek. Do skolky chodi , mezi deti taky, kdo si co mysli na nejake pindy je mi jedno, kdyz mu to vadi at se zbali a jde :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6078
28.12.18 11:55

@Pudloslava

Hele, to mě ani nenapadlo, že by to mohlo být tím. Určitě se na to mrknu, protože při každé rýmě fakt trnu. Moc díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová