Chování dětí-jsem moc přísná ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2195
5.5.17 16:14
@Eemii píše:
Me taky. Zvlast, kdyz to nebylo zaschle. Proste ve vane dostat z nejhorsiho a strcit do pracky s predpirkou, na 90 a dvojity machani.Do posledniho machani ocet a je.

Mě se třeba osvědčilo potřít skvrnu od hovínek domestosem a v ruce vyprat, vymáchat a dle potřeby opakovat než skvrna zmizne, zatím pustilo vše, jen je u barevných věcí riziko že sleze i barva, ale bílý chránič by to dalo.Je to moje poslední záchrana, vyhodit to můžu vždy :mrgreen: Třeba se to někomu bude hodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
5.5.17 16:15

A pak to hodím ještě do pračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
5.5.17 18:04
@kdochcekam píše:
Myslím že tvou historku s h0vnem na terase předčí jedině to h0vno v dětské postýlce :jazyk: :jazyk: :jazyk:
Jo, mladší sourozenci nebo klidně i starší jako „dozor“ jsou mi také záhadou. Jedna moje známá má dvojčata a jednu z těch dvojčat pozvala kamarádka a tu druhou ne, protože se tolik nekamarádí a asi chtěla tu holčičku mít jednou jen pro sebe bez „siamské“ sestry. Maminka se urazila a ztropila povyk, že ony jsou od malinka spolu všude a ona je nehodlá oddělovat kvůli nějaké blbé oslavě. tak mě napadlo jak bude řešit svatební noc :jazyk: :jazyk: :jazyk:

dobra beru druhé místo za hovn0 na terase, poblity stromek neresim :mrgreen:
dvojčata jsou taky dobra :roll:

to pribalovani sourozencu taky nechapu. Nemam nic proti, když privede maminka dite a vidim, ze mladsi sourozenec by tam rad zustal a znam ho a vim, ze ho deti taky znaji a vyhraji si. Nebo maminka si prijela vyzvednout z oslavy a druhé starsi dite videlo, ze deti jsou ještě ve vode, tak mu rikam, bez se s nima ještě vykoupat, mamce jsem uvařila kafe a aspoň jsme si potykaly, starsi se vykoupalo, celkove se zdrzeli o trictvrte hodky a všichni byli spokojeni…

• Citovat
  • Upravit
7323
5.5.17 18:33
@Lejlinka88 píše:
@Pomka Proc ten utok? samozrejme, ze nesedi u krupek…ale ty krupky maji na stole a tam si je berou…

Jaky utok? :nevim: ja jen napsala nazor…na nikoho neutocim 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
5.5.17 18:35
@majdula1 píše:
Fakt dostala ta mala vyprask za to, ze se pokakala? To jsou tedy rodice krutori. 8oMisto vyprasku by to jiste spravila omluva a koupeni/zaplaceni novych luzkovin. Omlouvala bych se asi jeste hodne dlouho. Ale mlatit to dite? :(

To me taky zarazilo. Otec k pohledani :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2675
5.5.17 19:02

@Pomka tak promin, prislo mi to tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
5.5.17 19:31
@Lejlinka88 píše:
@Pomka tak promin, prislo mi to tak

Fakt ne… ani me nenapadlo, ze by to tak mohlo vypadat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2675
5.5.17 21:00

@Pomka clovek vzdy neco napise a 3 lidi to pochopi kazdy uplne jinak… :) pekny vecer :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
5.5.17 21:13
@majdula1 píše:
Fakt dostala ta mala vyprask za to, ze se pokakala? To jsou tedy rodice krutori. 8oMisto vyprasku by to jiste spravila omluva a koupeni/zaplaceni novych luzkovin. Omlouvala bych se asi jeste hodne dlouho. Ale mlatit to dite? :(

Nedostala výprask ani tak za to, ze to zlikvidovala zrovna u nás, ale ze uz z ní bylo rodice na nervy. Za tyden ji měly být tri roky a stávalo se jí to téměř denně. Mladsi deti známých, vcetne mého syna, byly davno bez nehod.

Jinak ano, pokakane veci starsiho dítěte vyhazuju, kdyz to vidím, zveda se mi kufr, párkrát jsem hodila slušnou šavli :oops: po vyprání mi to porad smrdí a navíc mým dětem se to od dvou let výše stalo POUZE pri střevní viroze, nemíním infekci roznaset dál a sama to chytnout taky.
U nás je to ale fakt velmi výjimečná situace, rozhodně nevyhodim behem pul roku pul šatníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
5.5.17 21:19

@Fazulina Nebudu citovat Tvůj dlouhý příspěvek. Tady neslo o mimino, ale triletou holku, která ma být davno bez nehod. O decko na smíšené stravě, coz se projeví konzistenci i vůni stolice. Navic byl konec léta holka měla jen kalhotky a sukni, stolice byla zredena močí. Ona v tom seděla. Vsechno rozpatlane, bavlněné prosteradlo propouští. Nechutný hnus pri představě, ze mi v tom bude spát novorozenec. Stačí to takto polopate? S protecenym miminkem jsem nikdy neměla problém, ani premachnout v ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
5.5.17 21:29

Jinak dokud jsem si nebyla u svých dětí jistá, mely ve spodním prádle separacni plenu. Byla to velka pomoc, když se náhodou stala nehoda, prostě jsem to jen vyhodila a prádlo zůstalo čisté. Já jsem na toto fakt hodně citlivá, pritom v jiných vecech tak cistotna vzdy nejsem, nevadi mi :mrgreen: Každý máme něco :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
6.5.17 02:13

No to tedy. Moje dite pokakat nekomu postylku pro miminko, no to by me hanba fackovala.

Co me taky prekvapilo, byl 6ti lety kluk mocici vsude kolem toalety. Jako ja nevim, ale kdyz klukovi nekde neco ukapne, tak to po sobe automaticky utira a to je podstatne mladsi.
Fakt si neumim predstavit, ze by mi po 6ti letem zůstávala na toalete kola moci a ja to neřešila fuj.
A o tom, ze bych to nechala na navsteve, no to ste ani nezminuju.

Coz mi pripomnelo a je to zcela mimo tema, jak moje prateta mela pred zachodem takovy ten koberecek a porad chodila a resila smrad. Nez zjistila, ze jeji manzel, starsi pan… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
6.5.17 10:04
@Jana206 píše:
@Fazulina Nebudu citovat Tvůj dlouhý příspěvek. Tady neslo o mimino, ale triletou holku, která ma být davno bez nehod. O decko na smíšené stravě, coz se projeví konzistenci i vůni stolice. Navic byl konec léta holka měla jen kalhotky a sukni, stolice byla zredena močí. Ona v tom seděla. Vsechno rozpatlane, bavlněné prosteradlo propouští. Nechutný hnus pri představě, ze mi v tom bude spát novorozenec. Stačí to takto polopate? S protecenym miminkem jsem nikdy neměla problém, ani premachnout v ruce.

Okok, beru, zní to fakt hodně fekálně:-). Nicméně si myslím, že tříletému dítěti se prostě občas nehoda stane (sama to ale neznám). Ale to je fuk, tady vidím problém spíš u rodičů, podle toho, co píšeš, tak holčičku spíš stresovali, dostat na zadek kvůli pokakání je rozhodně úplně mimo mísu. Chudák holka. A souhlasím v tom, že to měli rodiče řešit a pokud to bylo takto rozpatlané, no tak to teda fakt fuj a nechápu, že to matka nějak neřešila a nenabídla finanční kompenzaci. Já jsem si prostě představila hromádku, která se lehce vysype a vypere. Jo a určitě bych, pokud by dcerka měla nehody tohoto typu denně, dala plínku.

Moje dcerka má 3,5 roku, je bez plínky od 2 let, nehody teda byly čůrací (naštěstí nemám koberce) a kakací asi 2×, když měla ty problémy se zácpami. Když jsme někam šly, plínky měla. Nicméně řešíme nyní situaci na noc, kdy je pořád s plínkou, ráno plínka nacucaná a já netuším, jak ji to naučit, že se má v noci probudit na čůrání:-). No každý má něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
6.5.17 10:28

@Fazulina Dcera má tři roky a bez pliny na noc je dva měsíce. Nechala jsem ji rozhodnout samotnou.
Dala jsem chránič, ukázala jí, že když se pocůrá, nic se neděje… Asi po týdnů mi řekla, že to zkusíme. Týden jsem ji dávala 2× za noc na nočník, pak už jsem se jenom ptala, jestli se jí nechce. Teď už se vzbudí sama a zavolá, ale to je málokdy. Taky měla ráno nacuclou plénu. Úplné nehody byly jen dvě, třikrát stačilo vyměnit jen pyžamo… Hlídání aby se nenalila na noc, aby se jí nechtělo do půlnoci, kdy spí jak špalek. Je na sebe hrdá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
6.5.17 10:43

@Fazulina Maminka se mi omlouvala fakt hodně a nabídla, jestli za to má něco přinést, já jsem nechtěla. Nikde jsem nepsala, že by to přešli bez povšimnutí :D To psala uživatelka s nehodou na terase a loužičkou u záchodu :)
Oni ji prostě chtěli co nejdřív odplenkovat, nejen proto, že téměř všechny mladší děti v okolí byly bez plenek, ale hlavně tlak rodiny, hlavně babiček a lidí ve vesnici, kde bydleli, že tak velké děvčátko má ještě plenku :cert: Navíc se jim zanedlouho mělo narodit druhé dítko, tak do nich rodina ryla, jestli jako budou kupovat dvoje plenky, jak to budou řešit, přebalování dvou dětí :roll:

Já si myslím, že v tomto směru jsme jako národ dost netolerantní, každé dítě je jiné a jak dlouho má pleny rozhodně neznamená nic pro pozdější život. Za pár let si na to už ani nevzpomene. Mě třeba vadí i to, že i ve školkách musí být dítě apriori bez plenky na spaní i na ven. Už i to Slovensko je v tomto o hodně tolerantnější..Neteřinka ze Slovenska nastoupila do školky ve 2,5 letech, s plenkami na spaní a ven, nikdo neřekl ani popel, teď má 4 roky(konec března) a maminka jí ještě dává na spaní plenku, protože se jí občas stane v noci nehoda, chodí oba brzy ráno do práce a nechtějí to řešit, mají nové vybavení bytu včetně matrací, ve školce na spánek tu plenku taky má, sama si ji natáhne a potom stáhne, nikdo tam s tím nemá problém.

Taky to u svých dětí neznám, měla jsem je bez plenek bez nátlaku v rámci české normy, ale když se to někomu stává, toleruji větší dítě s plenou než řešit následky.

Co se týče toho buzení na čurání, tam musí být splněny dvě podmínky. Mozek musí být natolik zralý, že když dostane signál od močového měchýře, že je plný, tak dá signál k probuzení. A musí se tvořit dostatečné množství hormony, který v noci zahušťuje moč a snižuje její množství, opět záležitost i mozku..Někdo budí, ale já bych to nedělala, dítě se nikdy neprobudí úplně a toto přenesení na záchod nebo přinesení nočníku k postýlce akorát utvrzuje v návyku močit v polospánku. Psal to už Matějček ve svých publikacích z 80. let, kdy se toto normálně praktikovalo v nemocnicích, dětských ozdravovnách, celotýdenních školkách a jeslích, všech institucích s dětmi, že je to špatně.

Taky jsem se toho bála, protože muž se prý v noci pomočoval dlouho a moje ségra až do 8 let(občas),od té doby jako když utne. TAkže určité rodové zatížení máme, ale u tří starších dětí nic, nejmenší má dva a čtvrt, je bez plen od dvaceti měsíců, ale v noci má plenku pořád někdy mokrou, tak půl napůl. Nechám tomu volný průběh.

Já si prostě myslím, že chyba není jen v těch rodičích, ale celkově v nastavení společnosti, kdyby se každý staral o sebe, nemuselo by k tomu vůbec dojít :( Jinak teda dostala tři rány na zadek od tatínka, psala jsem výprask, ale každý si pod tím představí něco jiného. Pokud si někdo myslel, že ji mydlil hlava nehlava, tak to určitě ne, ale běžné lupnutí to taky nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí