Chování dětí-jsem moc přísná ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44228
6.5.17 10:45

Mě spíš naštvalo to, že věděli, že malá má tyto problémy, hned jak přijeli autem(ve kterém měla plenku, aby nezničila sedačku),tak jí ještě málem ve dveřích našeho bytu tuto plenku vyměnili za kalhotky. To udělali první, co přišli.
Chovala jsem se normálně, ale v té chvíli to ve mě prostě všechno vřelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
6.5.17 11:39
@Bebuše píše:
@Fazulina Dcera má tři roky a bez pliny na noc je dva měsíce. Nechala jsem ji rozhodnout samotnou.
Dala jsem chránič, ukázala jí, že když se pocůrá, nic se neděje… Asi po týdnů mi řekla, že to zkusíme. Týden jsem ji dávala 2× za noc na nočník, pak už jsem se jenom ptala, jestli se jí nechce. Teď už se vzbudí sama a zavolá, ale to je málokdy. Taky měla ráno nacuclou plénu. Úplné nehody byly jen dvě, třikrát stačilo vyměnit jen pyžamo… Hlídání aby se nenalila na noc, aby se jí nechtělo do půlnoci, kdy spí jak špalek. Je na sebe hrdá ;)

Díky moc, já právě v noci dávat na nočník, aniž by se probudila, nechci. Ani jí budit, abych se zeptala, zda se jí nechce. ona spí jak špalek až do rána, vetšinou. Jako je mi jasné, že když ji kolem 11 dám čůrat, tak bude čůrat, ale nevzbudí se sama. Hlídat večer, aby se nenalívala, bohužel nemůžu, protože celkově velmi málo pije, večer bohužel pije nejvíc a už tak to množství je tak malé, že jí nemůžu bránit večer, aby nepila. V tomto je po mě, mě stačí kolikrát za den jedna sklenička…

Ráda bych, aby sama pochopila a buď se v noci vzbudila, nebo to vydržela až do rána, ale bohužel, ráno je vidět, že čůrala min. 2×:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
6.5.17 11:44

@Jana206

Jo, ten tlak okolí je blbý a ne každý to zvládá. Mě nijak nevadí, že dcerka má na noc plínku, nechci na ni nijak tlačit. Naštěstí denní spaní je v pohodě, když se před tím vyčůrá, tak se nehoda nestane, i když samozřejmě občas ano. Ale ve školce s tím problém nikdy nebyl, ale nespí tam každý den.

Mě se ty příspěvky prostě popletly a nějak jsem získala dojem, že to u Vás rodiče dcerky neřešily (myslím tu škodu) a jen dcerku za pokakání potrestali. Tak třeba budou příště vědět, že na návštěvu plínku sundávat nemají:))).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
6.5.17 11:52

@Fazulina Dívce už bude 12 let, je v páté třídě, šikovná, má spoustu zájmů. Ještě mají toho mladšího kluka, ten byl bez nátlaku bez plenek v dřívějším věku než ona.
Je jasné, že těch příspěvků tady bylo moc, já jsem to tu hodila spíš jako historku k dobru do placu, když se tady to téma načalo :kytka:
Maminka je zdravotní sestra a k práci se po navazující rodičovské vrátila, myslím, že to byl takový zkrat vyvolaný zoufalstvím z toho, že ostatní děti z okolí to zvládnou a nátlakem příbuzenstva.
Je to fakt kamarádka, i když teď už se moc nevídáme, protože se přestěhovali ještě jinam, žádná náhodná návštěva, po které bych potřebovala nutně uhradit škodu. Vřelo to sice ve mě, ale věděla jsem, že se tím hlavně ona moc trápí.

Mě se ta dvouačtvrt letá začala více v noci počurávat teď, jak se odstavila. Protože místo prsa před spaním vyžaduje vodu a vypije jí víc, než ty zbytky mléka, co tam byly. V noci se ale nebudí, ani na pití, ani na čurání.
Přes den nespí každý den, ale pokud se před spaním vyčurá, nehoda se nestane. Chtěla bych to nechat uzrát, ne násilně řešit. Zatím na tu plenku má nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
6.5.17 13:01

@Fazulina Dcera se taky neprobudila. Když se probudila, vyčůrala se. Já jsem jí slíbila, ze ji dám na nočník, aby se nebála, že bude nehoda. Tak jsem to musela dodržet.
Odplínovaná přes den je od dvou let, kdy mi ráno sdělila, že plínu ne, že bude chodit na nočník. Venku a na návštěvách o měsíc později, taky plínku odmítla. Večer jsem už na ní viděla, že ji nechce, ale že se jen bojí udělat rozhodnutí…
Knihy čtu až po neúspěchu intuice :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect