Chování dětí-jsem moc přísná ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
303
5.5.17 08:11

Uuuuuplne chapu…ja navstevy kamaradek s detmi. Nebo pribuznych s detmi VZDY protrpim. (Par vyjimek mam-bratr, a jedna kamaradka s malou) ostatni…katastrofa…VZDY pak uklizim min. hodinu bordel. Doslova bordel. I kdyz upozornim…jsou to preci detiiiii :pocitac: :pocitac: :pocitac: to sice ano…ale moje taky DITE si toto na navsteve nedovoli nikdy. Hlidam ho. Ptz vim jak je to neprijemny z druhe strany. Teda aspon me. Klidne budu buzerujici kamaradka, kdyz je to treba :mrgreen: klidny pokec s kamaradkou jedine bez deti…a nebo jen s myma :nevim: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: dom si navstevy zvu malokdy. Skakani po manzelske posteli…hracky i na zachode…jidlo na strope…obrovskeeee trouseni susenek(jedno ditko vyslovene schvalne se tim bavilo..matka nic) :zed: jen pozn. jeeee vam tu nechame binec.. :mrgreen: :zed:…vsechno porozhazane…dekorace posunuty z mista…polstare ze sedacky vsude naokolo…dekuji pekne..toto uz nikdy ne! :mrgreen: radeji budu na dvore a kdekoliv jinde.ale k nam proste divocaci nepujdou. :mrgreen: horsi je..ze manzelovi to nevadi…no samozrejme ze ne :mrgreen: on to pak neuklizi…a jeho systeeeeem ve vecich nenarusuji :mrgreen: :mrgreen: takze se stava…ze ja dice navstevy moc nezvu…ale manzel jo :zed: :mrgreen: :roll: zakazovat nebudu. Nejsem furie :mrgreen: ale uklid resi pak on…i kdyz co si budem povidat…i tak to dodelavam ja. Ptz neuklidi nikdy jak je standartni :mrgreen: :mrgreen: :hug: :hug: preji pevne nervy s detskyma navstevama. Ja to opravdu z 90% pretrpim se zatatuma zubama a nekdy i rukou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
5.5.17 08:16

@Cuddy i ja schovavam. :palec: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a kdyz se k tomu nejakym zpusobem dostanou…beru s poznamkou ze s timto si hrat nebudou. Tecka. Jsem prisna no a co. Muj syn 5 let kdyz uz jde se susenkou po dome. Tak ma ruku pod pusou. Tyto veci jsou o vychove a duslednosti. Tecka. :mrgreen: :nevim: ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
5.5.17 08:21

@hanourek Ale co tu tak ctu, tak vetsinou deti mych kamaradek resp. me kamaradky jsou na stejne vlne a usmernuji a usmernuji. Ve skutecnosti po odchodu zadne navstevy jsem neresila zadne silenosti krome veci typu duplo uplne vsude. A to k nam chodi navstev dost, holcicky i kluci ve veku 0 az skolni vek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
5.5.17 08:22
@kdochcekam píše:
@hanourek To můj raděj zůstává v práci. Už má vytipované rodiny, se kterýma prostě nedokáže být u nás a sledovat tu demolici našeho nově zrekonstruovaného bytu. Všechno jsme si dělali svépomocí a jsou to naše srdeční záležitosti a když pak děcko s rukama plnýma rozteklé čokolády maluje na nově omítnuté zdi, zatímco matka si to fotí na mobil…na to má nervy málokdo… :jazyk: :jazyk:
A moje děcka mi chodí hlásit kdo co vyvádí pže jsou z toho naprosto konsternovaná. :jazyk: Už jsme to taky odbourali. Nevěřím, že ty děcka z toho něco mohou mít, řádit v bytě a přehazovat hračky, ničit, patlat, rozšlapávat…to raděj vezmeme ven křídy, míče a švihadla a tomu já říkám zábava. :srdce:

To jako fakt? Za jak dlouho jsi tu „kamaradku“ od vas vypakovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
5.5.17 08:23

Podle mne v něčem přísná jsi. Nebo ne přísná, ale nervni :) když prijde návštěva, tak počítám s bordelem. Děti jsou ve skupinkách a cizím prostředí proste divocejsi. Tak si pak uklidim. Ty dveře bych opravila nebo vyhodila, jídlo se jednou přežije, hračky na hromadě jsou ještě OK. Když návštěva odejde, tak se vrátíme ke svému rytmu. Boty mne taky točí. Ale jak uz tu někdo psal - ja mam dva kluky. Jeden je sice ještě skvrne, ale ten starší je torpédo a velmi těžko zvladatelne. Nedělá bordel cíleně, on se tak nějak prirozene kupi kolem nej :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
5.5.17 08:23

Ne, přísná nejste. Ta drzá ignorace pravidel by mě také vytočila. I to pucováni bot je ok - jak jinak si má dítě uvědomit, co to stojí práci, když si něco ušpiní. Příště si to třeba rozmyslí… Můj bratr (23let) nebyl narozdíl ode mě nikdy k práci veden a nechává talíře od jídla na stole v pokoji, ani jr neodnese a aspoň nenamočí, po jeho sprše je vždy vytopená koupelna, každé uvařené jídlo hodnotí buď fuj nebo „jde to“ (nejvyšší forma pochvaly). Jednou ho nějaká ženská zabije, jediné štěstí, že je jinak moc fajn a hodný člověk, jen mu nedochází, co je za vším práce a času :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.17 08:24
@Anna766 píše:
Reakce přehnaná fest. O problémech bych já mohla psát romány a přesto by mi vadilo kdyby mi návštěva „jenom“ byt rozebrala na atomy. Jednou jedinkrát u nás byla jistá návštěva s dítětem, to dítě mimo jiné mi vlezlo do kabelky a na férovku si jalo prohlížet moji peněženku. Zakročila jsem já, matce to přišlo vtipné a prý že to holčička dělá doma běžně. No tak u nás to běžné není no.Ani třískání dveřmi a pod.Byla to jejich první a zároveň poslední návštěva u nás. Pro mě to halt byl problém, pro tu druhou maminu vtipná historka. Každý/á jsme nějaký/á.

Tak já nabyla dojmu, že se bavíme hlavně o nepořádku v pokojíčku. To co popisuješ, je pro mě taky přes čáru a určitě bych taky zakročila. Každý máme ty hranice jinde. Mě rozházené hračky a drobky v pokojíku prostě nevadí. Možná to bude tím, že tam nemám ultra uklizeno ani když jsme doma sami :think: (nemyslím tím samo špínu). Návštěvy které ničí nábytek a lezou do kabelek nemáme, tak nevím s určitostí jak bych to řešila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
5.5.17 08:26

@Cuddy ja mam tez par kamaradek…co hlidaji…ale mam i ty se kteryma si perfektne rozumim..ale bohuzel jejich deti jsou neposlusne a jak uz tu nektera napsala..pristup jako na dovolene… :roll: tak presne…bud bez deti…nebo u nich kde jim niceni vseho naokolo vl. detma nevadi…nebo venku. U nas ne ne. :mrgreen: za ty moje nervy ta kava nestoji :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
5.5.17 08:26
@Mirka Dušínová píše:
Nevím no, na návštěvu bych k tobě nešla :mrgreen: pokud mám návštěvu, jsme s kolegyněmi rády, že máme klid…to znamená že je v pokojíku bordel, děti mají ovoce a ostatní pochutiny k dispozici v rámci návštěvního programu (a moc dobře vědí, že jinak se jí u stolu) děcka jsou spokojené, my taky…od toho jsou návštěvy ne…aby byl trochu bordel a zábava :nevim: trochu míň sterility :roll:
:palec: promiň, ale měla bych z návštěv u tebe pupínky, už předem bych se bála, jak mne a moje děti zase zdrbneš…Dveře jako jediný chápu, ostatní je mimo. Bordel s hračkami je vždycky když se sejde parta dětí a jestli jsi čekala, že budou jíst křupky s dospělými u stolu, tak děti opravdu neznáš.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
5.5.17 08:39
@kdochcekam píše:
Reaguji na úvodní příspěvek. Škoda že jsi anonymní. J se s tebou naprosto ztotožňuji a taky strašně těžce nesu tyhle „no jo, děti“ rodiče. Miluju svoje kamarádky jako holky do nepohody, ale co se týče tohodle přístupu, jsem ráda, že se stýkáme hlavně venku nebo na víně bez dětí. Mě to naprosto ničilo. A musím říct, že i moje děcka byly vždycky rozpačité, protože musely uklízet co nenatropily, ale u ostatních na návštěvě nikdy nic takového nenechaly. Přijde mi naprostá nehoráznost, že někdo něco rozbije a neřeší to. S každou rodinnou oslavou počítám nějaké škody. Rozbitá sklenička, utržený věšák, počmáraná zeď…Považuji za samozřejmost se omluvit a na příští návštěvu přinést nějakou satisfakci. I kdyby to měla být láhev vína nebo krabička čaje. Prostě je naprostá ignorace předstírat, že se nic nerozbilo. Máme příbuzné, kteří jsou na to experti. Ovšem běda, jak se něco podobného stane u nich, to se řeší ještě dva roky. Jejich syn (6 let) při každém použití záchodu nechá metrovou louži všude po podlaze…všichni to vědí a vytírám to vždy já. I když jdu, a řeknu jim, že zase načůral kolem záchoda a je potřeba to vytřít, jinak to ostatní ponožkami roznosí po bytě a až do postelí, kde požírají čokolády, tak oni řeknou: nojo, už zas…to je náš expert. A sedí dál. :zed: :zed: :zed: :zed:
Na toto téma bych mohla psát romány. Je to vážně smutné, co se dneska děti mohou dovolit. Jen si vždycky říkám, jak to dělají, když jsou doma. To žijí jako prasata? :nevim: :nevim: :nevim:

Mně zase přijde jako elementární slušnost počuraný záchod od návštěvy nekomentoval a nenápadně to uklidit. A to i kdyby to udělal dospělý, natož dítě. A řešit jak žijí doma? Nevím, já tohle neřeším, jak si kdo doma hospodaří a žije…Zdání může velmi klamat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
5.5.17 08:39
@kdochcekam píše:
Ty asi spíš neznáš, co to je vychované děti. :nevim:
No jasný mám jiný názor a tak mám nevychované dítě :lol: :lol: :lol: Moje dítě se na návštěvě chová slušně, já jsem dost přísná… Ale mít kamarádku bachaře, co podle rozsypanych krupek bude soudit můj život a pomlouvat mne i mé dítě, jako to tady ty děláš o kamarádkach i rodině, tak o to prostě nestojím.

Každé dítě může ujet, každá máma taky. Ničit věci bych netolerovala. Ale křupky v pokojíku nebo rozházené hračky, to našim dětským návštěvám určitě nevyčítám, mám je ráda a jsem ráda, že si to u nás užijí. Pamlsky jim do pokojíčku sama přinesu.

Příspěvek upraven 05.05.17 v 08:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
5.5.17 08:41

Mě jednou skoro tříletá holčička kamarádky doslova pročurala a prokakala postýlku, kterou jsem měla nachystanou pro miminko, které se mělo za pár dní narodit. Kamarádka byla taky těhotná, obě jsme měly stejný termín porodu, mému dítěti nebylo ještě ani dva a půl roku, její dcera měla pár dní před třetími narozeninami, syn zvládal být dávno bez plen, oni s tím pořád bojovali a vzhledem k příchodu miminka se ji snažila „vycvičit“,už proto, aby nemusela kupovat dvoje plenky. A taky byla nešťastná z toho, že mladší děti kamarádek dokázaly být dávno bez nehod.
Děti si přehodily přes postýlku deku a hrály si, že jsou v bunkru.Pro tak velké děti není problém tam vlézt přes bočnici.
No a ona to tam doslova celé prodělala. Musela jsem vyhodit prostěradlo i chránič matrace. Kamarádka z toho byla nešťastná, malá dostala od tatínka výprask, já jsem se držela, ale uvnitř mi nervy tekly.

Upřímně, nesnáším snažení odplenkovat za každou cenu, každé dítě má limity jinde, v dnešní době jsou finančně dostupné natahovací plenky, které vypadají jako kalhotky. Není nutné machrovat a potom řešit nehody podobného typu. Počuraná sedačka je tak na profesionální vyčištění. Aspoň já to nesnáším a nedovolila jsem svým dětem nikde dělat loužičky. Dokud jsem jim nevěřila, měly tu natahovačku. A proces odplenkování to nijak neprodlužuje. Máme odplenkováno dvakrát těsně kolem druhých narozenin, jednou v 18 měsících a jednou ve 20 měsících. Přesto jsem ještě delší dobu dávala hlavně těm dřív odplenkovaným dětem natahovačku do veřejných prostor(obchody, mateřská centra).
Já to nechápu i z toho důvodu, že většina dětí si načurá i do bot, já kupuji každému dítěti drahé a kvalitní, nejčastěji kožené boty, po třech takových nehodách bych je mohla akorát vyhodit. Když se nějaké děcko počurá na pískovišti na hřišti, tak z toho taky nejsem odvázaná, že se v tomu budou jiné děti přehrabovat, psi tam také nesmí. Ale nepohoršuju se, to se stává, při hře občas i odplenkovaným dětem.

Příspěvek upraven 05.05.17 v 08:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
5.5.17 08:45

Kamarádka tenkrát ke mě přijela s dítětem autem, u nás jí tu plenku sundala, o to víc jsem byla naštvaná, že jí to mohla klidně nechat, nic by se nestalo. Zvlášť, když věděla, že to ještě pořádně nezvládá ani doma, což věděla, bavili jsme se o tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
5.5.17 08:46

Já jsem spíš benevolentní, pokud děti nedělají vyložené naschvály, tak tomu nechávám volný průběh, snažím si návštěvu užít a nedělat dusno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
5.5.17 08:47

@ulice Nenapadne bych to uklidila, pokud by to bylo poprve, podruhe a rodice o tom nevedeli. Pokud by to bylo pravidelne a rodice by z toho meli legraci, tak bych to jiz take hlasite komentovala. Zaroven by me jako rodice ditete curajiciho vedle nikdy nenapadlo to se smichem prejit a neuklidit to po nem. Opet to stejne, dite muze delat tak nejak „cokoli“, ale rodic by jiz mel vedet, co se slusi a patri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí