Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@kdochcekam píše:
@Jana206 Já bych nikdy ani nedovolila aby si hráli v postýlce přichystané pro čerstvé miminko. To pro mě byla svatyně. Dceru by to ani nenapadlo.
Musel to být masakr.![]()
My jsme tenkrát bydleli v malém bytě, dítě bylo jedno a druhé na cestě. Jeden pokoj byl obývák a druhé ložnice všech dohromady, dětský pokoj tenkrát ještě nebyl. Syn věděl, že do té postýlky nesmí, ale víc dětí vždy vymyslí nějakou ptákovinu a víš jak, taky jsem si s kamarádkou chtěla popovídat a ne dělat policajta u dětí. Byla to chvilička.
@kdochcekam píše:Četla jsi co jsem psala?? Že já jako hostitelka bych to nekomentovala a uklidila
Děláš si legraci? když budeš někde na návštěvě a víš, že tvlje dítě se vždy vyčůrá kolem záchoda, necháš to tak a budeš očekávat, že hostitelka doběhne od krájení pečeně utírat chcanky tvého dítěte?![]()
![]()
Podám kýbl a pak vše sklidím. Ale považuju za samozřejmé, aby rodič zvedl své ctěné pozadí a alespoň naznačil snahu dát vše s omluvou do pořádku!
@dalimil píše:
Já jsem spíš benevolentní, pokud děti nedělají vyložené naschvály, tak tomu nechávám volný průběh, snažím si návštěvu užít a nedělat dusno…
@Jana206 píše:
My jsme tenkrát bydleli v malém bytě, dítě bylo jedno a druhé na cestě. Jeden pokoj byl obývák a druhé ložnice všech dohromady, dětský pokoj tenkrát ještě nebyl. Syn věděl, že do té postýlky nesmí, ale víc dětí vždy vymyslí nějakou ptákovinu a víš jak, taky jsem si s kamarádkou chtěla popovídat a ne dělat policajta u dětí. Byla to chvilička.
Je to nepříjemné, ale stane se. Žádná velká tragédie, že které bych byla na nervy to tedy není. Chránič matrace se vymění a jede se dál.
@ulice píše:
Je to nepříjemné, ale stane se. Žádná velká tragédie, že které bych byla na nervy to tedy není. Chránič matrace se vymění a jede se dál.
No, jak se to vezme, nový chránič matrace stojí skoro tři stovky, to samé povlečení. Podělané od tak velkého dítěte je to už dál nepoužitelné, aspoň já na to nemám žaludek, eklovalo by se mi toto čistit. I když se stala mým dětem, až byly starší, v rámci nějaké střevní virozy nějaká nehoda, všechno oblečení jsem vyhodila a dala jim pleny(mám je doma stále) a stejně tak to chtěli i v nemocnici, když tam ležela dcera v pěti letech se střevní virozou. Je to i hygieničtější, nedovedu si představit, že bych prala takový humáč v pračce, kde peru svoje spodní prádlo, společenské košile chlapa nebo miminkovské oblečení, i když bych to samozřejmě neprala dohromady, tou pračkou by to prošlo.
Já prostě děti, které mi čurají po bytě, netoleruji. Naštěstí mám kamarádky a známé stejného ražení, děti mají natahovací pleny. Nejmenší dcera má dva a čtvrt, v chladném počasí jí stále ještě dávám natahovací plenu a na návštěvě nebo v mateřském centru nechávám být, rozhodně nesundávám, abych machrovala, že mám děcko odplenkované. Jak píšu, nehoda se může v rámci zahrání stát i u staršího a jistějšího dítěte. Ale od toho je právě ta prevence, plenky jsou snad dostupné pro každého.
A je na každém rodiči pořešit, aby se tato nehoda pokud možno nestala.
@Anonymní píše:
@brumdinka já byla tak v šoku, že jsem ani prudit nemohlavšechno popsané jsem beze slova přešla. Jen se pozastavuji nad tím, kde mají ty děti mantinely. Já byla jako malá zvyklá, že když řekne dospělý, že né tak prostě né. Tzn nesahej na dveře, nebudu na ně sahat. A když jo mám matku od toho aby mě usměrnila. Zase to beru podle sebe…
dobrá výchova je mýtem matek hodných dětí. Taky jsem na ni věřila… Tak mi Pán Bůh ukázal, kde je realita.
@Luca82 píše:
Tvl.![]()
A jeste si nezapomente zabalit to h…o z terasy pri odchodu. To je tez vase
No to by me kleplo…
Si me rozsekala takhle po ranu
![]()
Ja to dodneska vidim, jak ona tam stoji a cumi a mezitim se hrnou dalsi deti ven a ja uz videla jak to rozslaoaji po cele terase ![]()
Tenkrat jsme meli jeste palubky, uz jsem videla jak je to zalezly do spar, dneska mame dlazbu, dala bych kamosce rovnou Wapku ![]()
Takze deti jsem zavrela vevnitr a na kamosku houkla at to rychle uklidi nez to zbytek rozslape a roznosi po cele terase, no tvarila se jak kdyby sbirala cizi h0vno a ne po vlastni decku ![]()
@kdochcekam píše:
Napsala jsem jak tvůj „nápad“ vypadá z druhého strany. To co jsem já popsala, to je debilita. Vím že se mé dítě počůralo všude kolem a dělám jakože nic a hostitelka (ty) taktně vytírá???LOL.
Ano, já jako hostitelka bych to vytřela a nekomentovala.
Já jako návštěva pokud vím, že moje dítě má tento problém, s ním jdu na WC a vyřeším si to.
To, ale nezmění nic na tom, že je podle mne velmi neslušné to troubit rodičům na návštěvě a donést jim kýbl s hadrem.
@ulice píše:
Ano, já jako hostitelka bych to vytřela a nekomentovala.Já jako návštěva pokud vím, že moje dítě má tento problém, s ním jdu na WC a vyřeším si to.
To, ale nezmění nic na tom, že je podle mne velmi neslušné to troubit rodičům na návštěvě a donést jim kýbl s hadrem.
Opravdu i rodicum, kteri vedi, ze to jejich dite dela a maji z toho legraci? Bylo by hloupe to rikat rodicum, jejichz dite to udelalo jednou, mimoradne, to bych take mlcela, ale temto, co maji vse na haku a at si to utrepani domaci?
@Jana206 píše:
No, jak se to vezme, nový chránič matrace stojí skoro tři stovky, to samé povlečení. Podělané od tak velkého dítěte je to už dál nepoužitelné, aspoň já na to nemám žaludek, eklovalo by se mi toto čistit. I když se stala mým dětem, až byly starší, v rámci nějaké střevní virozy nějaká nehoda, všechno oblečení jsem vyhodila a dala jim pleny(mám je doma stále) a stejně tak to chtěli i v nemocnici, když tam ležela dcera v pěti letech se střevní virozou. Je to i hygieničtější, nedovedu si představit, že bych prala takový humáč v pračce, kde peru svoje spodní prádlo, společenské košile chlapa nebo miminkovské oblečení, i když bych to samozřejmě neprala dohromady, tou pračkou by to prošlo.Já prostě děti, které mi čurají po bytě, netoleruji. Naštěstí mám kamarádky a známé stejného ražení, děti mají natahovací pleny. Nejmenší dcera má dva a čtvrt, v chladném počasí jí stále ještě dávám natahovací plenu a na návštěvě nebo v mateřském centru nechávám být, rozhodně nesundávám, abych machrovala, že mám děcko odplenkované. Jak píšu, nehoda se může v rámci zahrání stát i u staršího a jistějšího dítěte. Ale od toho je právě ta prevence, plenky jsou snad dostupné pro každého.
A je na každém rodiči pořešit, aby se tato nehoda pokud možno nestala.
No holt já jsem optimista a vidím spíš řešení než problémy. Slušná maminka - kamarádka se nabídne, že škody zaplatí a tím to končí. Netřeba se hroutit z takové blbosti.
A do toho, jakým způsobem kdo učí své dítě na nočník se nepletu. Nejsem ten typ matky, co řeší cizí výchovu.
Holky jak tu pisete ze neresite hracky - snad u oetiletych skolkovych deti je nirmalni ze hracky po sobe uklizeji. To same delaji ve skolce a jiste to matkam divne neprijde nebo si mysli, ze po detech pred obedem nebo kazde odpoledne nabehne ucitelka a uklizecka a uklidi to?
Nemyslim klasicke uklizeni - proste vratit hracky do krabic, uklidit pkysaky, panenky apod, u nas fungovalo to, ze nez se kamoska zvedla tak jsme spolecne zahlasily: deti v sedm hodin jdeme domu, je pul sedme, dohrajte si. Ve trictvrte na sedm jsme zavelely k uklizeni a svete div se, fungovalo to bez problemu. Za ctvrt hodinky vratily veci tam kam patri a byl klid na obou stranach. Zadne sceny kvuli tomu ze jdou domu u nich a pak u nas zadne sceny ze musi pak pul hodiny misto vecernicku po kamaradech uklizet…
Fakt mi prijde divne, ze po skolkovych detech se nevyzaduje uklid, mne by hanba fackovaka, kdybych se svym ditetem odkracela z navstevy, kdyz vim ze melo taky svuj pidil na rozbordeleni hracek. A taky ten signal, ze jdou v sedm domu byl pro nektere upovidane k tomu, aby se zvedly… ![]()
@kdochcekam píše:![]()
![]()
poprvé ano, možná i podruhé, ale rozhodně to nepovažuju za svou hostitelskou povinnost při každé jejich návštěvě hlídat jejich čůránky, zatím co oni, kteří jsou si toho vědomi, sedí a smějí se tomu
Tak to už je na každém.
@kdochcekam píše:![]()
![]()
poprvé ano, možná i podruhé, ale rozhodně to nepovažuju za svou hostitelskou povinnost při každé jejich návštěvě hlídat jejich čůránky, zatím co oni, kteří jsou si toho vědomi, sedí a smějí se tomu
To je jako u nas doma s tim h0vnem na terase, kamoska zas stala a cumela jak svata Dala a cekala, ze asi zacnu ten bobek po jejim klukovi uklizet nebo co… ![]()
@ulice Já se také cizím do výchovy nepletu, pokud se to netýká mě a mého prostoru.
Koneckonců, holce je už skoro 12 let a na čele fakt nikde napsané nemá, že měla pleny do třech let
Šikovná, samé jedničky, spousta zájmů.
Zbytečné nervy hlavně její maminky. Jsem schopná tolerovat dítě, které bude mít ve čtyřech letech plenu, do důvodu mi nic není. Ale nejsem schopna tolerovat takové dítě, které by se počurávalo na návštěvě nebo veřejných prostorách, kde si hrají i ostatní děti.
Já jsem v pohodě, nehroutím se z toho, i když tenkrát mi do smíchu nebylo.Jen jsem to prostě přidala „do placu“,když se tady to téma začalo rozebírat ![]()
@ulice píše:
No jasný mám jiný názor a tak mám nevychované dítě![]()
![]()
Moje dítě se na návštěvě chová slušně, já jsem dost přísná… Ale mít kamarádku bachaře, co podle rozsypanych krupek bude soudit můj život a pomlouvat mne i mé dítě, jako to tady ty děláš o kamarádkach i rodině, tak o to prostě nestojím.
Každé dítě může ujet, každá máma taky. Ničit věci bych netolerovala. Ale křupky v pokojíku nebo rozházené hračky, to našim dětským návštěvám určitě nevyčítám, mám je ráda a jsem ráda, že si to u nás užijí. Pamlsky jim do pokojíčku sama přinesu.
Příspěvek upraven 05.05.17 v 08:45
Přesně tak…
Jinak teď nedávno jsem byla poprvé u jedné známé, no už ve dveřích jsem si říkala, že si na úklid moc nepotrpí, ale co…no ovšem měla hrozný strach, aby děti nerozhrabaly pokojíček synátora…říkala jsem si o. k.
a pak jsem šla na záchod a to byl konec
tak špinavý hajzlík jsem neviděla hodně dlouho
Ale hlavně, že se bála, aby jí moje dítě nevyhrabalo kostky
No i tací žijí mezi námi. Už tám víckrát nejdu, protože pozvat si návštěvu a neumýt záchod, to je nad moje chápání