Chování dětí-jsem moc přísná ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5.5.17 09:52

@Hanka1 U nás to funguje tak, že moje děti uklízí po své návštěvě..tj. děti návštěva neuklízí, uklízí domácí a opačně, když jsem my u kamarádek. Nebo tvoje dospělá návštěva si musí po sobě umýt hrnek od kafe a talířek po buchtě? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
5.5.17 10:16
@kdochcekam píše:
Děláš si legraci? když budeš někde na návštěvě a víš, že tvlje dítě se vždy vyčůrá kolem záchoda, necháš to tak a budeš očekávat, že hostitelka doběhne od krájení pečeně utírat chcanky tvého dítěte? 8o 8o 8o
Podám kýbl a pak vše sklidím. Ale považuju za samozřejmé, aby rodič zvedl své ctěné pozadí a alespoň naznačil snahu dát vše s omluvou do pořádku! :zed:

Přesně!! Hanba by mě fackovala. Pokud by něco takového udělal můj syn, okamžitě bych vystartovala s omluvou a uklidila po něm(myslím ten záchod, ne hračky - ty by na návštěvě automaticky uklidil sám). Pokud by něco zničil, byla by samozřejmá omluva s tím, že danou věc zaplatím nebo pořídím novou. Na rovinu píšu, že rodiče, kteří to neřeší, nebo dokonce zničenou věc nenahradí, považuji za nevychované, neomalené a nehorázně drzé. A od takových samozřejmě neočekávám, že by svoje dítě vedli ke slušnému jednání. :mrgreen: Je třeba si taky uvědomit, že ty děti se učí nápodobou svého vzoru - když tedy vidí, že jejich matka neřeší na návštěvě to, že rozbily hračku nebo počurali podlahu, tak jim toto jednání bude připadat normální a vyrostou z nich pěkní ignoranti. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
5.5.17 10:22
@ulice píše:
Je to nepříjemné, ale stane se. Žádná velká tragédie, že které bych byla na nervy to tedy není. Chránič matrace se vymění a jede se dál.

A kdo ten nový chránič ZAPLATÍ? Připadá mi úplně samozřejmé, že kdyby to udělalo mé dítě, tak okamžitě nabídnu finanční náhradu nebo zakoupení nového výrobku. Nedovedu si představit, že mi toto udělá cizí dítě a matka řekne:„Hele, vždyť se tak moc nestalo, to si vyměň a jedeme dál!“ :mrgreen: Takovou větu by teda ani nedokončila, jak rychle by byla ze dveří už napořád. :lol: Naštěstí mé kamarádky mají stejný názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
5.5.17 10:36

Přesně, to mě taky fascinuje, ta tolerance, že se něco samo zaplatí.

To je jak jsem psala s botami. Je tady XY diskusí jak drahé jsou boty, jak je má děcko na chvilku a přesto se někdo pohorší nad tím, že si je holt šestileté děcko očistí. Když nechce poslechnout a bude lítat louží vysloveně naschvál. Na hraní venku jsou prostě jiné boty a hotovo.

Nadělat mi cizí děcko do postele pro miminko a stejně tak nacurat kolem záchodu je absolutní ignorace rodičů vůči vlastním dětem. Vůči hostitelce je to vysloveně výsměch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
5.5.17 11:08
@Mirka Dušínová píše:
@Hanka1 U nás to funguje tak, že moje děti uklízí po své návštěvě..tj. děti návštěva neuklízí, uklízí domácí a opačně, když jsem my u kamarádek. Nebo tvoje dospělá návštěva si musí po sobě umýt hrnek od kafe a talířek po buchtě? :nevim:

To samozrejme neuklizi, navic vetsinu navstev mame pres let ov dobe grilovani a to se nadobi dava do prepravky a odnese najednou, taky uz mam deti velke a uklizi ony nebo uklizeci pani :palec:

Ale nevim proc bych ja mela uklizet po cizich detech nebo poslouchat pak kvileni meho ditka, ze musi pulhodiny uklizet po kamaradovi, ktery hracky vytaha a ani si s nima nehraje. Ve dvou, ve trech detech mely deticky uklizeno behem deseti minut a jeste je to vychovne. Ve skolce si taky po sobe uklizely.

Dneska uz to neresim, mladsi dite chodi jak je hezky s kamarady jezdit na kole nebo na hriste a starsi je pubertak a s kamosi se schazeji na sportu a po nem :potlesk: :palec:

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
5.5.17 11:15
@kdochcekam píše: :nevim: :nevim: :nevim: poprvé ano, možná i podruhé, ale rozhodně to nepovažuju za svou hostitelskou povinnost při každé jejich návštěvě hlídat jejich čůránky, zatím co oni, kteří jsou si toho vědomi, sedí a smějí se tomu :nevim:

Napodobne, viz muje story s h0vnem na terase :poblion:

Mmch starsi dite melo oslavu narozenin, pozvala kamaradku, ovsem jeji matinka ke kamaradce pribalila i mladsiho bratra (pominu ze ho moje dite nepozvalo a bylo mimo vekovou a mentalni kategorii oslavence a kamaradu). Dite se nudilo, knucelo, otravovalo starsi deti a ve finale se nastesti venku poblilo, pac splacalo paty pres devaty. Takze jsem telefonem vytocila maminku a vlelmi nasrane ji rekla at okamzite pro nej dojde, na zahrade jsem ji strcila hadici at si laskave ty blitky z krasne zelene leskle bobkovisne splachne. Bxla jeste dotcena a vickrat se tu neukazala. Deti se bavily naramne, ani jsem o nich nevedela a tenhle maly smrad otravoval nejen mne, ale i je… :zed:

• Citovat
  • Upravit
150066
5.5.17 11:29
@Mirka Dušínová píše:
Tak já nabyla dojmu, že se bavíme hlavně o nepořádku v pokojíčku. To co popisuješ, je pro mě taky přes čáru a určitě bych taky zakročila. Každý máme ty hranice jinde. Mě rozházené hračky a drobky v pokojíku prostě nevadí. Možná to bude tím, že tam nemám ultra uklizeno ani když jsme doma sami :think: (nemyslím tím samo špínu). Návštěvy které ničí nábytek a lezou do kabelek nemáme, tak nevím s určitostí jak bych to řešila :nevim:

Vyřešila jsem to tak že uż je k nám nikdy nepozvu. Mě prostě přišla přehnaná reakce od tebe žes nazvala zakladatelku asociálem jen proto, že chce mít doma uklizeno a třídí hračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
5.5.17 11:33
@kdochcekam píše:
Napsala jsem jak tvůj „nápad“ vypadá z druhého strany. To co jsem já popsala, to je debilita. Vím že se mé dítě počůralo všude kolem a dělám jakože nic a hostitelka (ty) taktně vytírá???LOL.

Styděla bych se, nebo by mi to bylo minimálně trapné a za své děti bych wc uklidila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
5.5.17 12:15
@Mirka Dušínová píše:
Pod todle se podepisuji… [/citace
S tímhle naprosto souhlasím.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
5.5.17 12:15
@Bebuše píše:
Hračky na návštěvách neuklízím, ani moje děti, protože u nás je taky od nikoho nechci uklidit. Stejně neví kam co patří. Nebezpečné dveře a malé děti nejdou k sobě, doma bych je neměla. Preclíky dělají jen drobky, neřeším ani doma ani jinde. Hračku bych klukovi vzala a vrátila miminku, na to jeho matku nepotřebují ke spolupráci.
Hlavním cílem návštěvy s dětmi je zabavit děti a pokecat si… ani jedno není zábava, když pořád někdo nèkoho usměrňuje. Řeším jenom situace zavánějící průšvihem jako pomlácení při skoku ze skříně, rvačka o hračky nebo jídlo, které nejde vystát, pastelky a fixky a bílou zeď… S úklidem po návštěvě dětí počítám, bylo by divné, kdyby kamarádky děti pořád okřikovaly kvůli každé blbině.

Oprava s tímhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
5.5.17 12:51

Já teda nevím, ale prostě si myslím, že dítě je odrazem svých rodičů. Samozřejmně že přichází věk kdy to zkouší, ale moje zkušenost je taková. Proč některé děti litají neumí se chovat a rodiče tomu přihlížejí? Protože jsou stejní. Jiné děti ba naopak, umí pozdravit, poděkovat a je to tím, jak jsou vedené.
Myslím si, že je to dnešní dobou, nevychova atp - pak má každé druhé diagnózu a ne jen ti, kteří ji opravdu mají mít.

Viz před týdnem jsem byla v restauraci - byla tam nějaka dětská párty, nebo spít matkovská párty. Některé děti si slušně hráli v koutku a dvě děti tam běhali, otravovali, vraželi do stolů a matkám to bylo jedno. Obsluha se ozvala, že si musí děti zkrotit a ta přednáška k slečně že to jsou přece děti nešla přeslechnout. Pokud se moje dítě neumí chovat, neberu ho do společnosti, max na louku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
5.5.17 12:51
@dalimil píše:
Já jsem spíš benevolentní, pokud děti nedělají vyložené naschvály, tak tomu nechávám volný průběh, snažím si návštěvu užít a nedělat dusno…

Taky řešíme návštěvy podobně. S nějakým úklidem pak se počítá. Hlavně si chceme v klidu popovídat, děti pohrát.
Ale nutno podotknout, že mezi známými nemáme nikoho, komu by kakalo dítě na terase nebo v postýlce, zatím nikdy se nestalo, že by se něco rozbilo schválně apod. Zrovna nedávno nám polila známých holčička čerstvě vymalovanou zeď. No nadšená jsem nebyla, ale neudělala to schválně, v kumbále byl ještě zbytek barvy, takže se to řešilo stylem, to nic, to se stane. Na druhou stranu vím, že známí jsou téhož ražení, kdyby se něco podobného stalo nedopatřením u nich, tak by z toho nedělali třetí světovou a nevyfasovala bych kýblík a štětku.
Takový ten zlatý střed to chce, zažila jsem třeba u známé, děti si hrály venku, moje dcera vlezla do pískoviště, vyndala bábovky, a jejich dítě úplný hysterák, že to si teda uklidí, že vyndala bábovičky z poličky a dovolila si s nimi hrát a tím vlastně udělat krátkodobě v pískovišti nepořádek, že nejsou bábovičky srovnané v poličce 8o To už si myslím, že je trochu přehnané. Ale dítě je pinktlich po mamince, takže trochu chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
5.5.17 13:24
@Adrasteia píše:
A kdo ten nový chránič ZAPLATÍ? Připadá mi úplně samozřejmé, že kdyby to udělalo mé dítě, tak okamžitě nabídnu finanční náhradu nebo zakoupení nového výrobku. Nedovedu si představit, že mi toto udělá cizí dítě a matka řekne:„Hele, vždyť se tak moc nestalo, to si vyměň a jedeme dál!“ :mrgreen: Takovou větu by teda ani nedokončila, jak rychle by byla ze dveří už napořád. :lol: Naštěstí mé kamarádky mají stejný názor.

Tak chránič matrace je to proto, aby se ochránila matrace, ne? Je k tomu určený, aby se v případě nehody vypral a použil znovu a znovu matraci ochránil. Neviděla bych smysl v tom, po každé nehodě dítěte kupovat nový chránič. To, že Ty vyhazuješ povlečení, které Tvoje dítě potřísní, je podle velmi ojedinělá věc. Normální je to vyprat a používat dál. U malých dětí se prostě nehody stávají. Je zcela běžné, že když dítě pokaká např. prostěradlo, tak se nejdříve bobek vysype (pokud je tuhý:-)), pak se to vypere v ruce, aby se odstranila ta větší část a zbytek se vypere v pračce. Ale je možné, že nejsi zvyklá prát takové věci v ruce (to stejné se týká zvratků, do pračky se nehážou, musí se to nejdřív vysypat a v ruce očistit:-)).

Jako moje dcerka se do postele nikdy nepokakala, protože měla problémy se zácpou a dodnes kaká 1× denně, nebo 1× za dva dny… Ale vím, že někomu děti kakají třeba 5× denně a malá miminka třeba i prokadí plenku, vyteče to bokem, prostě stane se to a vyhazovat kvůli tomu chrániče a povlečení je fakt trochu ujetý:-). Je prostě běžnější ten chránič vyprat, no. Takže dle mého názoru by bylo adekvátní nabídnout vyprání chrániče (s tím, že samozřejmě pak bych si to stejně doma vyprala ještě jednou sama:-)).

Ve školce se to taky stane, myslíš, že pokaždé vyhodí prostěradlo a povlečení, když se jim tam někdo pokaká nebo počůrá?

Edit: Koukám, že jsi vyhazovala oblečení, ne povlečení, což je ale stejně podle mě trochu divné:-)

Příspěvek upraven 05.05.17 v 13:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2675
5.5.17 13:30

@Pomka Proc ten utok? samozrejme, ze nesedi u krupek…ale ty krupky maji na stole a tam si je berou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
5.5.17 13:45
@Katche píše:
dobrá výchova je mýtem matek hodných dětí. Taky jsem na ni věřila… Tak mi Pán Bůh ukázal, kde je realita.
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect