Chování dětí uprchlíků

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
13201
9.5.22 21:29
@Pavel Havel píše:
Nikdy se mi nic podobného, za 10 let co chodím na hřiště, nestalo. Vám se něco podobného co popisuji stalo od „našich“ dětí?

To je tak palciva otazka, ze ses kvuli tomu zaregistroval, jo? :lol:

• načítám...
29335
9.5.22 21:30

Jo, jedna holčička na naši řvala, že to je její prolézačka a klouzačka. Naše ji ignorovala a pak si ji přiběhla zpucovat maminka :nevim: potkávám je na hřišti poměrně často a problém s tím nějak nemám, chovají se normálně :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
74217
9.5.22 21:32

Jdi do háje a neprovokuj. Ve skleníku začíná okurková sezóna, tak je třeba provokovat, že?

• načítám...
8302
9.5.22 21:33
@Pavel Havel píše:
Tak já nevím, stačilo by napsat, že se vám to neděje :D
Každý kdo nevidí jen duhu hned musí provokovat? Normální dotaz. Říkám, kdyby to bylo jednou, dvakrát ale je to skutečně již tak po 10.

Ne. Nemám takovou zkušenost a nemám žádnou zkušenost osobní. Ukrajinský děti jsou všude, ale hrajou si mezi svýma. To spíš naše děti potkáváme na hřištích samotné a ty se občas přidají k mým dětem.

• načítám...
Eva.asdfghjkl
9.5.22 21:34

Bože to je trapas. jakoby české děti byly všechny svaté :lol: jsem se zasmála.. a ještě si uvědomte jednu věc. vaše dítě by bylo v pohodě, kdyby za zvuku sirén utíkalo do krytu, ocitlo se v cizí zemi, bez táty, bez svých jistot?? sice nějaké rozdělování na české a ukrajinské děti stran výchovy mi přijde zcestné, ale když už to tak chcete.. ukrajinské děti mají nárok chovat se ne úplně běžně. dospělí řeknou jsem naštvaný, smutný, mám strach/úzkost… co a jak řekne dítě? chtěla bych vidět Vás, zakladateli.. v jejich kůži…

Příspěvek upraven 09.05.22 v 21:42

• Upravit
5094
9.5.22 21:35

Bydlím v Praze a na hřištích potkávám spoustu ukrajinských dětí a víš co? Chovají se stejně jako české děti. Některé jsou kamarádské, jiné méně. Nikdy ale mým dětem nijak neublížily, naopak. A to chodíme na hřiště denně. :)

• načítám...
7296
9.5.22 21:36
@Pavel Havel píše:
Ahoj,

jaké máte prozatím zkušenosti s dětmi uprchlíků na hřištích, v zoo, v obchodech? :-)

My tedy narážime asi jen na opravdu výstavní jedince od 2-15 let už asi po 10. Dnes incident kdy jsme byli s malou sami na hřišti, přilítla tam ukrajinská osůbka, s „hláškou ty z ukrajíny?“

Na to odpovězeno že ne.

„aha“ a při těchto slovech, začala sahat na mojí roční dceru, říkám si ok, zatím asi v pohodě, budu ji hlídat.

„Můžu ji vzít na klouzačku“

Ne, nemůžeš.
„Proč jako?“
Kde máš rodiče.

„V *****“

Tak se od nás drž dál

„Ne“

Začne dceři sundávat boty.

Říkám, nesahej na ni.. Ingor. Pomohlo až poradně to vysvětlit rusky, načež s řevem osůbka běžela a křičela maamiiii, oni z russiiiii.

Po celou dobu tohoto incidentu volala máma osůbky, pojď sem! Pojď sem! Takových 10 minut.

A co vy? :-)

Ježíš, to je tak trapný. To je jak kdybych tvrdil, že děti Pavla Horáka hází ostatním dětem do očí písek a prostě to tak je. Je to jen trapná provokace a to si opravdu nemyslím, že jsou všichni svatí, jsou to prostě lidi, jako kdokoli jiný. Někdo takovej, jinej makovej, ale tohle je fakt hnus.

• načítám...
a12
61155
9.5.22 21:36

No, mám kolem sebe dost ukrajinských dětí a zlobí úplně stejně jako ty český :nevim:

• načítám...
TO_IT
9.5.22 21:38

Já nevím, prostě dítě. Ječí v tramvaji a pobíhají, to ale i ty české.

• Upravit
945
9.5.22 21:38

V naší vesnici je teď taky pár dětí z Ukrajiny. Jelikož jsou ubytovány s mamkama v těsné blízkosti hřiště, tak posledně 3 holčičky přiběhly s nádobkou na tekuté mýdlo, ve které měly vodu a začaly to potměšile stříkat na průlezky (na kterých nebyly žádné děti). Asi za 2 minuty za nima doběhla mamina, dostaly zpucunk, co dělají za kraviny a mazaly to odnést zpátky :lol: Normální děcka.

• načítám...
a12
61155
9.5.22 21:39
@Pavel Havel píše:
Nikdy se mi nic podobného, za 10 let co chodím na hřiště, nestalo. Vám se něco podobného co popisuji stalo od „našich“ dětí?

Takových diskusí uz tu bylo 8o takových zážitků z hřišť.. Si to procti, jde o český děti.

• načítám...
81500
9.5.22 21:42
@AnastazieB píše: Žádné takové zkušenosti nemám. Se synem chodí do třídy tři ukrajinské děti a problémy s nimi nejsou.

Dcera jich má šest, jeden genální, jeden introvert, třetí nepřizpůsobivý, jden exhibík, další 2 takový průměr… takže běžná situace ve třídě. Jen je s nimi víc práe, rotože nerozumí, no.

• načítám...
18791
9.5.22 21:46

No tak mezi vsema národnostma se najde nevychovanec. V naši městské části je jich opravdu hodně a musím říct, ze za poslední dva dny jsem taky potkala uk maminky s dětmi a díky nechci. Asi je to výchovou, ale jedno včera mělo mámu totálně na háku, bralo dětem hračky (vylozene rvalo z rukou), dneska ke me přišel nějaký kluk tak 8-9 let a začal na me mluvit, pak sahat a fakt mi to nebylo příjemné. Byl vylozene neodbytny. Fakt nevim co po me chtěl. Malé děti nekomentuju, ale ty 4-5 lete mají takové zvláštní chování. Alespoň u nás :think: add: nezávidím jim situaci, chápu pomoc, ale nepopírám, ze me nenastvalo, ze je u nás velký problem se skolkama a místo toho, aby otevřeli od září novou třídu pro skolkace, tak to vybavili pro uk decka a naše mají smolik. Dvě kamosky kvůli tomu neudaji decka, na soukromou školku nemají a tudíž nemuzou zpět do práce. Pomohli jsme finančně, materiálně, ale to i při tornadu, příspěvky na péči a nějaké nadace v průběhu roku, jen loni na samoživitelky asi 20litru … no a už jsem z toho psychicky vycerpana. Budu rada až se to uklidní a ti co to slibuji odejdou zas domu.

Příspěvek upraven 09.05.22 v 21:54

• načítám...
37904
9.5.22 21:46
@Pavel Havel píše:
Jak jste omezená :-) spíš to bude tak, že se bude dojíždět mimo spádové oblasti, dělat odklady a pod.

To asi bude. A kdo za to může? Taťka Putler! :jazyk: :cert:

• načítám...
14727
9.5.22 21:47

Neděje se mi to, asi to bude tebou :nevim:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí