Chování mamky o Vánocích, následně i manžela

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lalelale
26.12.19 10:23

Já jsem na straně manžela. Snáší opravdu hodně. Bez přehánění ti říkám, že bych tvou matku asi vyhodila z bytu, a to jsem opravdu velmi klidná povaha. Ale tohle bych nedala. Totálně si neumím představit, že je jinak normální.

• Citovat
  • Upravit
845
26.12.19 10:25
@Lalelale píše:
Já jsem na straně manžela. Snáší opravdu hodně. Bez přehánění ti říkám, že bych tvou matku asi vyhodila z bytu, a to jsem opravdu velmi klidná povaha. Ale tohle bych nedala. Totálně si neumím představit, že je jinak normální.

Popravdě, já bych ji taky požádala, ať odejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15227
26.12.19 10:26
@Lalelale píše:

Bez mamky pomocí by byli úplně v řiti. Tak ji těžko můžou vyhazovat z bytu. Já tu četla předchozí téma zakladatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.19 10:27

Tohle se stat memu chlapovi, tak s tchyni vyrazi dvere, at si jde na stedry vecer kam chce. A nejspis by se sebral a odesel taky. Z nemocnice uz jsi doma, takze ti zas tak zle nebude, abys nemohla treba namazat rohlik. Ale pises, ze deti chodi do skoly, tak to uz zvladnou samy. Holt bude k jednou na stedry den k veceri rohlik. To by bylo asi to nejmensi. Manzel me jednou nechal 24 hodin bez jidla, kdyz me privezl z nemocnice a bylo mi zle a nebyla jsem na nej mila. Tak jsem vstala a sla se o sebe postarat sama. Pak cekal omluvu ze jsem se nechovala racionalne a byl muj problem, ze jsem si o jidlo nerekla. Je to pravda o jidlo jsem mu nerekla. Rikala jsem si, jestli se nezepta sam. Nezeptal. Pry jak ma vedet, ze chci jist, kdyz mu to nereknu. Ale my mame uz tak 10 let problem s komunikaci.

• Citovat
  • Upravit
9918
26.12.19 10:27

Bylo toho na oba moc. jsme proste jenom lidi. Ocividne se mamky snazila vas celou dobu jako rodinu podrzet, ale asi uz ve svem veku je to pro ni hodne narocne. No a o vanocich to proste bouchlo, to se stava. ja bych z toho nedelala vedu. Zajdete si vsichni az vam bude lip treba do cukrarny a tam se tomu v klidu zasmejte a vyrikejte si to, projevte empatii a lidskost, proste tohle prece nemuze znicit jinak bezva vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.19 10:31
@karkarka píše:
Bez mamky pomocí by byli úplně v řiti. Tak ji těžko můžou vyhazovat z bytu. Já tu četla předchozí téma zakladatelky.

To že jim pomohla v těžké situaci, ještě neznamená, že jim musí pokazit vánoce. Já jsem se starala o rodinu mojí dcery téměř tři roky. Z toho rok byla téměř ležák. Beru to jako samozřejmost. Oni by to samé udělali pro mě. Tak by to v rodině mělo být.

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
26.12.19 10:33
@karkarka píše:

Nečetla jsem. Soudím na základě popisu, kde to tedy také zmiňuje. I tak, její chování by mě rozpálilo do bela, takže já bych bouchla a požádala ji, aby odešla. Než bych řekla něco, čeho bych litovala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.12.19 10:42
@Lalelale píše:
Nečetla jsem. Soudím na základě popisu, kde to tedy také zmiňuje. I tak, její chování by mě rozpálilo do bela, takže já bych bouchla a požádala ji, aby odešla. Než bych řekla něco, čeho bych litovala.
My to takto v rodine nemame a nechceme mit. Na Vanoce zveme i pratele, kteri jsou sami.
@Anonymní píše:
To že jim pomohla v těžké situaci, ještě neznamená, že jim musí pokazit vánoce. Já jsem se starala o rodinu mojí dcery téměř tři roky. Z toho rok byla téměř ležák. Beru to jako samozřejmost. Oni by to samé udělali pro mě. Tak by to v rodině mělo být.
Ano, ja prave jsem take takova, nedokazu si predstaavit, ze bych se chovala k detem jako ona ke me, ale proste ji beru takovou jaka je. Ale obcas je to smutne. Tentokrat to byl ale extrem.
@Anonymní píše:
Tohle se stat memu chlapovi, tak s tchyni vyrazi dvere, at si jde na stedry vecer kam chce. A nejspis by se sebral a odesel taky. Z nemocnice uz jsi doma, takze ti zas tak zle nebude, abys nemohla treba namazat rohlik. Ale pises, ze deti chodi do skoly, tak to uz zvladnou samy. Holt bude k jednou na stedry den k veceri rohlik. To by bylo asi to nejmensi. Manzel me jednou nechal 24 hodin bez jidla, kdyz me privezl z nemocnice a bylo mi zle a nebyla jsem na nej mila. Tak jsem vstala a sla se o sebe postarat sama. Pak cekal omluvu ze jsem se nechovala racionalne a byl muj problem, ze jsem si o jidlo nerekla. Je to pravda o jidlo jsem mu nerekla. Rikala jsem si, jestli se nezepta sam. Nezeptal. Pry jak ma vedet, ze chci jist, kdyz mu to nereknu. Ale my mame uz tak 10 let problem s komunikaci.

No ja jsem stale ve vaznem stavu a neni nic uplne jasne, jak to bude. Mohu se projit po byte, idealne ale lezet a nic nedelat. Kazdopadne cele Vanocni dopoledne jsem s detmi uklizela - vetsinu casu jsem lezela a rikala detem co kam. Ale tez jsem pripravila stul a udelala br. salat. Manzel bych totiz jeste nakupovat a proste pro me ty Vanoce byly dulezite.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.12.19 10:45
@karkarka píše:

Zvladli bychom to i bez mamky, ale bylo by to pro deti narocne, musely by byt doma se mnou a nudit se. Navic na me koukat. Takhle se proste bavily a na vse zapomnely. Opravdu jela na maximum a vzdy ji za to budu vdecna. Ja bych to udelala tez, ale kazdy takovy neni. Jinou diskuzi na toto tema jsem nezakladala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.12.19 10:54

Zakladatelko, je to sice hezké, že zvete na vánoce přátele. Ale teď byla jiná situace, když jsi nemocná. Nejhorší na tom je, že když člověk potřebuje sám pomoci a po ostatních požaduje, co byl dříve zvyklý dělat sám. Mamka se dlouhodobě starala o babičku, která byla ležící, musela jí krmit, na plenách, ještě chodila do práce. Pomáhali jsme celá rodina, jak se dalo. A babička požadovala po nás všech, kteří jsme s ní bydleli, aby to všechno bylo, jak když ona to dělávala. Návštěvy k nám jezdily za ní. Mamka už byla potom na pokraji zhroucení, protože babička do práce nechodila a měla na to čas a hlavně neměla na starost nemohoucího člověka.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.12.19 11:00
@Michelle_M píše:
Tyjo chudák chlap, jede jak fretka a za to dostane neskutečnej pojeb od tchýně a manželka mu řekne, že ji zklamal… Já se mu ani trochu nedivím, že mu ruply nervy. Máma má ale holt „složitou povahu“, tak ona kazit večer může bez následků, muž je bohužel normální, takže si musí vyslechnout kázání a přijít s omluvou :roll:

Ja to muzi tak rekla vzhledem k nasi historii, kterou nechci tady rozepisovat. Jinak urcita mira vzteku je pochopitelna, ja to chapala, ale ke konci uz opravdu jecel a uz byl proste uplne mimo, bylo uz to za caru. On to vi, ja to vim. Za to se omlouval. Oba chapeme, ze mama nemela svetlou chvilku a omluvit by se mela hlavne ona.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.12.19 11:05

Chci tez vsem podekovat za podporujici prispevky, vsechny to vlastne vidite stejne, ze to byl a je proste narocna zivotni situace a ze je ti sice skoda, ze se to nepodarilo ustat, ale holt to je zivot. Jinak ja obema podekovala mnohokrat, za to jak se staraji. Mamce mam v planu pak nejak az to bude vse za nami rict v klidu, ze me to mrzelo a proste zjistit, proc ji takhle preskocilo. Dekuju moc za prani hodne zdravi :srdce: Diskuze me pomohla, dekuju

• Citovat
  • Upravit
15227
26.12.19 11:05
@Anonymní píše:
Zvladli bychom to i bez mamky, ale bylo by to pro deti narocne, musely by byt doma se mnou a nudit se. Navic na me koukat. Takhle se proste bavily a na vse zapomnely. Opravdu jela na maximum a vzdy ji za to budu vdecna. Ja bych to udelala tez, ale kazdy takovy neni. Jinou diskuzi na toto tema jsem nezakladala.

Tak to se omlouvám. Minule tu byla diskuze o ženě, která i přes svůj špatný zdravotní stav čeká další dítě (snad dvojcata) a bez mamky pomociby byli úplně nahraný. A ta mamka v důchodu mele z posledního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.19 11:17
@Anonymní píše:
Zakladatelko, je to sice hezké, že zvete na vánoce přátele. Ale teď byla jiná situace, když jsi nemocná. Nejhorší na tom je, že když člověk potřebuje sám pomoci a po ostatních požaduje, co byl dříve zvyklý dělat sám. Mamka se dlouhodobě starala o babičku, která byla ležící, musela jí krmit, na plenách, ještě chodila do práce. Pomáhali jsme celá rodina, jak se dalo. A babička požadovala po nás všech, kteří jsme s ní bydleli, aby to všechno bylo, jak když ona to dělávala. Návštěvy k nám jezdily za ní. Mamka už byla potom na pokraji zhroucení, protože babička do práce nechodila a měla na to čas a hlavně neměla na starost nemohoucího člověka.

Chapu, muselo to byt tezke. Nikomu bych to neprala. No u nas slo hlavne o deti. Ja nic nepotrebovala, ale chtela jsem mit ostrojeny stromecek, darecek a veceri. Chtela jsem, aby deti tim obdobim prosly nejak aniz by se pro ne neco vyznamne zmenilo. Neni potreba delat ze zivota tragedii dokud je nadeje, ze bude brzy vse zase v poradku.

• Citovat
  • Upravit
34393
26.12.19 11:18

Teda, nejvíc mi je líto tvého chlapa. Jede jak fretka a na štědrý den na něj ječí protivná tchyně, a manželka mu řekne, že jí zklamal. Docela by mě zajímalo, co ti na to řekl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová