Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahojky, jdu se vypsat ze situace, která mne mrzi. Mám rozvedene rodiče x let, táta žije s přítelkyní asi 10 let. Já ziji se svou registrovanou partnerkou 5 let a máme 3 leté dítko. No a to je hlavní problém. Taťka se mnou ma velmi sporadicky vztah. Volá minimálně, vidali jsme se vzdy jen u babi (jeho mamky) doma, ale poslední půl rok je v domově pro seniory, tak se s taťkou už nevidame vůbec. Nebydlime od sebe daleko, navíc 200m od našeho domu jezdí pravidelně pracovně za klientem. Teď na vánoce mne ani nepozval. Od babicky vim, že měli sešlost se synama od jeho přítelkyně. Každý syn si přivedl slečnu- jedna přišla s třemi dětmi z predeslych vztahů, druhá slečna bude brzy rodit. Mne taťka poslal dárky po moji mamce, paradoxně mi i me dceři poslal oběma 2500,což mi přijde hodně na to, že s námi vůbec netravi žádný čas… mrzi mne, že synove družky s rodinama k nám (do domu, kde jsem vyrůstala) můžou a moje dcera tam za celé 3 roky svého života ani jednou nebyla… od babicky taky vim, že taťka by se přes mnou orientaci i přenesl, ale jeho pritelkyne ho ockuje pořád proti mne, že žádnou lesbu nesnese, že nejsem normální atd… otázka taky je, jak moc ji opeavdu vadi to, že jsem lesba anebo jestli ji spíše jde o tatuv celkem bohaty majetek, protože já jsem jeho jedine dite, ji si za ty roky nevzal, takze porad jsem jediny dědic a ona je pry, podle babi a okoli vypicitava. Takze muj chladny vztah s taťkou se ji hodí… myslíte si, že můžu být pro tátu tak neakceptovatelna, že mne ani nepozve? Jak byste se k situaci postavili vy?
Tátův bohaty majetek už můžou mít na sebe napsaný synové jeho přítelkyně. A jestli to ještě neudělal, může to udělat a ještě i cokoliv jiného a k tomu si přítelkyni ani nemusí brát. Nemůžeš spoléhat, že dostaneš nějaký majetek, dokud ho opravdu nedostaneš.
Tak to by byla otázka majetku. Že jí vadíš už kvůli tomu, že jsi a ještě k tomu lesba, to je docela možné. Podle ní jsi divná a tvůj otec chce mít prostě pokoj. Nic jiného v tom nehledej. Je to normální pohodlnej chlap, co nechce žádné problémy. Určitě tě má i rád, ale nohu si kvůli tobě nezlomí, to zas ne.
Buď ráda, že máš mamku a babičku. Někdo nemá fakt nikoho. A taťkovi občas zavolej, nic po něm nechtěj, pořád je lepší chovat se k sobě slušně a laskavě, než si něco vyčítat. Stejně bys ničeho nedosáhla. ![]()
Moje máma žije 14 let s partnerem.. Taky má dcery.. jedna vnuka..
Co vidím okolo, tak vůbec bych neřešila nic přes babičku, protože třeba u nás to zase bylo tak, že jejich babička, naší mámu nemusela a prosě ji vyhovovalo všechno zvést na ni. Někdo řekne, že třeba taky třeba mámu omlouvám, ale bvyla jsem několikrát svědkem, kdy sama našeho nevlastního dědu,, nutila, aby zavolal, a prostě nechtěl. Ne, že by dcery rád neměl, ale tam jsem viděla taky takové- někdy zavolej, někdy se stav, někdy, někdy, taky tam byl problém, že měla život, který prostě on bral jinak- stará škola.. takže i to hodně ovlivnovalo.
Asi bych to viděla tak, neřeš nic s babičkou, je jasné, že přítelkyni nemusí, udělá zbytečně dusno mezi váma, u táty bych to spíš viděla tak, že se nemůže smířit s přítelknyni, ne sváma..Možná proto, kvám nejde, že vás prostě nechce vidět pohromadě.. Třeba náš nevlastní děda o kterém píšu, je stará škola, a toto by prostě nedal..
Já bych zkusila říct, jeslti bych mohla třeba 2.prosince přijít na návštěvu s dcerou a uvidíš..myslím, že prostě asi k vám zatím nepůjde, každý toto bere jinak, nemyslím, že tebe nemá rád a nebo vnučku, ale asi nechce prostě kv ám přijít a potkat tam,, ji
@Anonymní píše:
Tátův bohaty majetek už můžou mít na sebe napsaný synové jeho přítelkyně. A jestli to ještě neudělal, může to udělat a ještě i cokoliv jiného a k tomu si přítelkyni ani nemusí brát. Nemůžeš spoléhat, že dostaneš nějaký majetek, dokud ho opravdu nedostaneš.
Tak to by byla otázka majetku. Že jí vadíš už kvůli tomu, že jsi a ještě k tomu lesba, to je docela možné. Podle ní jsi divná a tvůj otec chce mít prostě pokoj. Nic jiného v tom nehledej. Je to normální pohodlnej chlap, co nechce žádné problémy. Určitě tě má i rád, ale nohu si kvůli tobě nezlomí, to zas ne.Buď ráda, že máš mamku a babičku. Někdo nemá fakt nikoho. A taťkovi občas zavolej, nic po něm nechtěj, pořád je lepší chovat se k sobě slušně a laskavě, než si něco vyčítat. Stejně bys ničeho nedosáhla.
To, že majetek se dá přepsat na kohokoliv vím také. A také na nic nespoléham.
Je mi smutno za tebe… Stojí tvůj táta vůbec o tebe? Nebere tě/vás jako samozřejmost, že tě má,, jistou,,? Třeba to chce radikální řez, aby mu něco došlo… Pozvání synů je z jeho hlavy? Není to jen divadlo, které uspořádala jeho přítelkyně a on se ho musí účastnit. Nebo jen nemá na to se postavit a říct, že jsi tu i ty?