Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@adresa víš kolik oni takových případů a výmluv zažili. A nejvíc kradou ženské s kočárky. Proč by zrovna tahle z jejich pohledu měla být vyjimka.
Zaplatila až po výhrůžce policií. Pokud by kajicně přišla sama s omluvou, to by byla jiná. Ale pokud ji personál musí nahanět a dohadovat se s ní, jak s olašským spoluobčanem, tak mi z toho žádná polehčujicí okolnost nevychází.
@adresa píše: Více
Ono stejně nikoho nějaké rvoucí dítě nezajímá, to není problém toho obchodu.
@Anonymní píše: Více
Na tohle jsou fondy. Na malých krámě h jde většinou o nákupy za pár korun a v těch velkých bývá kolikrát člověk na pokladnách tak hlídaný, že se to moc nestane
@Samina007 píše: Více
jenže i ty fondy nejsou nevyčerpatelné. Co se stane, až ten fond vyčerá? kdo to pak doplatí?
@mado píše: Více
Ano, vratila se samozrejme. Ale az nekdy za pul dne, protoze jinto secvaklo az doma pri vykladani nakupu. Tak ty veci dala zvlast a sla to pak doplatit.
@mado píše: Více
Mně to je vše jasné, proto jsem zakladatelce psala, že to co udělala prodavačka je standardní, nic sprosteho.
Pokud by se chovala sprostě, nadávala apod, to by bylo jiné
@stinga No, já už jsem opatrná se soudy, takže když jsem jí nenakoukla do hlavy a nechytila při záměru krást, věřím, že se řvoucím miminem se stávají mnohem horší věci než nezadat pin u druhého nákupu. Nedávno jsem byla svědkem, kdy na samoobslužkách naháněli “zloděje”, co nezaplatil, dohnali ho na parkovišti, pán se vrátil a ukázalo se, že nezadal pin. Prostě někdy je toho tolik najednou, že je člověk roztržitý a tohle - stejně jako cokoli jiného - prostě přestane být v danou chvíli prioritou a soustředíme se na něco úplně jiného (řvoucí dítě a být co nejdřív pryč), a to se může stát opravdu každému. I já už kolikrát čekala poměrně dlouho na pokyn, že můžu odebrat nákup, až se ukázalo, že napřed musím zadat ten pin, ale já už nikam nespěchám, tak jsem si mohla dovolit čumět kolem sebe a zjistit, že v tom fakt nejsem sama.
@Ncc1701_new píše: Více
já si myslím, že tady přece nikdo netvrdí, že se to nemůže stát, ale jde o reakci zakladatelky a její chování. Pokud takto něco zapomenu, tak jsem vděčná, že mi to dovolí napravit a nevolají policii. Prodavačka ji hned na zacátku řekla, že dopoledne kradla. Pak se z toho stala vyhrocená scéna s prosbami, aby se nevolala policie a volání manželovi. Možná je na vině i jazyková bariéra atd., nicméně založení diskuze, úvahy o stížnosti na prodavačku a návrat zpět do prodejny a probírání s jinými pracovníky, jak prodavačka „pochybila“ je za mě už trochu mimo a právě to se to spíš řeší…
@Keyllah ty fondy jsou na tohle obrovské u těch velkých společností a jinak seto se dělá jednoduše, stáhnou hodiny na brigádníky atd. Dělá se to každou chvíli. I pokud má prodejna menší obrat chvilkově, tak se jí vezmou hodiny a tím se to srovnat.
Já jsem takhle jednou šla po noční do obchodu, kam chodím docela pravidelně byla jsem taková rozcuchaná kruhy pod očima, prostě noční a měla jsem velkou tašku s oblečením takovou hadrovou co byly dřív v dm a takhle si chodím uličkama a hledala jsem nějaké „české“ výrobky co bych dala kamarádům z USA co k nám přijeli na návštěvu jako suvenýr, zároveň jsem chvátala a občas na mě v uličce čuměla prodavačka se zbožím myslela jsem že zrovna překážím, tak jsem se přesunula do jiné a za chvíli tma byla zase, nevěnovala jsem tomu pozornost. U kasy jsem zaplatila a ona pak po mě chtěla ukázat tašku. Ukázala jsem jí špinavé ponožky a spodní prádlo, hadry z noční a knížku
ještě se cítila uražená že jsem tam neměla žádný lup. Uražená bych se měla spíš cítit já? ne?
takže úplně v pohodě prodavačka je taky diagnóza ![]()
obrovské u velkých společností
no, ale víš, že jsou i menší prodejny, že? kde ani brigádníci nejsou
tam berou prodavačky uplný minimum, fondy na každou patku fakt nejsou a opakované krádeže zákazníků se jim taky solidně prodraží…
@Keyllah ano takové ty malé tamje to houby, znám i společnosti, kde to nad určitý limit platí prodavačky. Oni na těch pídí mini prodejnách počítají s tím, že to prodavačky ohlidaji.Ale nedochází jim, že je to nereálné
jenže to „ohlídají“ znamená, že to musí prodat. Takže se bud zeptají, nebo to normálně nakrájí, protože je to šunka, jako každá jiná. Zas když výslovně nechci patku, tak to řeknu a nikdy nebyl problém. U nás si je např. prodavačky kolikrát sami koupí atd.
Takže mi tady ty hlášky, jak by někdo doběhl na prodavačku a seřval ji, že patky jí jen prasátka, a jak nám Cechum nevadí špatná kvalita, přijdou mimo… Pokud by ta šunka byla cítit, nebo tam těch patek bylo víc, to už by byla jiná, to by za mě byl záměr vůči tomu dítku…Tady asi krájela, nikdo se neozval se speciálním požadavkem, tak to prostě nakrájela…
@Samina007 lidi, kteří fakt chtějí krást, což není případ zakladatelky, jsou neskutečně vynalézaví.
Ale stejně tak je fascinující postoj lidi ke krádeži v obchodě. Je to vidět i tady v diskuzi. Personál, který to zjisti a chce řešit, je špatný, sprostý, a pokud někdo nezaplatí omylem, že mu to systém pustí, tak je to problém obchodu.