Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Trochu jsem pročetla, prodavačka takových výmluv denně slyší, jak jako má vědět, že zrovna ty si neviňátko? Nevidím na jejím jednání nic špatného. A vůbec proč si se tak bránila té policii, když jsi měla čisté svědomí? Já když bych si byla jistá, tak ji nechám zavolat, byla bych sice potom za blbku, ale jako asi by mě nenapadlo se tak vehementně bránit, ať je nevolají ![]()
@Janli píše: Více
Nikomu nic zlého nepřeji, ale tobě přeji, aby až půjdeš nakupovat s dítětem, tak aby dítě někde na regálu našlo třeba tužku, propisovačku, kterou nějaký zákazník dal někam kam neměl, respektive nevrátil ji k ostatním tužkám. A dítě si může myslet, že tam tu tužku někdo zapomněl a vzalo ji do kapsy a přitom si toho dítěte všiml pracovník ostrahy… Není to žádný nereálný příklad, tohle se opravdu stalo.
Srovnávat obchod skrz který denně projde tisíce lidí a kdokoliv z nich může zapomenout zadat pin, něco vytáhnout z košíku,…, s bytem, do kterého se jde krást záměrně,… To srovnání je mimo.
@Petr-33 píše: Více
Tohle je největší chyba, jakou můžeš jako zákazník udělat, nechat se odvést někam do ústraní, nebo dokonce někam do „záchytové“ místnosti, jaké měli po revoluci některé obchoďáky. Tím se vydáš na milost a nemilost ochrance a když si budou chtít udělat čárku za chyceného zloděje, tak ho z tebe prostě udělají. Je třeba zůstat ve veřejném prostoru a trvat na tom, že člověk nic neukrad a pokud chtějí šacovat, ať si na to zavolají PČR.
Máme samoobslužný v práci a je to docela časté,0 že někdo nevědomky odejde bez placení. Ne každá prodejna má ty s váhou na odkládacím místě. A ono kolikrát je to stejně ztlumené, takže člověk zabraný do svých myšlenek, psi toho nevšimne. A kolikrát ani obsluha hned, pokud je v tu chvíli frmol. Ale nikdy se nikdo na kamerách nedohledával.
Už se prosím vzpamatujte. Srovnáváte člověka, který jde s úmyslem vykrást byt s člověkem, který neúmyslně nezadal pin? Jako fakt?
Já nešla do toho obchodu, do kterého chodím už 15 let, s úmyslem krást!
@Samina007 píše: Více
No prosím a na mě by tady dámy okamžitě volaly polici a zlynčovaly ![]()
A řešíte to nějak? Umíte si představit, že se chováte k zákazníkovi tak jak se ke mě chovala prodavačka v mém prvním úvodním příspěvku?
@rmot píše: Více
souhlas, kolikrát právě ta policie je nejvíc v klidu, vyřeší se vše na místě…jít někam za roh, kde nikdo jiný není, nevidí, pak už je to slovo proti slovu. Ani náhodou, hezky na veřejnosti, pod dohledem a v klidu za asistence pčr, když bude potřeba…
@Anonymní píše: Více
A jak se tedy k tobě chovala sprostě? To samozřejmě nesmí, ale to jsi nepopsala. Sprostě jak, co - nadávala? Strkala do tebe? Nebo co sprosteho si dovolila?
To, že ti zkontrolovala nákup a sdělila, že jsi dopoledne kradla, to je nepříjemné, ale ne sproste. Je to její práce a lidí, co nezaplatí ať už omylem jako ty, nebo úmyslně, už viděla hodně a všichni, nevinní i vinní, určitě řeknou totéž - omyl a zboží zaplatí nebo vrátí. Že chtěla volat policii k někomu, koho natočili jak nakoupil bez placení, není sprosté. Nemohla vědět, že nejsi zloděj a nebuď se s ní dohadovat. Zafungovalo to rychle, nákup jsi hned zaplatila a ona měla vyřešeno a mohla se vrátit ke svoji práci. Nikdo neříkame, že to není hrozně nepříjemna situace.
Ale bez ostudy, bez zviditelnění a bez toho, že se jim to znepříjemní, to lidi hodí za hlavu a příště budou zase nepozorní, nebo to úmyslně zkusí znovu.
Když nebude pokuta, budou lidi jezdit na dálnici klidně 200 a na okreskach 120.
Když nebude penále, budeme platit daně až se nám to bude hodit. Možná napřesrok.
My lidí takhle fungujeme.
Ty si teď dáš sakra pozor, abys měla zaplaceno. Já si dám sakra pozor, abych naskenovala každou položku a ne jako v Kauflandu, kdy mě skener nepustil do pokladny a obsluha zjistila, že jsem nenačetla 3 položky. Z nákupu za 5 tisíc. Myslíš, že se obsluha tvářila vlídne? Vůbec. Striktně sdělila - tak všechno ven a projeďte to znovu. Jeli jsme radši na klasickou pokladnu, už jsem neriskovala. Příště si to budu pořádně kontrolovat.
Příspěvek upraven 29.10.25 v 14:48
Dobrý deň,
chcela by som len objasniť situáciu – zakladateľka tejto diskusie je dlhoročnou členkou fóra a nejde o tú istú osobu, ako sa spomínalo vyššie. Užívateľku s nickom stearyl368 blokujem. Mám dôvodné podozrenie, že ide o reinkarnáciu nedávno zablokovaného nicku, čím porušuje pravidlá. Pravidlá porušuje aj vulgárnym napádáním v tejto diskusii.
Ďakujem za pochopenie
Pekný deň
Kika ![]()
ale ty jsi kradla, sice neúmyslně, ale to zboží jsi ukradla - co na tom pořád nechápeš, každý zloděj říká, že to nechtěl
do hlavy ti nikdo nevidí, důležitá jsou suchá fakta, pronesla jsi nákup bez zaplacení což je krádež, ještě s křičícím miminem v kočárku, což je osvědčený trik tmavých zlodějek
omylem nezaplatit rovná se ukrást, nevím jestli bys ji tak obhajovala, kdybys byla ta prodavačka a šéf chtěl po tobě manko zaplatit