Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@stearyl368 píše: Více
jak názorně předvádíš
ale tak aspon nás tu pobavíš ![]()
Samozřejmě zná každý nově příchozí známe firmy epipi… Hele jak blbě na tom člověk musí být, aby mu jako zábava stačilo trollení na internetu? ![]()
Něco takového se klidně může stát. Člověk si vždycky musí ohlídat, jestli zaplatil. V Německu jsou jiné samoobslužné pokladny, třeba v Netto to nemají vůbec nijak zajištěné, jednou se mi tam málem stalo to samé. Jsem zvyklá kartu jen přiložit, v tom hluku se pípnutí snadno přeslechne, účtenka tam taky často nevyjede vůbec, tak jsem přiložila kartu, sebrala nákup a chtěla jsem už jít (nic a nikdo by mi nebránil), ale naposledy jsem se ještě podívala na displej a tam visel nezaplacený nákup. Podle mě se jim to tam stává docela často, chodí tam hodně studentů a často tam takhle něco zůstane viset. Divím se, že si to ještě nějak nezabezpečili, asi jsou to pro ně malé ztráty
. Třeba v Lidlu a REWE si člověk musí ven otevřít tou účtenkou.
@Zuz186 píše: Více
No a já na displej nekoukla a bylo vymalováno. U nás Rewe a Netto samoobslužné nemá vůbec, ani třeba Edeka, za to jeden nový Lidl ano, ale účtenkou se neotvírá. Žádné zabezpečení, nic, nula a ještě k tomu nikdo nedohlíží.
@Janli píše: Více
Ten namátkový pracovník ji zastavil, když tam šla podruhé. A právě podruhé by stačilo říct: „Namátková kontrola, vezměte si nákup, účtenku a pojďte s námi.“ A někde v klidu by nakupující vybalil nákup, porovnalo by se to s účtenkou, částkou… A ten druhý nákup by seděl. Ale namátkový pracovník by dodal: „Máme vás tady na kameře, že jste dopoledne nezaplatila nákup. Jste ochotná ten nákup zaplatit, nebo to máme předat na policii?“
Stačí prostě takto jednoduše.
Však i v obchodech, kde si zákazník vezme skener a zboží si skenuje sám, dochází k namátkovým kontrolám. Když něco nesedí, tak podle kartičky (skener je vázaný na kartičku) se na toho člověka můžou zaměřit i častěji.
Je na tom něco zvláštního? Vždyť i ze strany obchodníka prostě stačí jen trochu chtít. Pokud obchodník ale nechce, tak je to víceméně spíš jeho problém.
@Petr-33 píše: Více
Tak on to evidentně nebyl namátkový pracovník, ale ten kdo si všiml, že dopolední zlodějka je zpátky. ![]()
Hele, až ve svým bytě chytíš zloděje, tak ho taky budeš žádat? Z pohledu prodavačky je zakladatelka zlodějka, tak s ní podle toho jednala a udělala dobře. Už se v tom obchodě ani neukáže… ![]()
@Janli píše: Více
Proč by se tam neměla ukazovat když má svědomí čisté ![]()
Víš kolikrát jsem platila kartou a zapomněla zadat pin?
Až po upozornění ostrahy, prodavačky jsem zadala.
A že bych od té doby nechodila do onoho obchodu?
Ne..
To mě můžou milovat ![]()
Přesně tak, proč bych tam neměla chodit, když mám svědomí čisté a já ho mám čisté.
A řekla bych, že zapomenutí pinu je ještě častější jev než se zdejším chytračkám může pozdávat.
@Anonymní píše: Více
Jich si nevšímej, známé firmy co čekají na kom dnes pohoní ega.
Taková klasika na epipi ![]()
@Petr-33 píše: Více
Ano tak nějak jsem to myslela, ten první odstavec jak popisujete. Úplně takto jednoduše
a bylo by to vyřízeno ihned, bez tyátru, protahování, prodavačka by si ušetřila čas.
Ale zde nemá smysl někoho přesvědčovat. Policii měla zavolat rovnou a že byla sprostá je úplně v pořádku.