Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
No z jejího pohledu jsi sprostá zlodějka a tak k tobě přistupovala (což jsi opravdu byla, nehledě na okolnosti). Za mě úplně v pohodě jednání.
@Anonymní píše: Více
Dost zajímavá situace, nevvim, proc to řešili teda az takto dodatečně, podle čeho to věděli. Každopádně, podle nich jsi kradla, tak se to řešilo ![]()
Upřímně, ona nic špatného neudělala. Chybu jsi udělala ty, ne ona. V tu chvíli jsi fakticky byla zlodějka, neúmyslně, ale to ona nemohla vědět. Asi postupovala tak, jak jsou prodavačky v takových případech instruované. Chápu, že to byla stresující situace a stále to tebou rezonuje, ale vysvětlilo se to, vše jsi urovnala a když na to přijde, víckrát už tam chodit nemusíš. Já jsem byla též jednou obviněná z krádeže v obchodě, bylo to hrozné, ponižující, nikdo neposlouchá, co říkáš, protože takových historek už tam slyšeli… Musíš se nad to povznést, nebylo to osobní. (Ale v tom krámě už jsem nikdy nebyla, ani v žádné jiné jejich pobočce. Z principu asi
)
Vážně? Ani trochu nás nehoupáš? Vždyť ty samoobslužný pokladny “křičí” pokud odebereš zboží z váhy před zaplacením.
Blba situace, ale prodavacka nemohla vedet, ze to cele bylo nedopatreni. Ostatne - odnesla jsi ten nakup bez placeni, takze jsi ho vazne ukradla. I kdyz jsi to nechtela a nezamyslela. Takze z jejiho uhlu pohledu jsi zlodejka byla. Uz je to za tebou, tak na to nemysli a priste se snaz holt vic soustredit na to, co delas, i kdyz ti u toho breci dite ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
Tak na kase jim zůstal viset nezaplacený nákup, který museli stornovat a ze záznamu na kamerách viděli, že jim zakladatelka odešla bez placení. A když se jim tam pak zakladatelka vrátila se stejným kočárkem a nejspíš ve stejném oblečení, tak ji prostě prodavačka poznala.
@Janli píše: Více
U nás v Albertu nekřičí. Napíše ti to na obrazovce, ale žádný zvukový signál ti nedá.
@Janli píše: Více
Nehoupám, v Německu v Penny a Lidlu nejsou samoobslužné, které fungují jako váha, jako u nás, jen německý kaufland to má stejně, tam je váha jako u nás a řve to samozdřejmě.
A jaký přístup by sis představovala? Ona předpokládala, že to od tebe byl záměr. Buď ráda, že tu policii nezavolala. Každopádně stát se to může, nestresuj se s tim. ![]()
@Cenarius píše: Více
Sprostá zlodějka. Co na to říct, chápu ji, přesto mi mohla říct co jsem provedla, nebudu se tady obhajovat, je mi zle jen z toho, že bych si měla bez placení odnést co by se byť za nehet vešlo. Jednou se se vracela, protože jsem měla o rohlík víc než jsem původně řekla.
@Duše_jako_kaviár píše: Více
Jaký přístup, snad že by mi řekla co se stalo ne? Ne že HNED bude volat policii, bez toho než by mi řekla co jsem vlastně provedla.
Dnes se mi stalo v obchodě něco hodně nepříjemného. Nemůžu se z toho vzpamatovat a pořád přemýšlím proč se pí. prodavačka nemohla zachovat jinak.
Jsme v Německu, manžel pracovně, já s dětmi po nákupech. Často chce někdo něco přivést, já ráda vyhodím, i když mám s tím docela obíhání a tahání. Dnes jsem byla i bez auta, venku lilo, tušila jsem, že se něco… Šla jsem nakoupit do Penny, kam už chodím mnoho let, zavedli tam samoobslužné kasy a já na ně ráda chodím, tedy téměř všude kde v obchodech jsou. Byla jsem s nejmladším dítkem, v kočárku. Na normální kase řada až za roh, normální kasy jsou tam jen dvě, ale snad nikdy jsem nezažila, že by jela druhá, tak i pro to jsem i dnes zvolila opět samoobslužnou. Nákup jsem měla malý a rozdělila jsem ho na 2×, první pro známé, ať mám pro ně zvlášť účet. Na samoobslužné kase šlo platit jen kartou. Byla jsem tam a platila už x krát. Zaplatila jsem první nákup, dítě už plakalo v kočárku, ale ještě v klidu jsem namarkovala a zaplatila i druhý nákup. Od prvního jsem měla účtenku, u druhého mi nevyjela, dítě už řvalo, tak jsem mávla rukou, nákup byl pro nás, účet nepotřebuji, problesklo mi hlavou, že asi došla páska (už se mi to tam stalo) a otevřela jsem si dvířka tou první účtenkou a šla jsem.
Samo, že si někdo vzpomenul později přes den, že by ještě něco z obchodu chtěl, tak jsem se tam vydala znovu. Nakoupila pár věcí a opět jsem zvolila samoobslužnou kasu, protože lidí na normální kasu bylo ještě víc než dopoledne. Zaplatila jsem, otevřela dvířka a hned za nimi mě zastavila prodavačka a ať vše vytáhnu, že jsem kradla. Řekla to nahlas, bez dalšího vysvětlení. Krve by se ve mě teda nikdo nedořezal, byla jsem v šoku a v hlavě mi šrotovalo co jsem kde zapomněla namarkovat nebo prostě co jsem provedla. Třesoucíma rukama jsem vše vytáhla, dala jí lístek, vše prohlédla a řekla, že to je v pořádku. Že jsem kradla dopoledne. V tu chvíli jsem byla prostě v šoku, nechápala jsem, něvěděla, prostě nic, okno, co se stalo, jen jsem přemýšlela co jsem omylem vyvezla v kočárku nebo co to má znamenat. Ona bez dalšího vysvětlení ťukala do telefonu a že volá policii. Já jsem se ji zeptala, jestli mi může říct co se stalo, že prostě nevím, ať nikoho nevolá, že ji moc prosím. Vše se tedy odehrávalo před dalšími lidmi. Ona, že to až přijede policie. Já ni, že to snad nemyslí vážně, že ji moc prosím ať mi řekne co se děje. Několikrát mi zopakovala, že volá polici, přiznám se, měla jsem už slzy na krajíčku, dítě už v tu chvíli v kočárku taky brečelo. Nechtěla se se mnou bavit. Bylo mi na omdlení. Nic jiného mě nenapadlo než zavolat manželovi co mám dělat. Popsala jsem mu situaci, řekl mi ať dám telefon nahlas, prodavačka, že se s nikým prostě bavit nebude. A znovu po x té, že volá policii. Měla teda u ucha telefon a mluvila do něj. Manžel na ni naléhal ať nám objasní co se děje. Nakonec svolila, že jsem dopoledne měla dva nákupy a zaplatila jsem jen jeden. V tu chvíli jsem přemýšlela jak se to stalo, kartu jsem přiložila i na druhý nákup…a v tu chvíli mi to došlo, nezadala jsem pin, vůbec, ale vůbec mi to nedošlo, byla jsem myšlenkama jinde, neumím si to vysvětlit a navíc to byla částka, kdy jsme pin nečekala. Do toho plakalo dítě. Okamžitě jsem se omluvila, že to nebyl žádný úmysl, ale nepozornost. Ona, jestli chci teda ten nákup zaplatit nebo má zavolat tu policii? V tu chvíli už jsem opravdu myslela, že to snad nemůže myslet vážně, že ho samozdřejmě zaplatím. Přinesla lístek, já jsem zaplatila a šla jsem. Klepala jsem se ještě dlouho. Byla sprostá, arogatní. Připadala jsem si jak zločinec. Chápu, že se jim to tam třeba stává…že toho někdo využívá, zneužívá nebo nevím co. Pokud by mi třeba někdo chtěl napsat, že ji mám pochopit. Úplně to chápu a stydím se za sebe. Ale to, že hned bude volat policii, bez vysvětlení, nepobírám to ještě teď. Viděla, že jsem z toho v šoku, že vůbec nevím co se stalo, byla jsem překvapená.
Jaký máte na to názor vy?