Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Kryptozoo píše: Více
Nesmí je ani zadržet. To je omezování osobní svobody a to může pouze policie.
@Anonymní píše: Více
když tě tak čtu, tak si říkám proč ne
se nedivím, že si pak o nás vykládají že kradem atd…děláš nám hezkou vizitku…
@Keyllah píše: Více
A já jsem napsala, že klidně můžou, vysvětlím jim to. Ale věřím, že k tomu nedojde.
@Kryptozoo píše: Více
opravdu nemuže u vchodu security zkontrolovat nákup? u samoobslužných pokladen se to děje celkem běžně, že kontrolují nákup podle účtenky ![]()
Jako chapala bych, ze si nekdo stezuje, ze byl obvinen nepravem. Ale ukrast nakup a pak si jeste stezovat, to uz je jina liga ![]()
Nakup asi jo, zalezi na podminkach. Ale nesmi te sacovat, kontrolovat tasky a tak.
@Tarena píše: Více
to jsem ani nemyslela, mě šlo o tu kontrolu provedeného nákupu…
Já si „stěžuju“ jen na to a je to v mém prvním příspěvku, proč mi pí. prodavačka hned neřekla o co jde, jen a pouze na to, stačí si tedy opravdu přečíst klidně jen úvodní příspěvek, prostě jen na to. Několik minut dělala tyátr pro obchod, i když jsem ji slušně žádala co se děje, nic víc, nic míň, ale chápu, že pro bizarnost si zde každý najde co chce a osočí kohokoli s čehokoli.
Příspěvek upraven 28.10.25 v 10:34
U scaneru tam to je asi v podmínkách, ty kontroly. Na samobsluzne netusim.
Vždyť nic neukradla. Omylem neproběhla platba, když se vše vysvětlilo, tak zaplatila dodatečně. Zakladatelka je naštvaná za to, jak s ní prodavačka jednala. Já to chápu, zažila jsem kdysi podobné chování u lékaře, řešila jsem to v jedné skupině na fb, poradili mi na chování lékaře podat stížnost…byla jsem tak vytočená, že jsem to opravdu chtěla udělat. No, jen jsem napsala špatnou recenzi.
Na místě zakladatelky bych si asi stěžovat nešla, podle mě tím ničeho nedocílí, i když ji chápu.
Byla bych rada, ze ze to vyresilo bez policie a nechala to byt.
To, ze jsi to udelala nevedemky vis a tvrdis jen ty.
A prava zlodejka by reagovala jak? Rekla by, joooo dostali jste mne, jsem zlodejka.
Taky by rekla, ze to byl omyl, ze prece vytahla kartu a pipla.
Myslím si, že kdybys nic neukradla, tak nikoho neprosíš, ať nevolají policii. Proč by ses jí měla bát? Ale dobře jsi věděla, kde je průšvih. Chápu, že vymyslet pohádku se musí.
ale fakticky o krádež byla. Odešla s nákupem, který nezaplatila. Takže pokud by obchod zavolal policii a ta to řešila, byli by v právu a jelo by se podle zákona. Tady policii nezavolali, nechali ji to zpětně zaplatit a ona si ted pujde stěžovat
že na ni jako na někoho, kdo odešel bez zaplacení chtěli zavolat policii?
tak to bude hodně zajímavý, jen se víc ztrapní…