Chování prodavačky, nemohu se z toho vzpamatovat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.10.25 11:16
@Keyllah píše: Více
Řekla mi to až po naléhání a několika vyřčeních, že zavolá policii, že se budou až oni se mnou bavit, řekla mi to až po tom co jsem mluvila s manželem, řekla mi to po několika trapných minutách kdy jsem se ji stále dokola ptala proč chce volat policii, co jsme provedla, co se stalo. A jakmile mi to řekla, mi to došlo a vše se ihned vyřešilo, v tu chvíli z její strany už v klidu…jde mi jen o to zbytečné před tím než mi řekla proč tu policii chce volat.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.25 11:17
@hanka.br. píše: Více

Sice psala, že to nehlásí, ale i kdyby hlásilo, mohla prostě jet na půl plynu a nesledovat, dělala vše automaticky a nepočítala s tím, že bude chtít PIN, mně se stalo, že jsem pila a odcházela, prodávacka na mě houkla, že chtějí PIN, měla jsem nakup pod 100 Kč a nepočítala jsem s tím.
Zakladatelce rvalo dítě, mohla být ve stresu, celkem to chápu.
Já pořád vidím tu svou mámu, která zaplatila, pak ty peníze sbalila a odešla, protože nepočkala, az ji někdo vrátí. Přitom běžná věc, ale byla myšlenkami jinde. Prostě omyl a nikdo to nerozpitvaval a neřešil. Prodavačka byla velmi slušná.

• Citovat
  • Upravit
812
28.10.25 11:17

Ona, že to až přijede policie. Já ni, že to snad nemyslí vážně, že ji moc prosím ať mi řekne co se děje. Několikrát mi zopakovala, že volá polici, přiznám se, měla jsem už slzy na krajíčku, dítě už v tu chvíli v kočárku taky brečelo. Nechtěla se se mnou bavit.**
**Manžel na ni naléhal ať nám objasní co se děje. Nakonec svolila, že jsem dopoledne měla dva nákupy a zaplatila jsem jen jeden. V tu chvíli jsem přemýšlela jak se to stalo, kartu jsem přiložila i na druhý nákup…a v tu chvíli mi to došlo, nezadala jsem pin******

Prodavačka ji nakonec sdělila, že zakladatelka nezaplatila dopoledne, ale až po naléhání od manžela, předtím ji jen oznámila, že ji vše sdělí, až přijede policie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41182
28.10.25 11:18
@Anonymní píše: Více

v uvodním příspěvku to ale píšeš jinak, tam píšeš, že ti to řekla poté, co zkontroloval uctenku, tedy ještě před voláním manžela atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
28.10.25 11:19
@saddreamer píše: Více
píšeš uplně něco jiného. Ty ses vrátila to zaplatit, ji vyhmátli až když šla nakupovat znovu. Fakt nevidíš rozdíl?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9011
28.10.25 11:19

Vždyť tady sama psala, že si může transakce ověřit v internetovém bankovnictví. Takže se vůbec s prodavačkou nemusela přit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.25 11:20

Ne tohle se mi za mou platící kariéru stalo poprvé. Nebo myslíte, že chodím běžně do obchodů, neplatím a takhle mi to prochází, tomuhle už se musím i já smát, že někoho napadne.
Ano její reakce byla bouřlivá, zbytečná, arogantní…okamžitě se reakce změnila když mi řekla co jsem udělala, viděla na mě, že v tu chvíli si to uvědomuju, hned jsem to řekla, reagovala, přinesla pásku, zaplatila jsem a bylo vyřízeno. Kdyby se normálně slušně zeptala, řekla mi to, bylo by to vyřešeno hned a já bych se zde neptala, jestli tahle její reakce před vysvětlením co jsem udělala, nebyla zbytečná a přehnaná.

• Citovat
  • Upravit
41182
28.10.25 11:23
@saddreamer píše: Více

hele, fakt nee…má to tam už dřív - *třesoucíma ruka jsem vše vytáhla, dala jí lístek,, vše prohlédla, a řekla, že to je v pořádku. **Že jsem kradla dopoledne***- ještě před manželem atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15156
28.10.25 11:24

V Německu se na terminálu se objeví zelená fajfka a nápis platba schválena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
28.10.25 11:26

No když se ptáš - je docela možné, že tohle provozuješ častěji, Těch podivností a nesrovnalostí i ta tvoje ustrašená reakce - hodně tomu nahrává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.25 11:27

Zkontrolovala účtenku z toho nového nákupu, který byl v pořádku, ten chtěla úplně nejdřív vidět, celý ho prošla a řekla, že tento nákup je v pořádku. A ano pak řekla, že jsem kradla dopoledne, ale já si nebyla vědoma, že bych vzala něco bez placení, prostě jsem nechápala jak to myslí, ptala jsem se ji na vysvětlení, přemýšlela jsem, jestli jsem něco omylem vyvezla v kočárku a na to ona stále, že mi nebude nic říkat, vysvětlovat, že mi to vysvětlí policie. Já nechápala stále co mi bude vysvětlovat, protože jsem si NEBYLA VĚDOMA, že bych dopoledne něco vzala bez placení. Pak jsem byla v koncích, mluvila s manželem, ona mi pak řekla jak to bylo a okamžitě se to vyřešilo, mi to došlo až mi to řekla…ne jen tím že mi řekla, kradla jste dopoledne. Protože nejsem zloděj, nedocházelo mi co jsme mohla ukrást dopo, když jsem vědomě nic nevzala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.25 11:28
@karkarka píše: Více

Nepodívala jsem se na terminál, píšu to tu někde, už jsem se prostě nepodívala, nehlásí to.

• Citovat
  • Upravit
15492
28.10.25 11:31

Taky jsem často už myšlenkami jinde. A tohle se může stát. Když člověk platí pár korun, tak nečeká, že to bude chtít PIN, takže taky jsem přiložila kartu a balila se, že odcházím. Mne se teda nikdy nepovedlo odejít, protože to někdo kontroloval, tak mě upozornil. Určitě to nebyl úmysl. Nebo se mi stalo, že jsem si neuvědomila, že jsem nezaplatila. Mně to vždycky dojde vše rychle, ale věřím tomu, že by se mi mohlo povest to, že budu odchazet. Jsem někdy roztržita, když toho mám moc. Často třeba vbehnu do obchodu jen pro pár věcí, mám v ruce klíče, telefon. No a jednou se mi povedlo dát nakupovanou věc místo do košíku do kabelky. Byla jsem myšlenkami jinde. Naštěstí mi to hned došlo a dala jsem to do košíku. Ale bylo mi opravdu hrozně trapne, kdyby si toho někdo všimnul a myslel si, že kradu. Nebo mi nebylo dobre, takže jsem se napila z láhve, kterou jsem teprve měla zaplatit. Nepříjemná situace. Ale hned přece nejsem zloděj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
28.10.25 11:32

Jestli zakladatelka zvládla komunikaci a dohadování s prodavačkou, tak nám určitě napíše úvodní příspěvek německy, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.25 11:32

Ustrašená reakce byla, protože mě šokovalo co mi řekla!!! V životě se mi nestalo, že by mě někdo takto konfrontoval, že by mě takto osočil, když jsem si nebyla vědoma, že jsem něco udělala. Ale klidně si to myslete, vám nemá smysl nic vysvětlovat, asi máte s lidmi špatné zkušenosti. Já je nemám :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák