Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Kelsey1 píše: Více
a kdyby se nevrátila nikdy, tak ji podle kamerového záznamu a karty manžela stejně dohledají..
@Anonymní píše: Více
No to by tvrdil i ten zlodej, ze nevedome.
@saddreamer píše: Více
jenž mězi titulováním že je zlodějka a upozorněním na to, že to opravdu bez zaplacení zcizila a že prodavačka měla právo takto reagovt a volat policii je trochu rozdíl a to tu psali. Ze by zakladatelka měla být ráda, že policii nevolali, protože to krádež byla…no, zakladatelka si chce jít raději stěžovat, takže si nedovolím odhadnout, jak to vlastně bylo, neb ten, kdo by to opravdu udělal omylem, tak si sype popel na hlavu a je rád, že je rád…
@Keyllah
Já Ti nevím. Pokud bych chtěla něco ukrást a přistihli mně, asi bych si nestěžovala, ale dlouho bych se tomu obchodu vyhýbala.
Ale na stížnost bych se asi fakt vykašlala, i kdyby se prodavačka chovala fakt hnusně, tak stížnost tím nic nevyřeší. Hodila bych to za hlavu.
píše, že nic neudělala, ale zároven přiznává, že nezaplatila. Jak se takovým lidem podle tebe říká? A, že o tom nevěděla, kolik myslíš, že to takových lidí říká? Taková ohraná písnička pro prodavačky.
jenže ty jsi normál, ty nejsi běžný vzorek „zlodějů“, jestli mi rozumíš…jsou tací, co půjdou dvakrát do stejného obchodu během dne a jsou tací, kteří udělají scénu, budou si stěžovat, že k nim byl někdo hrubý, že to na ně někdo hodil, že rasizmus atd…Se zloději, kteří omylem zapomněli zaplatit, protože nefungovala karta, nebo to omylem dali do kočárku atd…se ty chuděry setkávají dnes a denně…
Je to divný. I kdybych přijala tu pohádku s páskou, když proběhne platba, terminál hlásí, že transakce úspěšně proběhla. A to bys přece viděla, že platba neproběhla. Mně to přijde jako výmluva.
My zapomněli zaplatit auto
. Všechno jsem podepsala, odjela zkušební jízdu. skočili jsme do auta a stihl nás chlápek s tím, že jsme auto nezaplatili. Chyba to byla na obou stranách. Oni se nepřihlásili a nás to nenapadlo. Takže jsme se tomu Zasmálí, zaplatili a odjeli. Asi za 40 minut volá chlápek zase, že nám k autu nedali techničák. Tak jsme jeli zpátky.
@Majinka7 píše: Více
Píšu, že jsem neudělala nic vědome, přiložila jsem kartu a protože jsem nemyslela, už jsem se nepodívala, že bych třeba měla zadat pin, nečekala jsem to, byla to malá částka. Byla jsem rozptýlená, nepozorná. Přiznávám, že jsem pochybila, furt dokola a dokolečka, odnesla jsem nákup bez placení, ale nebyla jsem si dědoma, že jsem ho nezaplatila. nebyla, vůbec. Kdyby mě nekonfrontovala, nevěděla bych to do teď.
@Keyllah píše: Více
To nevadí. Záznamy se ukládají. Klidně může otevřít téma stížnosti a jít na policii. Oni si záznam prohlédnou. Nevím, jak dlouho to mají průmyslové kamery. Na soukromé se ukládá 5 týdnů. Nám se v létě stalo, že policie zvonila. Chtěli se podívat na naše kamerové záznamy. Protože u hospody někdo ukradnul dvě kola. Podle obecních kamer jeli naším směrem po cestě nebo chodníku. Ale všude obecní nedosáhnou. Tak šli žádat i soukromé záznamy. Bylo to dva týdny od krádeže kol. Dohledali jsme to. Udělali si fotky ze záznamu a šli. Oni hledali kamerový záznam, kde jim bude líp vidět do obličeje. Tak obcházela policie na ulici všechny, kdo má kamery. Aby jim to pomohlo.
Příspěvek upraven 28.10.25 v 11:07
@hanka.br. píše: Více
Uff tady to je fakt těžké, nehlásí, píšu to po několikáté, v Německu jednou provždy nehlásí!!! Ale třeba to konečně zavedou jak u nás.
Jenom ať si stěžuje, ať si nechá dodatečně zavolat policii, bude mít aspoň záznam u policie, že je zlodějka a ve všech Penny i jiných obchodech v okolní oblasti bude viset její fotka, bacha, tahle Češka s kočárkem krade a používá kartu na jméno XY, takže její muž až někam půjde platit touhle kartou, tak bude pod dozorem.
Jo, jenom ať si zajde stěžovat, aspoň bude nějaká legrace a třeba přijde s dalším pořekadlem ![]()
@Majinka7 píše: Více
Ano, nezaplatila, ale byl to omyl. Zloděj je pro mě někdo, kdo to udělá schválně. Já jsem taky jednou nezaplatila (nějak jsem se zamyslela a zapomněla jsem), pak jsem se tam vrátila a zaplatila dodatečně. Takže jsem asi na 5 minut byla zloděj?
A ano, prodavačku i chápu, nemůže vědět, jestli to byl úmysl/omyl, ale mohla aspoň říct zakladatelce, o co jde, ta byla zmatená a nechápala, co se stalo, prodavačka ji to odmítla sdělit.
ale to není pravda, v uvodním příspěvku je napsáno, že ji prodavačka řekla, že dopoledne nezaplatila - to není dostačující? to přece není o tom, že by jí to odmítla sdělit. Rekla jí to, jen zakladatelka „nechápala“…
Třeba takhle nevědomky neplatíš častěji. Je divné, že po jednom prohřešku by ta reakce byla takhle bouřlivá.