Chování prodavačky, nemohu se z toho vzpamatovat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2499
28.10.25 12:09
@zmrzka35 píše: Více

Protože je divná? Lidi mají různé úchylky. Nebo se jen baví. Krom toho, založit diskusi, kde sama sebe napráskám, že kradu, to už je vyšší dívčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
28.10.25 12:09

Ale ty se na to pořád odmítáš podívat optikou té prodavačky. Že jsi slušný a poctivý člověk, to na čele napsané nemáš. Ona ti naprosto jasně řekla hned zkraje, že policie přijede řešit tvou dopolední krádež. Co jiného by s tebou měla probírat, když z jejího pohledu to bylo jasné? Měla ti diskrétně špitat do ouška, že se ti i přes tvou snahu nepodařilo zaplatit druhý nákup, chyběl jen malinkatý detail - zadat PIN a poprosit tě, jestli bys jí mohla laskavě doprovodit k terminálu a napravit toto drobné opomenutí? Z jejího pohledu jsi použila běžnou fintu zlodějek, kterou tam musí řešit několikrát do měsíce, možná i do týdne. Chápu, že je to zostuzující, zraňující. Ale jít si na ni stěžovat? To si fakt začínám taky myslet, že jsi trol, protože takhle nesoudný snad nemůže nikdo být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8048
28.10.25 12:13

Protože tady trefit na diskusi, kterou by nezaložil anonym nebo nováček a u které se časem neukáže, že je to další uměle vytvořený příběh plný nesrovnalostí, je vzácnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.25 12:14
@rmot píše: Více

No, co jsem v tu chvíli měla dělat. Nic jsem nevzala, řval, co jsem vzala, nevěřil, po prohledání zjistil, že fakt nic, tak se ještě omluvil. Měla jsem mu říct, že jsem nic nevzala a ať teda zavolá policii? A čekat bůhvíjak dlouho, až přijede policie? Bůhví, jak by se ke mně chovala policie, byli by z toho možná akorát otrávení, že na nic nepřišli a byl to zbytečný výjezd.
Já se podřídila autoritě a nechala ať zkontroluje, že fakt nic nemám. V tu chvíli mě ani nenapadlo jednat nějak jinak.
Taky mi pak někdo řekl, že sekuriťák ti prý nesmí prohledávat věci ani oblečení (to jsem dřív nevěděla), ale co udělat zpětně? Podat na něj stížnost?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.25 12:14
@Anonymní píše: Více

Pokud máš strach, že nezvladnes platit, tak choď na běžné kasy. Tak to řeším já, protože vím, že jsem roztržita a dělo by se mi to taky. Takže to eliminuji tim, že jdu k prodavacce.
Chápu i nervy, pro mě je každý kontakt, se kterým nepočítám, mimo komfortní zónu a mám s tím problém. Jsem hodně nesebevedoma.
Přiznávám, že já bych si tedy nestěžovala, doma bych si zanadávala a chvíli bych chodila nakupovat někam jinam.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.25 12:15

Děkuji, ale jejda tady se zase vyrojí teorií, od trolla, přes politování, po zajímavé čtení.
Jak jsem psala na úvod, otázka zněla jednoduše, zda musela prodavačka hned tak reagovat, okamžitě, nic víc, nic míň a ano téhle odpovědi se mi dostalo. Že musela, že jestli si uvědomuju kolik takových zlodějů jako jsem já tam denně řeší. Nebo dokonce sprostých zlodějů. I když se na to podívám jejíma očima, stejně bych nejdřív v klidu řekla co se stalo a až dle rekace bych přistoupila třeba na razantnější jednání. Nic to nestojí. A ji by to nestálo minuty navíc.

• Citovat
  • Upravit
10827
28.10.25 12:18
@Michelle_M píše: Více

Přesně! Stěžovat si na prodavačku, díky které obchod nepřišel o prachy, protože vypátrala „zlodějku“,… Myslíš, že její vedoucí/ředitel ji potrestá? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
28.10.25 12:19
@Bytsamsebou píše: Více

Mě by hlavně zajímalo, jak si bude stěžovat a celou situaci vysvětlovat, když neumí německy… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21836
28.10.25 12:19

Prodavačky mají spoustu svoji práce, kterou pak nestíhají, když se musí dohadovat s neplatícíma paničkama, co tam hrají hysterické divadlo a ještě se cítí dotčené, že je někdo na jejich krádež upozorní.
Něco ukradnou a diví se, že se s nimi jedná jako se zloději.
Jak má prodavačka poznat, že jsi fakt ta jedna z tisíce, co opravdu shodnou náhod neúmyslně nezaplatila nákup nebo to děláš běžně a maskuješ to nejčastějšími fintami, tj. rozdělení nákupu, kočárek a běžné vzezření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.25 12:20
@Bytsamsebou píše: Více

Nechci aby ji někdo potrestal.

• Citovat
  • Upravit
8477
28.10.25 12:21
“ když se na to podívám jejíma očima, stejně bych nejdřív v klidu řekla co se stalo a až dle rekace bych přistoupila třeba na razantnější jednání.” asi bych tohle řekla v okamžiku, kdyby jsi reálně byla v její kůži a zažila to, co ona. Ono je fakt rozdíl řešit takovou situaci poprvé nebo x-krát (za směnu/týden/měsíc).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10827
28.10.25 12:21

Pak tvá stížnost postrádá smysl 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21836
28.10.25 12:25

Kdybys to musela hradit ze svého, každé takové manko, co tam tobě podobné udělají, zdržovalo tě to jednání od tvé jiné práce, kterou bys pak musela dodělavat po pracovní době, tak už vidím, jak bys jednala v klidu a s úsměvem s někým, kdo krade.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8048
28.10.25 12:37

Však já to nemyslím jako tvou kritiku, věřím, že v tu chvíli to byl stres a po bitvě je každý generál. Spíš jsem to napsal obecně jako radu pro všechny, kdyby to někdo zažil. Navíc jako ženské máte velkou výhodu :) Obvinění od ženské, že tě osahával, má úplně jinou váhu, než když se takto začne ohrazovat chlap :) Jinak u takového magora je nejlepší nic mu nedávat, zachovat klid a trvat na přivolání PČR, protože když se s ním začneš prát nebo přetahovat o tašku, tak jen přistoupíš na neho hru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15475
28.10.25 12:45
@Kelsey1 píše: Více

Jj, už platím mobilem. Ale mám dvě karty a tu jednu záměrně v mobilu nemám a musím ji párkrát použít. A i při platbě mobilem se mi stane, že platba neprojde a musím přiložit podruhé. Taky můžu po pípnutí mobil hodit do kapsy, pokud si to nezkontroluji - i to se může stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák