Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Sára 1 dej si platby mobilem. Stačí přiložit k terminálu mobil. Nebude to po tobě cítit PIN, jak je to klasicky u karty.
@Anonymní píše: Více
však v pořádku, kdo by se chtěl dohadovat se zlodějem? Tebe by bavilo dennodenně poslouchat výmluvy tohohle tipu? Zavolat policii a ať se to vyřeší přes ní. Určitě není placená za dohadování se s neplatícími zákazníky.
@Janli píše: Více
Nenapíšu neboť německy psát neumím, mluvit ano, domluvím se, pí. prodavačka chápala co jsem ji řekla a já zase rozuměla jí.
@smile_xxx píše: Více
co jsem slyšela, chodí krást i po chycení. To jsou lidi, kterým je to úplně jedno. Naopak jsou ještě agresivní na prodavačky.
V každém případě bych neřešila na emiminu chování prodavačky, ale někde se tiše styděla, jak jsem hloupá. Ono je samozřejmě mnohem snazší ukázat na hroznou prodavačku než přiznat svou chybu.
@hanka.br. píše: Více
Jsem hloupá a svou vinu jsem přiznala opakovaně. Stále mi tady ale někdo podsouvá, že z toho viním jen prodavačku, že já nic, já muzikant. Vy si berete z příspěvků jen co chcete. Ne, já se provinila, aniž bych to věděla, vyřešila to, s nikým se nedohadovala, že bych to neudělala a blablabla…já se ptala zda je nutné, aby se prodavačka takto ihned chovala, zda není lepší říct co se přesně stalo, protože i ta prodavačka by si tohle celé zkrátila. Jsem slušný, spolupracující, poctivý člověk, který měl zrovna zastrčenou hlavu v zadní části těla a ano stydím se za to co se stalo a bylo to zbytečné a ještě bych takhle mohla psát a psát furt dokola. Úplně stačilo kdyby mě vzala bokem, řekla mi podívejte se, namarkovala jste to, ale nezadala pin, co s tím budem dělat nebo nevím, prostě kdyby to řekla hned…ale byla opravdu zlá, arogantní a bez vysvětlení chtěla volat policii.
Příspěvek upraven 28.10.25 v 12:02
Jestli se to fakt stalo, tak to byl magor, co se u ochranky dlouho neohřeje. Ochranka má stejné pravomoci, jako jakýkoliv jiný občan a ve chvíli, kdy ti bez tvého souhlasu sáhne do tašky, nebo nedejbože tě začne šacovat na těle, je ve velkém průseru. Je to úplně stejné, jako kdyby k tobě na ulici přišel cizí chlap a začal ti hrabat do kapes. Jediné, co může, tak zavolat PČR.
Příběh „zakladatelky“ nekomentuju, prostě další anonymní vyprávění.
Asi nemá moc cenu se tady obhajovat, pokud máš pocit, že se prodavačka nezachovala profesionálně, tak stížnost poslat můžeš. Rovnou i třeba upozornit na nedostatečné zabezpečení.
Tak a teď mi řekni, co plyne z celé zkušenosti?
příště nedělat scény- ano dělala jsi je, když jsi se slzami na krajíčku prosila, ať nevolá Policii, několikrát se ptala, co jsi udělala, volala manželovi ( mimochodem, taky bych s manželem, ani nikým po telefonu nemluvila, nezájem!)… Prostě příště si nech na místo zavolat Policii hned!!!
A dovedeš se na to podívat i očima druhého?
Nakup jsi ukradla, odešla jsi s ním bez zaplacení. Tečka. Víš, kolikrát už tohle museli řešit? V řadě obchodů Tě tam „zadrží“ a volají rovnou policii, vůbec se s Tebou nebaví. Proč taky? Jsi na kameře.. Vytáhni si tu zádel konečně. Zlodějů jsou mraky, skoro všichni dělají neviňátko překvapené a tvrdí „já zapomněla, byl to omyl“. Ona fakt není jasnovidec, jestli ty jsi ten 1 případ ze sta, kdy to byl skutečně omyl.
Stížnost je úplně mimo. Přestaň hysterčit a dělej, co máš (plať).
@Bytsamsebou píše: Více
Ano příště bych věděla, ale to se už nestane a pokud ano, jdu se nechat někam vyšetřit na absolutní roztržitost. Po bitvě kadý generál. To i já. I když tady jsou generálové ještě něco víc než samotný generál. Já bych udělala věcí kdyby, jojo dneska v klidu bych to asi taky udělala jinak. Ale v tu vypjatou chvíli?
Vy, co tady zakladatelku osočujete, že to ve skutečnosti bylo jinak, že nákup nezaplatila záměrně, napadlo vás, proč by proboha měla potřebu o tom psát na net?