Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Taky si myslím, že paní prodavačka prostě jen dělala svou práci. Z jejího pohledu vlastně neudělala nic špatného a myslím, že na jejím místě by ses pravděpodobně zachovala úplně stejně. Ale fakt zvláštní situace, taková se asi každému nestává. ![]()
@Anonymní píše: Více
Určitě to bylo jak popisuješ? Když jdu na samoobslužku, tak se nákup odebere až po zapalcení ![]()
@BohunkaP píše: Více
Nejsem troll a nekradla jsem. Nic víc k tomu nemám co říct. Jen že píšu hodně, ale ne tady.
@BohunkaP píše: Více
Naprosto s tebou souhlasím. Náš obvyklý trollík.
Ten styl psaní je nezaměnitelný a lehce rozpoznatelný.
Sice ti věřím, že jsi to neudělala schválně a bylo to pro tebe ponižující, na druhou stranu prodavačka tě nezná, zato má jistě své zkušenosti se zloději, kteří se tváří šokovaně, mají spoustu výmluv, vypadají slušně. Buď ráda, že tu policii nevolala, mohlo to dopadnout hůř. To její jednání má za účel odstrašit další případné zloděje. Ber to jako ponaučení.
@arinecka píše: Více
Prosím když už se vyjadřujete k tématu, přečtěte si ty předchozí odpovědi, v Německu to tak není, odkládací pult není váha, mají to tak jen v německém Kauflandu. Klidně můžete markovat a dávat věci hned do tašky, což jsem ani v tomto případě neudělala. A musí to mít na kamaře, vše do detailu. Každý pohyb, takže ta rekace prodavačky je o to horší, Viděla, že to nebyl žádný úmysl. Ale má hloupá roztržitost. Vše jsem dala na odkládací pultík, který tam nemá žádný význam, jen, že je odkládací…a pak do tašky.
@Janli píše: Více
Baví mě jak se neuvěřitelně mýlíte. Ale admin/ka by potvrdil/a.
Zažila jsem, taky v Penny, cikàna, který vykřikoval na celý obchod, jak on by nikdy nic nevzal, že je to diskriminace a obvinění jen pro barvu pleti a oháněl se ombucmanem a soudem pro lidská práva…než musel vytáhnout věci z kapes a ejhle, drahé cukrovinky se mu tam dostaly asi omylem.
Celou dobu se tvářil jako oukropeček, nejslušnějši ze slušných. Taky se tvářil, že se pohybuje pouze ve společnosti, kde se jim význam slova krádež, ještě nedoneslo.
Nechápu, čemu se zakladatelka, pokud budeme hrát hru, že to fakt není troll a nejsou prázdniny, divý. Takových slušných a čestných zlodějek už v tom obchodě museli vidět.
Prodavačka měla asi prosit. Milá paní, prosím, už zaplaťte odcizený nákup, ať nemáme manko.
Já se tomu ani trochu nedivím, že se to stane. U nás notifikace chodí manželovi, takže bych na nic nepřišla a v určitých obchodech máme nastavene, ze chce účtenku elektronicky a opět to je na něj. Takže já bych klidně prošla a na nic nepřišla a ani by mi to nepřišlo zvláštní.
Já jsem neskutečně roztržita a vím to o sobě, takže chodím jen na běžné pokladny. Na samoobslužné chodím jen se starším synem nebo s manželem.
Poslední dobou mi to tu přijde, že všichni vidí jen svůj postoj a nedokážou pochopit, že to má někdo jinak. Lidi jsou roztrziti, zapomnětliví, chaoticti. Občas se prostě stane error. Na chování prodavačky by mi vadilo, že jen vyhrožuje policií a nechce to řešit jinak.
Nám se stalo, že jsme sami skenovali a nějak nám ujela jedna položka, místo 5× jsme to tam dali jen 4×. Zrovna na nás vyšla kontrola a paní to jen domarkovala a řekla, že to se v tom množství stane. Pak se nám to stalo ještě jednou, kdy jsme měli o rohlík víc a to zase prodavačka byla nepříjemná jak osina.
Je to o lidech. Nejsme neomylní, je to nepříjemné, ale nemá cenu z toho dělat aféru.
PS: Moje máma jednou nezaplatila u nás v drogerii a ještě odnesla tu misticku na mince, dala do ní peníze a vše sbalila a odešla. Později šla okolo, nákup měla zatím nevystehovany doma, mističku doma v tašce, prodavačka na ní byla velmi slušná a ptala se, jestli si uvědomila, co se stalo. Máma se otočila domů, vzala čokoládu, peníze a šla se omluvit. Žádná policie, žádné drama. Je to tak 5 let.
Ono to bude i o tom, jake ma clovek zkusenosti a bublinu lidi kolem sebe. Me by treba ani nenapadlo, ze zakladatelka je zlodejka. Ja to beru jako omyl a neprijemnost, co se muze kazdemu stat z nepozornosti. Myslim, ze valna vetsina lidi je slusna. Tak se i chci divat na svet. Nebidim v kazdem zlodeje. Pravda, ze jsem nikdy nedelala v obchode. Pri cteni komentaru me napada uslovi: podle sebe soudim tebe.
Platila jsem manželovou kartou, nic mi nemohlo taky přijít.
Už věřím a chápu.