Chování prodavačky, nemohu se z toho vzpamatovat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
812
28.10.25 08:39
@Anonymní píše: Více

To by mě taky zajímalo :P
Bohužel to je těžko určit. Ano, vyskytují se tu trollové - například admin zjistí, že zakladatelka se vydává za teenagerku, v jiné diskuzi je to máma od dětí atd.
Bohužel na to pak doplácí uživatelé, kteří mluví pravdu, ale jsou obviňování z toho, že trollí. Proto já se snažím ke všemu přistupovat tak, že je to pravda, člověk nikdy neví. Já už tu byla nejednou prohlášena za trolla. Někdy se totiž stávají i situace, že by to nevymysleli ani scénaristé Ordinace a Ulice.
Zrovna tento příběh se mi nezdá neuvěřitelný.
Snažila bych se to hodit za hlavu, nějakou dobu bych asi chodila nakupovat jinam, ale věř, že se nic tak hrozného nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1481

Taky si myslím, že se prodavačka chovala zbytečně agresivně, zvlášť, když ty jsi jednala slušně a normálně komunikovala, nikam neutíkala, chtěla vysvětlení… :nevim: Navíc já si teda myslím, že je to i jejich chyba, že to nemají dostatečně zabezpečené - to zvukové upozornění je hodně důležité, navíc upozorní i ten personál okolo, který to hlídá. Což je další chyba v zabezpečení, že tam nikdo z personálu nebyl. Já takto nakupuji v Lidlu a taky se mi nedávno stalo, že mi při skenování nepíplo zboží, nevšimla jsem si toho, protože zrovna v tu chvíli vedle mě někdo pípl, ale systém nejenže hned zvukově upozornil, ale taky neumožnil pokračovat ve skenování. Kdyby mi jen něco na chvíli vyjelo na obrazovce a nezablokovalo ve skenování, tak si toho třeba taky nevšimnu, protože v tu chvíli jsem už brala do ruky další zboží. Takže ano, ty jsi sice udělala chybu, ale pokud ten obchod chce provozovat tyhle samoobslužné pokladny, tak holt musí mít ten systém blbuvzdorný, aby redukoval možné chyby nakupujících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Pajjjina píše: Více

Chtěla by jste, aby na vás někdo hned a bez vysvětlení zavolal policii? Proč? Opravdu dnes vše postrádá lidskost? Nikdy mě nenapadlo krást, nikdy mě nenapadlo jak by se to dalo provést, nemám zkušenost s tím jak často se to děje, ale věřím tedy, že asi extrémně hodně, neznám takové lidi, pohybuji se asi jinde. Ale odpovědi typu, že se se mnou neměla ani bavit a hned volat policii, bez toho, aby mi řekla proč?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.25 08:43
@Theli píše: Více

V Penny je alespoň brána, která člověka pustí, když naskenuje lístek, v DM nemají nic, absolutně nic, prodavačky si hledí svého a tam jsou samoobslužné kasy úplně bez dozoru, čili tam to musí být úplně šílené. Navíc žádna váha na kterou dáte zboží, jen malinký odkládací pultík. Na nic vás to neupozorní. A i Lidl zde v Německu to má stejně, není tady ani brána, která vás musí pustit.

• Citovat
  • Upravit
812
28.10.25 08:43

Já Ti věřím, že byla dost možná až zbytečně nepříjemná.
A ještě k tomu, že člověk nemůže být roztržitý - takových případů je. Já jsem brigádničila ve fastfoodu. Jednou mi tam přišla paní a objednala si jenom nějaké omáčky. Zaplatila, nachystala jsem ty omáčky a paní nikde. A přišla asi o hodinu později, že byla roztržitá a prostě zapomněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21805
28.10.25 08:45

Policie to vyřeší rychle a nestraně. Prodavačka tam není od toho, aby se x krát denně handrkovala se zlodějkama a poslouchala přihlouplé výmluvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.25 08:45
@saddreamer píše: Více

Příběh se stal, ale ano je neuvěřitelný a se@e mě že se stal zrovna mi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.25 08:46

Je to Tvoje chyba a nedivím se, takhle když by jim kradl každý, tak jsou dost v mínusu a když jsi nevěděla, jestli se to to dokončilo, tak se snad můžeš podívat do online bankovnictví a ještě když tam lezeš znovu…Penny je snad i v Čechách a na kočárek tahat věci pro všechny okolo :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.25 08:50

Byla opravdu hodně nepříjemná, arogantní, zlá, zbytečně…v jedné větě mi to mohla hned říct…než x krát opakovat, že volá policii a nebude se semnou vůbec bavit. Musela na mě vidět, že mě to šokuje, že absolutně nechápu co se děje, mluvila jsem klidně a slušně, protože jsem pořád nechápala co se stalo. Myslím, že kdokoli tady by byl v šoku kdyby na něj prodavačka vybafla, že volá policii a že se nebude s dotyčnou vůbec bavit, kdyby ta dotyčná nevěděla co se vlastně stalo.

• Citovat
  • Upravit
22006
28.10.25 08:51

Tohle není o uvěřitelnosti nebo neuvěřitelnosti příběhu – je to o způsobu vyjadřování, jak jsem psala.

Věř mi, že pokud máš třeba profesí víc vypěstovaný cit pro jazyk a jsi tu delší dobu, dají se bezpečně rozeznat i někteří uživatele píšící pod anonymem…

Tohle je troll, který sem píše opakovaně… Podle používaného stylu, způsobu tvorby vět, používaných výrazů, frázování atd. je snadno rozeznatelný jen po pár delších příspěvcích ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
28.10.25 08:52

Tak třeba na tebe konečně přišli. Takových lidí je, co lžou až tomu věří :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8453
28.10.25 08:53
@Pajjjina píše: Více

Tak ono v obchodech se krade, takže určitě mají nějaké vnitřní pokyny jak postupovat, plus si taky už vyslechli xy výmluv co se stalo :nevim: bohužel to pak dopadá tak, že 9 lidi to udělá úmyslně a 1 omylem, ale reakce bude pořád stejná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
812
28.10.25 08:54

Zakladatelka nešla krást, jen udělala chybu. Ty jsi nikdy žádnou neudělala, hrdinný anonyme?
Podle této diskuze, se omylem něco podařilo pronést spoustě lidí: https://www.emimino.cz/…neco-106127/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.25 08:54
Četla jste všechno? Četla jste, že jsem psala, že je to má chyba? Četla jste, že jsem se nemohla podívat, že jsem neměla důvod se podívat do online bankovnictví, když jsem neměla pocit, že jsem nedokončila nákup??? Byl to nákup kde jsem pin nečekala. Nebudu komentovat, že je v Penny i v Čr… Známí a rodina prostě chcou věci z Německa a nejen z Penny, těch obchodů jsem obešla hodně.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.25 08:55
@Majinka7 píše: Více

Tak jo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat