Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Prodavačka ani zakladatelce nechtěla svolit sdělit, co se přesně stalo, jenom vyhrožovala policií, zakladatelka ani nevěděla, z čeho je obviněná. Přitom viděla, že zakladatelka dva nákupy zaplatila.
@Oriseka příbuzná pracuje jako vedoucí v jednom velkém řetězci drogerie a říká, že kradou právě takové, do kterých bys to neřekla. A není to nepozornosti, děje se to opakovaně. Zaplatí pokutu a za pár týdnů je chytí zase s ukradenými věcmi. Ženské různého věku, velmi solidního vzezření i vystupování, matky s kočárky a pubertální děcka. Špinavý bezdomovci moc ne, ti vědí, že na ně se pověsí ochranka už u vchodu. Běžné vypadající ženská s dětma nezaujme na první pohled a má prostor pro krádeže.
To, že někdo vypadá na první pohled solidně a solventně, ještě neznamená, že to nemůže být zloděj recidivista.
@Anonymní píše: Více
a víš, že cizí kartou se nesmí platit.
@Oriseka píše: Více
Tak to je ten problém, nikdy jsi nepracovala v obchodě. Já taky v lidech nevidím zloděje, ale když slyším vyprávění lidí, kteří tohle řeší, nestačím se divit. Takže s tím úslovím bych se tak neoháněla.
Pokora nula. Obvyklé kopání nožičkou, jak jsou jiní zlí. Vážně tam stále někdo nevidí dalšího trolla?
@Kelsey1 píše: Více
Však se omluvila a zaplatila. Jako chápu i tu prodavačku, nemohla vědět, že to nemohl být úmysl.
Na druhou stranu jsme jenom lidi. Mě taky prohledával naštvaný sekuriťák, byl na mě fakt ostrý, ale nakonec se omluvil. A taky jsem s z toho ještě chvilku klepala, přitom o nic nešlo.
Je to blba situace. Ona ma za to samozrejme zodpovednost, a jeste třeba mohla mit za ukol hlidat kamery u samoobslužek, takze by to slo primo za ní. Osobne bych se policajtu nebala, myslim, ze by s nima byla lepsi komunikace, podivali by se na zaznam, videli by, ze ten pokus uhradit zbozi kartou probehl, a maximalne by domluvili, at clovek priste dava lepsi pozor. Ale samozrejme mohla mit lidstejsi pristup. Když jsem pracovala v obchodě (ale to nebyl supermarket ale mala prodejna, spoustu zákazníků jsem si pamatovala, to se nedá srovnat), tak mi taky takhle odešlo pár lidí bez PINu. Buď jsem je dohnala hned, jedné paní jsem to slusne řekla druhý den, ta si to ověřila v IB a normálně to uhradila zpětně a bylo to bez problému 🤷♀️
@Kelsey1 píše: Více
Pokora v pořádku nebo někde píšu, že jsem to neuznala, že jsem se tam oháněla něčím, že jsem to nechtěla zaplatit? Umíte číst? Vše se vyřešilo okamžitě, když mi prodavačka řekla co se stalo. Omluvila jsem se ji, kaju se.
Jako, že jste vy zlá o tom není pochyb, to už je něco jiného.
@Babrrr přiložit kartu, kde není dost hotovosti nebo ji přiložit ledabyle, aby byla nekontaktní, je ten nejčastější trik zlodějů. To není žádná polehčujici okolnost, že na kamerach bude vidět snaha o platbu.
@Serpentini píše: Více
Tak kdybych kradla (ne že to dělám), tak logicky bych tam nešla na další tah do toho stejného obchodu, s kočárkem a stejným oblečením. Prostě bych šla krást teda jinde, ale nevím jak uvažuji zloději. Prodavačka měla právo lustrovat, jinak by to musela zaplatit ona. Taky by se ti nelíbilo, kdyby si byla na její místě, někdo by to odešel bez placení a ty bys to musela zatáhnout a měla z toho možná problémy. A brečící dítě a zbrklost nakupujícího by tě nezajímala. Ale ja u toho nebyla, možná to neřešila zrovna profesionálně, mohla te vyslechnout, ale je možné, že takových pohádek od zlodějů už slyšela desítky, no tak si tě zaškatulkovala, že se snažís obhájit. Prostě stalo se, no. Tady ti pár lidí píše, at tam nechodíš. A já bych tam zrovna chodila, vždy nakráčela a s úsměvem. A v obchodě by si mohli být jisti, že jim vždy zaplatím a poctivě počkám, až mi vyjede paragon, i kdyby mi dítě skákalo po hlavě. Mne se taky jednou stalo, ale to bylo něco jiného, že jsem nemohla najít název zboží u té samoobslužné. Prodavacka na mě koukala jako na blázna, ale tam se jednalo o řečovou bariéru
@Bellino píše: Více
Budu tam chodit, nemám důvod tam nechodit, nic jsem neudělala úmyslně, nešla jsem nikam krást, udělala jsem jen velkou chybu a tu uznávám.
@Anonymní píše: Více
Nečtu první celou diskuzi než si dovolím napsat, ty ano?
No je to tak, kolikrát co tu čtu a pak ty reakce, říkám si, kým se ty neustále osočující dámy obklopují, kde a jak žijí.
Omyl a nepozornost, ale spoustě ženám v této diskuzi by se nikdy nestalo (já se řídím tím, že nikdy neříkej nikdy) a pokud už ano, což se mi zdá jako nepravděpodobné, tak by ihned na sebe nechaly zavolat policii, bez vysvětlení.