Chtěla bych miminko, ale...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11296
24.5.12 17:43

Ahoj holky,
pojďte občas pokecat, věřím, že je nás více takových jako já. Je mi 24, příteli 26, jsme spolu přes 4 roky, a se mnou to teda začlo poslední dobou hodně silně mlátit…Jsem schopná strávit hodiny prohlížením fotek bříšek, miminek, pravidelně každej měsíc si vsugeruju snad všechny příznaky těhotenství, ale…
Ale přítel se na to ještě necítí…
Nemáme nic, přestože celkem dobře vyděláváme, oba máme dobrou práci, bydlíme v pronajaté garsonce a máme v plánu začít stavět dům…
Vzhledem k tomu, že jsem o patnácti let byla na gynekologii jako doma s různými záněty, nemocemi atd atd…tak vymýšlím hororové scénáře, proč to jednou nepůjde…
No však to beztak znáte…Pojďte pokecat, jestli máte taky nějaké takové ALE…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
24.5.12 17:55

Ve svém okolí znám jen jednoho chlapa co se na dítě cítí. Jinak se na něj snad necítí nikdo. Mimina se bojí víc než svatby. :roll: Když jsme se seznámili bylo spoustu ale - u mě bylo ale škola, u obou to, že jsme se dlouho neznali, u něj že se na to pochopitelně necítil ( jednou říkal že se na to cítí moc mladej, podruhé že je už na dítě starej apod.). Teď jsem mu řekla, že dostudováno mám, čas na dítě mít budu i při dalším studiu, finančně to utáhneme a mladší už nebude a pokud to se mnou myslí vážně tak nedává smysl aby do toho nešel naplno. Po svém proslovu jsem čekala na to až řekne spoustu ALE, ale žádné neřekl. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11296
24.5.12 18:01
@Lynette píše:
Ve svém okolí znám jen jednoho chlapa co se na dítě cítí. Jinak se na něj snad necítí nikdo. Mimina se bojí víc než svatby. :roll: Když jsme se seznámili bylo spoustu ale - u mě bylo ale škola, u obou to, že jsme se dlouho neznali, u něj že se na to pochopitelně necítil ( jednou říkal že se na to cítí moc mladej, podruhé že je už na dítě starej apod.). Teď jsem mu řekla, že dostudováno mám, čas na dítě mít budu i při dalším studiu, finančně to utáhneme a mladší už nebude a pokud to se mnou myslí vážně tak nedává smysl aby do toho nešel naplno. Po svém proslovu jsem čekala na to až řekne spoustu ALE, ale žádné neřekl. :D

Jo jo, taky si říkám, že si s ním budu muset vážně promluvit, protože jsem jak praštěná, a furt se to stupňuje:-D Joo, to my oba pracujeme, a do toho každej dálkově studujeme…no jo, ale zkoušky teď v červnu, to bude síla, já nejsem schopná se na nic soustředit:-D ale to jsem celá taková vykolejená snad od tý doby, co jsem přestala brát HA…nebo nevím, třeba si to s tím spojuju špatně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
24.5.12 18:02

Se pricmrndnu :mrgreen: Chci. Chci hrozne, chci dlouho, porad a uz jsem vzdala myslenku toho, ze se zabavim necim jinym a ono to prejde. Neprejde :P Nase ale jsou jasna… letos stehovani, pristi rok svatba, s tim ze svatba a miminac se vzajemne nevylucuji. Dalsi „ale“ mam v hlave ja osobne, rada bych mela nasetrenou nejakou alespon malou rezervu, po vsech tech prectenych story o tom, jak se treba vsechno posralo a chlap utekl, do toho nechci jit jen tak s nicim. A to chce cas, nehlede na to, ze ted budeme vybavovat byt, coz jsou nemale naklady. Tak se tak tesim, obcas smutnim, ze ja uz chci ted a proc by to sakra nemohlo byt ted, vrham se na kazde volne zname dite a snazim se najit si neco hezkeho na tom, ze jeste zadne mimino nemame. Treba kdyz jsem s kamarady v hospode, tak si reknu „tak vidis, ted bys sedela doma a kojila“ :))Ne ze by to pomahalo. Paradoxne, kdyby se stala „nehoda“, byla bych nadsena, ale nevim, jestli by to byl proste ten spravny cas. Myslim, ze bych mela velky strach, jestli to zvladnu, jestli jsem na to fakt pripravena, predevsim materialne. Jezis ja se vykecavam 8o :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11296
24.5.12 18:04
@Kacise píše:
Se pricmrndnu :mrgreen: Chci. Chci hrozne, chci dlouho, porad a uz jsem vzdala myslenku toho, ze se zabavim necim jinym a ono to prejde. Neprejde :P Nase ale jsou jasna… letos stehovani, pristi rok svatba, s tim ze svatba a miminac se vzajemne nevylucuji. Dalsi „ale“ mam v hlave ja osobne, rada bych mela nasetrenou nejakou alespon malou rezervu, po vsech tech prectenych story o tom, jak se treba vsechno posralo a chlap utekl, do toho nechci jit jen tak s nicim. A to chce cas, nehlede na to, ze ted budeme vybavovat byt, coz jsou nemale naklady. Tak se tak tesim, obcas smutnim, ze ja uz chci ted a proc by to sakra nemohlo byt ted, vrham se na kazde volne zname dite a snazim se najit si neco hezkeho na tom, ze jeste zadne mimino nemame. Treba kdyz jsem s kamarady v hospode, tak si reknu „tak vidis, ted bys sedela doma a kojila“ :))Ne ze by to pomahalo. Paradoxne, kdyby se stala „nehoda“, byla bych nadsena, ale nevim, jestli by to byl proste ten spravny cas. Myslim, ze bych mela velky strach, jestli to zvladnu, jestli jsem na to fakt pripravena, predevsim materialne. Jezis ja se vykecavam 8o :D

Přesně! Se za tu nehodu modlím snad už denně:-D a co se toho zabezpečení týče, to je asi to nejhlavnější ale:( Je to prostě smutný, ale doba je zlá… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
24.5.12 18:19

No já jsem mu ještě řekla že se nebudeme snažit, že tomu necháme volný průběh, že se může zadařit za rok za dva a až se zadaří bude mít ještě 9 měsíců na to aby se na to psychicky připravil. To zabralo. Paradoxně se snažíme oba. Nějak to pak rychle vstřebal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
24.5.12 18:19

Taky se priznam, ze me trochu zarazila moje mama, kdyz mi v takove slabe, emocionalne narocne chvilce rekla neco v tom smyslu, ze tenkrat v tech triadvaceti mela jeste pockat, ze to mozna bylo moc brzo (no ne ze by me to potesilo, ale neberu to moc vazne. Zas si rikam, ze jsem na tom trosku jinak, ze uz par let pracuju a je to jiny, nez za jejich a mych triadvaceti.
Jinak k potencionalnimu tatinkovi: my jsem se nastesti tak nejak shodli, on je o vic jak sest let starsi, takze je to takove docela dobre nacasovane..ze on ma pocit, ze tak nejak se ten spravny cas blizi („ja bych teda rek, ze mam jeste par mesicu cas“ - uz jenom mesicu, juchuuu)a ja jsem k tomu svolna asi hned :) Ale ja pise Lynette, taky jich moc neznam, tech, kteri by to mimo fakt chteli, to spis uz jedno maji a tak uz vedi co to obnasi a s dalsim pocitaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
24.5.12 18:22

@Kacise Ano! Ten jeden co mimčo chce tak ten už jedno má. Jeho první dítě je kvůli nehodě s bývalkou. Takže myslím že jsi teď trefila hřebíček na hlavičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11296
24.5.12 18:25

No od kamarádky přítel se taky cukal, a podařilo se jí otěhotnět hned a teď je z toho celej nadšenej a moc se těší…ono to prostě na ně vleze asi až pak:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
24.5.12 18:31

Přesně tak. Já si myslela první měsíc že jsem těhotná. Měla jsem zpoždění 15 dní. :roll: A bylo vědět že má strach ale zároveň se těší. Když jsem se ho ptala jestli se těší tak říkal že ne a já jsem byla ráda že si to moc nepřipouští protože kdyby bylo nedejbože něco špatně tak by ho to pak moc bolelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
24.5.12 18:33

Taky sem to videla vsude taky jsem moc chtela a nejak jsem se s tim nehodlala smirit..pritel rikal ze je jeste cas..ze jeste mimco nechce nema nasetreno atd. vysadila jsem(upozornuju ze on je ten typ ze ho clovek musi postavit pred hotovou vec-mluvit a planovat s nim nema a nemelo smysl). Na vysazenou HA mi prisel po dvou mesicich-dostala sem proslov-to same co vyse a rekla ze ji budu brat. neuposlechla a za dalsi dva mi na to opet prisel..opet proslov, vyhruzka ze se rozejde, tak jsem ji brala ctrnact dni..rozesla sem se ja asi za dalsich ctrnact dni..tri mesice za mnou jezdil-oznamila sem mu ze jsem sama a HA brat uz nebudu..na valentyna dostal fotku-byla jsem cca v 8 tydnu..ted je stastny pecuje o me a tesi se na mimi:) ja ho neposlechla a jela podle sveho scenare..PREDEM UPOZORNUJU ZE NEMUSI BYT KAZDY CHLAP TAKOVY!!!tak at neudelate nejakou blbost..PS. na mimco stejne nenasetris..Já mela nasetreno pres sto litru..v momente kdy jsem utratila posledni tisicovku(myslela sem ze uz po sedmi mesicich mam smulu) jsem zjistila ze jsem v tom..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
24.5.12 18:44
@Lucci píše:
Ahoj.
Nakukuju sem uz dlouho, ale teď bych potřebovala malou radu… nejdřív nastíním naší situaci… je nám s přítelem 26-27 let, jsme spolu 4 roky, skoro dva spolu bydlíme, oba mame po škole, přítel je ještě na postgraduálu+pracuje. Teď ho čekají poslední dvě zkoušky, pak snad stáž v zahraničí (na kterou ale pravděpodobně nepojede) a za rok v létě by snad měl končit. Ja normalne pracuju. :)
Ale během posledního půl roku jsem se dostala do stadia, kdy se mnou jak se říká „mlátěj mateřský pudy“, kolem mě je teď plno miminek a bych prostě ráda měla miminko. :oops: Nejaky narazky uz jsem samozrejme mela, jak na svatbu, tak i deti, takze pritel urcite neco tusi, ze bych chtela posun. Ovsem chlapum narazky nedochazej (ze jo :roll: ) takze se chytam na vaznejší rozhovor. No a potřebuju argumenty… :( On mi určitě řekne, ze si mě vzit chce a deti taky chce, ale ted ma holt starosti se skolou. :cry: Ja jsem rada,ze studuje, jsem na nej pysna, ale proste mi to neprijde jako argument. :evil: Ach jo… Asi se ho zeptam čeho se bojí, nebo já nevim. Sorry že píšu zmateně, ale už nevim, kam se obratit. Kamaradky mi řikaj „počkej, až mu to dojde, že to taky chce“. Jenže ja už nechci čekat. :cry: Podotýkám, že svatbu zas až tak neřeším… :)
Díky

No ja to vidim ze mate nejlepsi leta aby jste to neprosvihli ale zas kdyz studuje musis brat v uvahu ze tvuj prijem na materske bude minimalni a jestli vas uzivi. Jestli jo tak bych vymyslela nejakou romantickou veceri a tam mu vse vylicila tak jak jsi to rekla nam a uvidis je zas blbost delat neco co on nechce nebo hur mu za zady vysadit prasky ( to udelala kamaradka a ted to ma dene na taliri ze ho podvedla) drzim palce :P u nas to bylo naopak ale ja se chytla dost rychle :D i kdyz me to stalo zamestnani ale dooufam ze to bude stat za to az se to narodi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
24.5.12 18:50

Ahoj ty jsi odpovidala na dotaz zakladateky z roku 2006..dotaz zakladatelky-nové z dneška je na paté straně jako prvni:)

@Petík K píše:
No ja to vidim ze mate nejlepsi leta aby jste to neprosvihli ale zas kdyz studuje musis brat v uvahu ze tvuj prijem na materske bude minimalni a jestli vas uzivi. Jestli jo tak bych vymyslela nejakou romantickou veceri a tam mu vse vylicila tak jak jsi to rekla nam a uvidis je zas blbost delat neco co on nechce nebo hur mu za zady vysadit prasky ( to udelala kamaradka a ted to ma dene na taliri ze ho podvedla) drzim palce :P u nas to bylo naopak ale ja se chytla dost rychle :D i kdyz me to stalo zamestnani ale dooufam ze to bude stat za to az se to narodi
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11296
24.5.12 18:51

To přítel samozřejmě ví, že prášky neberu, přestala jsem více méně proto, že jsem dál už do sebe to svinstvo nechtěla ládovat…a on s tím souhlasí…tak na jednu stranu si musí bejt vědomej toho, že to teď není zrovna bezpečný, tzn. že si určitou možnost otěhotnění připouští…
Nejhorší jsou prostě asi ty peníze no…Jak říkám, špatně se nemáme, máme koupenej pozemek, stavba před náma, ale bude to všechno na hypo samozřejmě…a já furt všechno propočítávám,a mám vše tak nějak naplánovaný. Jenže teď je to prostě jiný, jak to na mě vlezlo, tak si říkám, jestli to má vůbec cenu, furt ty blbý prachy honit a počítat a počítat…takhle můžu počítat do čtyriceti a pak už bude pozdě:-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
24.5.12 19:26

@LucijeS jak jsem psala..stejne nenasetris..a kdyz to vi tak uz to mas skoro jiste..kdyz na to budes myslet tak nezapadnes..ja na to myslet prestala a zapadla jsem den po MS(on si myslel ze pri MS zapadnout nemuzu) tak to do me poustel hlava nehlava..a bylo to:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová